[]

Araba kullanmayı öğrenme?

Arkadaşlar ehliyetim var ama araç kullanamıyorum. Daha önce babam öğretmeye çalışmıştı. Biraz sert davrandığı için öğrenmekten vazgeçtim. Fazla da hevesim yoktu zaten. Artık araç sürmek istiyorum 38 yaşındayım. Sizce tekrar başlasam öğrenebilir miyim? Çevrenizde oldu mu hiç umutsuz vaka olarak görülüp bu araç süremez denilen kişilerin araba kullanmasını öğrenmesi?




 
ehliyetimi 18 yaşında aldım ama araba sürmeye 30 yaşından sonra başladım. bir hocadan birkaç ders aldım. atla deve bir şey değil. hatta orta yaşta daha sakin oluyorsun daha kolay öğreniyorsun. zor gelirse otomatik vites öğren, o daha da kolay.


  • sir gawain  (30.04.24 00:49:48) 
Araba sürmek bisiklet sürmekten bile kolay bir şey. Araba sürmeyi öğrenememek diye bir şey çok çok zor. Ehliyet aldıysanız zaten öğrenirsiniz.

Muhtemelen sorununuz sürerken gerilmeniz. Onun için önce boş ve geniş alanlarda süre süre alışmanız lazım. Kendinize güveniniz artınca da şehiriçi değil, pek trafik olmayan köy yolu tarzı yerlerde sürebilirsiniz. Artık durma kalkma, yan yana geçme, yol verme, dönme vs konularında kendinize güvenince şehir içi trafiğe çıkabilirsiniz. Bu sürecin başında bulabilirseniz size yol gösterecek bir arkadaş veya bir öğretici bulmanız güzel olur. Sinirli baba ile olmaz. Siz sürerken serbest bırakıp sadece belli şeyleri söylereyerek geri bildirim verecek sakin biri olmalı.

Çevrenizdeki mal insanlara bakın ve bu mal bile sürüyorsa ben de sürerim deyin.
  • perferil  (30.04.24 00:52:50) 
Kendim. Kurstaki ilk dersime kadar araba kullanmamıştım. Ehliyet aldıktan sonra özel ders aldım. Daha iyi oldu. Bilen biriyle güvenilir bir yerden araba kiralayıp gez. Özel ders al kesinlikle.


  • dissendium  (30.04.24 00:57:23) 
Araba kullanamamak diye bir şey mümkün değil.


  • Mehmettheslim  (30.04.24 01:37:35) 
2 güne halledersin. sonrası tecrübeyle gelişir. otomatik mi manuel mi?


  • numlock  (30.04.24 04:58:04) 
Çevrenizdeki mallara bakin +1

Benim normalde yap(a)mayacagim seyleri yapma motivasyonum genelde bu oluyor, bence bir numarali motivasyon sekli bu harbiden otesi yok..
  • cooperr  (30.04.24 06:05:26) 
Öğrenirsiniz. Asla sürmeye yeni bir araba ile başlamayın. Önce yerleşim yeri çevrelerinde, geniş arazilerde gezin.
debriyaj,fren, gaz ve vites arasındaki bağlantıyı kafanızda yavaş yavaş bir canlandırın.

  • diyecevaplandı  (30.04.24 08:05:14) 
Mesajınızın içeriğinden ister istemez kaygılı bir birey olduğunuzu düşünüyorum.
Eğer öyleyse 2009'da ehliyetini almış bir çok araç sahibi olmuş sonrasında yurt dışına taşınmış ve orada ehliyeti yenilemiş birisi olarak söyleyebilirim ki bunca sene sonra bile heyecan yapabilirsiniz. En azından bende böyle oluyor. Ama bununla da yaşamayı öğrenmek lazım. Arkadaşların da dediği gibi araba kullanmayı öğrenmek kolay. Bir yerden sonra uzvunuz gibi oluyor zaten. Ama hangi arabayı nerede ne kadar süredir kullandığınıza göre de vücudunuzda ne kadar kontrol edebildiğiniz bir uzvunuz olduğu da değişiyor. En kısa sürede keyifle araba sürmeniz dileğiyle!

