[]

Müzisyenlikte hiç para yok mu?

7 müzisyenden oluşan pek bilinmeyen bir grubun konserine gittim. Konser bileti 500 tl, gelen 35 kişi, en iyi senaryoda (öğrenci biletleri de var) toplam 17.500 tutuyor. 7'ye böl 2.500. Bu insanların 4 filan İstanbuldan geldi:/

Ben mi matematik bilmiyorum yoksa bu insanlar spor olsun diye İstanbul'dan gelip çalıp gittiler.


 
çok para var diyemem tabi ama bu mantıkta ortalama haftada 5-6 kez sahne alsalar haftalık 10-12bin tl yapar. ki 35 kişilik konser de belki istisnadır; çıkılan mekanlarda bazen işletme cirodan da pay verir.


  • numlock  (25.04.24 00:14:50) 
hobi olarak yapan cok. gezelim, calalim eglence olur kafasindalar.


  • buenosdias  (25.04.24 00:15:18) 
Benim çevremdekiler günübirlik yaşayan tipler, fırsat bulduysa parasına çok bakmıyor. Haftada 4-5 yerde çalıyor kendine yetiyor.


  • mirty  (25.04.24 00:20:19) 
Sadece yaratıcı işlerle geçinmek nerdeyse mümkün değil çünkü sürekliliği yok. Ha keyif için gezmek için vs yaparsın ancak stabil bir hayat istediğinde çok zor.


  • anon1m  (25.04.24 11:41:07) 
Müzisyenlikte para falan yok arkadaşlar. Adını tüm ülkenin bildiği meşhurların arkasında çalmıyorsanız ya da onlardan biri değilseniz, tek meslek olarak yapılması bu ülke şartlarında mümkün değil.

Bu arada bilet parasını konsere gelen kişi sayısı ile çarpınca ortaya çıkan rakam grubun aldığı para falan değil. O parayı mekan alır, müzisyenler ise önceden anlaştıkları rakamı alırlar.

Kaldı ki pek çok insan çıkalım eğlenelim kafasında olduğu ve işin parasında olmadığı için mekanlar canlı müzik için doğru düzgün para falan vermezler.

Ayrıca işiniz müzisyenlikse sigortanızı kendiniz ödersiniz. Yılın her döneminde yoğunluk aynı olmaz, mekan sahiplerinin %99'u beli silahlı tiplerdir vs.

Özetle meslek olarak yapmaya çalışanlara allah kolaylık ve sabır versin diyorum.
  • thracia  (25.04.24 13:06:28) 
para yok tabi ki. çoğu müzisyen ve diğer dallardaki sanatçılar para için yapmıyorlar ki bu işi. hayatları keyifli. ayda 80bin lira kazanan beyaz yakalı tırıvırı specialistin hayatı mı daha keyifli yoksa şehir şehir konser yapan müzisyenin hayatı mı?


  • abelardo  (25.04.24 14:12:09) 
kimi işten 2500 alır kiminden 10bin bazen hayrına konser verir böyle bu işler. ama çok popüler insanların arkasında çalmıyosan çok iyi değil tabi parası.


  • entropik  (25.04.24 16:12:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.