[]

yaşlıları nasıl teselli edeceğiz veya siz yaşlanınca bunu nasıl yaparsınız?

Annem 90 yaşında günlük işlerini yaparken çok zorlanıyor. Hani ağır grip olursun da elini kaldırasın gelmez ya. Bu da geçecek annecim diyorum. Bunun geçmesi ahiret diyor. Ama derken gözünün içinde hüzün var. Orda sana gençliğini geri vereceklermiş anne Allah öyle söz verdi diyorum ama sanki havada kalıyor dediklerim. Yine de bi teselli olmalı.




 
depresyondan çıkıp bi amaç edinmesi lazım.


  • orpheus  (28.04.24 10:42:11) 
ne muhteşem bir evlatmışsın hocam, senin 10'da birin olabilmeyi isterdim.
sizin gibi yapardım herhalde.

  • WithWorth  (28.04.24 10:46:07) 
Orpheus + 1.

Kendi evinde yaşamaya devam etsin. Ev değiştirmek inanılmaz olumsuz etki yapıyor. Mümkünse tabii.

Yardımcı birisiyle birlikte toruna örgü yapsın (torun yoksa bile hazırlık olarak, ceyiz hazırlamak gibi). Yardımcı yapsın, ama annenize sürekli danışsın.

Yemek tarifleri sorun, birlikte yapın, hep birlikte sofraya oturun.

Hep birlikte açık havada yürüyüş yapın, parkta oturun.

Mümkünse eski akrabaları davet edin zaman zaman. Sohbet edilsin.


Telkin değil de, sosyal hayatın içine çekin.
  • alfired  (28.04.24 10:50:35) 
cennete gideceksin, annen baban çocukluk arkadaşların hepsiyle orada çok mutlu olacaksın gibi cümlelerle motive etmeye devam ederdim ben. ek olarak varsa çok geçmişte izlediği, hatırladığı şeyler onları açabilirsin televizyonda. uzun diziler vs olurdu trt'de falan onlardan birine başlatırsanız sürekli heyecan duyarsa takip eder belki.


  • avatar is back  (28.04.24 10:57:54) 
Benzerini yapardım .
Yumuşak bir dil inançlı kararlılıkla.
Kur'an-ı Kerim dinletin olabildiğince. Hatta biliyorsa kendisi okusun. Yanında bulunun.
  • diyecevaplandı  (28.04.24 11:22:24) 
Amaç iyi bir fikir ama her zaman amaç edinmeleri kolay olmayabiliyor.
Takdir edilmek, hürmet edilmek, boyutu hiç önemli değil işe yaradığını hissetmesi, hatta ona hiç belli etmeden asist yaparak sizi şaşırtan bir duruma sokmak (bu bir hafıza gösterisi, herhangi bir konudaki fikri, her şey olabilir) ufacık bir bravo valla cümlesi bile onu değerli hissettirmeye yardımcı olabilir.
Ahiret konusu açtığında onu destekleyen, konuyu uzatan cümleler söylemeniz onun açısından sizin bile kendisinden ümidi kestiğiniz, onu gözden çıkardığınız anlamı çıkarabilir. Yani telkin konusunda alfired +1, tam tersine sandığından çok daha iyisin ve sen hepimize lazımsın yaklaşımı.
  • wrench  (28.04.24 11:51:49) 
90 yaşında biri için tek amaç gününü güzel geçirmek olmalıdır diye düşünüyorum. Dinleme ve görme zayıflıyor. Gerçi muazzez ilmiye çığ hala aktif hayatta.


  • geveze yazar  (28.04.24 13:23:34) 
Yaşlılarda en çok gozlemlediğim şey yalnızlik ve muhatap alınma meselesi. Kimse eskisi kadar onları dinlemediği için çok daha yalnız hissediyorlar. O yüzden nerede bir yaşlı görsem vaktim varsa fikirlerini paylaşmasam bile onları dinlemeye çalışıyorum. Birilerinin onları dinlemesinden, onemsenmekten çok mutlu oluyorlar. Özellikle anılarını dinlemek ya da varsa oğutlerini dinlemek onlara iyi hissettiriyor kanaatimce. İmkanınız varsa bunu yapmak çok önemli sanki.


  • Amaranta ursula  (28.04.24 14:09:46) 
@wrench +1

İnsanı ayakta tutan, moral veren tek şey işe yarar olduğunu hissetmesi.

Annenize aktif bir meşgale bulmanız lazım. Hatta şartlar elveriyorsa bunun "öylesine bir şey" olmaması iyi olur. Eğer birlikte yaşıyorsanız ve evle ilgili hiçbir şeyle uğraşmasına ortam vermiyorsanız en azından evde azalan, biten şeyler için düzenli olarak alışveriş listesi hazırlamasını isteyebilirsiniz. Bunun gibi şeyler.

Bu sizin için de iyi. Verdiğim örneğe takılmayın. Hem size "annem bunu hallediyor zaten" dedirtip annenizin hala hayatınızın içinde olduğunu, hem de ona "hala sorumluluklarım var" duygusunu hissettirecek bir şey bulun.

Üstüne düşünürseniz eminim oturduğu yerden bile kalkmayarak yapabileceği şeyler bulabilirsiniz.
  • akhenaten  (28.04.24 15:06:20) 
bunu yaşlı bakımına dair eğitim almış biri cevaplasa daha iyi olur. ister istemez ölüm korkusu yaşıyor olabilir.

üç tel daha beyaz gördüm kafamda ben hüzünlendim. teyzeme Allah kalp ferahlığı versin. kolaylıkla geçsin süreciniz. ona birilerinin onun için dua ettiğini söyleyebilirsiniz. tanımadığı insanlardan dua almak mutlu edebilir.
her anne hepimizin annesidir.
  • janderzel zartanyan  (28.04.24 20:51:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.