[]

hiç yurt dışına çıkmamış birine ilk nereyi önerirsiniz?

vizesiz olursa tatlı olur mayıs-haziran düşünüyorum çünkü.
ve turla mı gitmek gerekir ilk sefer için yoksa tek başıma gidip keşif mi daha iyi olur?
ps: ingilizce var


 
yabancı dilin varsa tura çok da gerek yok. tur seni sadece daha güvende hisettirir ilk yurt dışı deneyimi olduğu için. o yüzden bence turla git.

vizesiz dersen bosna hersek- makedonya veya sırbistan iyidir.
  • numlock  (25.04.24 00:49:23) 
hollanda belcika isvec gibi duzenli ve ingilizcenin ise yarayacagi yerlere gitmen acemiligi atman icin iyi olur bence.


  • hot potato  (25.04.24 00:59:25) 
vizeyi goze alirsaniz ingiltere diyorum. cok duzenli bir ulke, her kosede herhangi bir sey icin gorevli var. ozellikle london'in yarisi immigrant oldugu icin herkes basit ingilizceyle konusuyor. toplu tasima olayi iyi kimseye danismaniz gerekmiyor bakip gidiyorsunuz.

tur falan derseniz zaten fark etmiyor daha once cikmamis olmaniz. balkan turu olabilir gibi.
  • aguen  (25.04.24 01:06:48) 
vizesiz karadağ
vizeli italya - roma

  • bu yolun yolcusu  (25.04.24 10:48:49) 
vizesiz: balkan turları (Hırvastistan, romanya, bulgaristan ve yunanistan olamıyor haliyle)
vizeli: yunanistan ya da italya.

  • wild honey suckle  (25.04.24 10:58:31) 
Dogru tavsiyeleri bulmak icin tatil icin ne kadar bücce ayirildigi, kac gün gidilecegi ve dinlenmemi yoksa citytrip mi oldugu cok önemli.

Vizeli: Italya (Roma)
Vizesiz: Asya ülkeleri
Macera araniyorsa: Hindistan
  • VIPCH  (25.04.24 11:01:34 ~ 11:02:03) 
vizesiz kısmını bilmiyorum ama vize alırım diyorsanız, fransa ya da italya mantıklı olur.

tur olunca insan daha rahat ediyor. birisi size sürekli anlatıyor ama sürekli turistik bölgelerde oluyorsunuz. tur programı haricinde görmeniz gereken bir yer varsa görmeniz mümkün olmuyor ya da çok kısıtlı vaktiniz oluyor.
  • co2s2  (25.04.24 12:26:36) 
tura gerek yok.
balkanlar ya da gürcistan olabilir.

  • robert bosch  (25.04.24 12:34:11) 
Vizesiz belgrad, benim de ilk yurtdışı deneyimimdi.

vizeli, belçika, hollanda vb
  • tuborg yesili  (25.04.24 14:24:13) 
Ben de benzer bir durumdayım. Keşfet101 diye bir firma mnerdi yeğenim. Bir göz atın bence. Az sayıda kişiyle butik turlar düzenleyen başka firmalar da var sanırım. Bazı yerlere tursuz gitmek hem riskli, hem de daha masraflı olabiliyor. Bana 8-10 kişilik küçük grup fikri mantıklı geliyor.


  • samterk  (25.04.24 14:34:35) 
Salla grubu, turu falan. Tabii ki tek. Başka bi seçenek kafanda olmasın. Deniz de katarım dersen bosna hersek-kotor oradan belgrad falan yapabilirsin. Denize gerek yoksa gürcistan-tiflis


  • glamdr1ng  (25.04.24 23:57:54) 
ilk deneyimin neden denize girer gibi alıştıra alıştıra olması gereksin ki?

barcelona, munich ya da amsterdam
  • gabe h coud  (26.04.24 00:04:19) 
Gürcistan-Batum. Hem Türkçe bilen çok, hem de yabancı ülke olduğunu hissettiriyor (bkz: gürcü alfabesi), plajı falan da var, yaz tatillik mekan.

Makedonya ve Bosna-Hersek plase. Orada da Türk turist çok, bilen eden çıkıyor. Deniz için Karadağ da olabilir.

Yunan adalarına kapı vizesi başladı bu arada, oralar da olur. Günübirlik bile çıkarsın. Lakin "o vize parasını verdikten sonra dibine kadar kullanırım aga" deyip kapı vizesinin maksimum dönemi olan tüm haftayı tamamlardım ben şahsen. Belki Midilli veya Rodos düşünüyorum şahsen kendim.

Teknik olarak KKTC de yabancı ülke ama...fiilen yabancı sayacak 1 kişi tanımıyorum Türkiye'de.

Tur/şahsi gidiş kısmında ben kendim de şahsi gidiş insanıyım ama güvenlik kaygın fazlaysa tura da gidebilirsin. "Iyy tura gidiyor" diye yargılayacak halimiz yok.
  • d max  (26.04.24 00:56:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.