[]

Güneş enerjili telefon imkansız mı?

Iphone gibi 1500 dolarlık telefonlar bile batarya konusunda başarılı performans sunamıyor. Bunun yerine güneş enerjisi gibi bir teknoloji geliştirilemez mi?




 
Güneş enerjili powerbanklee bile istenilen seviyede değil, çünkü mantıklı sürede şarj için büyük paneller lazım, birde telefonu güneşte mi bekleteceğiz sürekli


  • jülsezar  (24.04.24 21:14:29) 
basit fizik yasaları var. birim alan başına düşen güneş enerjisi belli. elimizdeki panellerin verimi de belli. verim %70-80'lere bile ulaşsa gene yetmiyor şu an %30larda.

bu yüzden daha büyük kapasite pil ve daha hızlı şarj konusunda çalışıyorlar.
  • orpheus  (24.04.24 21:39:52) 
200wlik bir gunes enerjisi paneli 2.34m x 55cm boyda oluyor, iphone 15 diyelim 15cm*7cm

Bu alani komple sarj icin kullanabilsek, normal sartlarda olmayacak ideal sartlarda 1.6w peak performans olacak.

Ustelik hem telefonun kalinligini birkac katina cikaracak, hem agirligini cilginca artiracak. Su anki teknolojiyle mantikli bir is degil.
  • aguen  (25.04.24 01:03:02) 
Güneş olmadığında ya da evden çıkmadığımızda ne yapıcaz?


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (25.04.24 09:24:17) 
Zamanında Nokia denedi, hatta seri üretip satışa sunduğu modeller oldu ancak bu cihazlar verimli olmadı. Muhtemelen hala verimli bir şekilde kullanılamıyor olmalı ki örneklerine rastlamıyoruz.


  • 10551037  (25.04.24 11:57:06 ~ 14:11:10) 
Güneş enerjili telefon imkansız değil fakat kullanışsız.

Güneş enerjili powerbanklar bile kullanışsız çünkü bataryanın ısınmaması gerekli. En mantıklı çözüm değiştirilebilir bataryalardı fakat günümüzde bunlar kalmadı.
  • durbidakka  (25.04.24 13:14:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.