  • hayyam ara  (30.04.24 08:26:54) 
aynı durumdaydım, 35 yaşımda mecbur kaldığım için öğrendim 3 ay önce. ehliyetimi 18 yaşında alıp sonra hiç direksiyona dokunmamıştım. öğrenememek gibi bir şey yok, aşırı kolay ve eğlenceli.
kimler kimler kullanıyor, çevrenizdeki mallara bakın +1 :)

  • benaslinda  (30.04.24 09:06:43) 
hocam her yaşta öğrenilir, hiç korkmayın. yalnız bulabiliyorsanız kadın bir sürücü hocasından ders alın. erkek hocalardan daha iyi öğretiyorlar ve babanızda olduğu gibi bir sert durumla karşılaşmıyorsunuz. ben şahsen kadın hocadan öğrenmiştim ve çok da memnun kalmıştım.


  • shadowfollower  (30.04.24 09:09:43) 
kimler kimler araba kullanıyor şaşırırsınız. hele hele otomatik vitesli araç kullanacaksanız, 2 güne trafiğe çıkarsınız. sadece biraz cesaret gerekiyor.


  • co2s2  (30.04.24 12:08:26) 
Sizinle benzer hikayem vardı. Bende 33 yaşıma kadar bilmiyordum. Bir cesaret pandemide araç aldım. Kendi aracınız olursa kimseye hesap verme zorunluluguz yok. Ufak tefek çizikler vs vs.

Ben duzgun bir hocadan ders aldim. Adamın bagajinda platik dubalar vardı boş alana götürüp dubalalarda viraj doner kavsak vs yapıp ani frenleme geri geri gitme ( iki duba arasinda girme)

gibi acayip islerle 2 gün sonra trafige ciktim ( manuel) ve bir kez de iş ve ev arası dikkat etmem riskli yerleri uygulamalı gosterdi.

Sonrası zamanla pratik. Başkasinin aracı ile bunları yapamazsin. Durumuna gore araç al çik trafige
  • Fritz-X  (30.04.24 13:32:13) 
hocam tüm olay debriyajda bence. 31 yaşındayım, ilk kez geçen gün şöför koltuğuna oturdum. arkadaşın arabasını biraz kullandım. debriyaja alışmak zor geldi biraz. ona alışsam gerisi kolay gibi geliyor. hala kafamda oturtmaya çalışıyorum:)


  • nothing in my way  (30.04.24 14:21:32) 
Kurstan ehliyet aldıktan sonra benim de trafik deneyimim yok denecek kadar azdı.
Babam "istediğin zaman arabayı alabilirsin" diyordu ama cesaret edemiyordum.
Bir gün arkadaşlarla çok geç saate kadar oturduk, baktık ki otobüsler bitmiş (Ankara).
Babamdan arabayı alıp tüm arkadaşları tek tek eve bıraktım. Yanımdaki arkadaşlardan iki tanesi benden daha deneyimliydi, onlara duyduğum güven de iyi geldi. Ayrıca caddelerin bomboş olması da işime geldi. Sonra canım araba sürmek istediği bir iki gece bu arkadaşlarla yine bu şekilde trafiğe çıktık.
Mevzu aslında arabayı tanımak. Frene ne kadar bassam araba şurada durur, direksiyonu ne kadar çevirsem araba ne kadar döner, gaza ne kadar bassam araba ne kadar hızlanır... Arabayı tanımaktan kastım bu aslında.
O yüzden tecrübelerime dayanarak size akşam, trafiksiz bir saatte yanınızda sizden biraz daha deneyimli biriyle turlamayı öneriyorum.
  • norek  (30.04.24 19:25:08 ~ 19:26:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.