[]

Tansiyon aleti doğru mu nasıl anlarım?

Dün omron marka tansiyon aleti aldım. Sürekli 10/4 filan veriyor düşük tansiyon yani. Sonra hastanede ölçüldü 148/8 çıktı. Epey yüksek. Alla alla dedim aldım tansiyon aletini yolda giderken ölçtüm 10/6 eczaneye girdim 12/4 hemen eczane çıkışınca benim alet de 12/7 ölçtü. Aa dedim doğru ölçüyor galiba. Sonra o dakikadan beri bin kez ölçtüm bin kez 10 çıktı yine. Çıldırmalık.

Önemli bir mevzu benim için. Eğer yüksekse acil hastaneye gitmeliyim ama alet hep düşük ölçüyor sanki? Ay nasıl anlayacağım doğrusunu.


 
elektronik ölçümlerde çok kısa aralıklarda ölçümlerde hatalı sonuçlar verebiliyor. ölçümlerde biraz aralık bırakın arka arkaya ölçmeyin. başka birilerinin de ölçün sizinkine çok yakın ölçmüyorsa muhtemelen doğrudur.


  • exlibris  (24.04.24 18:45:25) 
Yorgun olmak, aç ya da tok olmak, sabah ya da akşam olması, tansinonunuzda değişiklikler yapabilir. Ölçmeden önce en az on dakika oturup dinlenmiş olmanız gerekiyor. Bilekten ölçen cihazlar hatalı sonuç verebiliyor. Kolsan ölçeni hortum tam ön ortaya gelecek şekilde alt kenar dirsek büküntüsünden iki parmak yukarıda olacak şekilde ve rahat oturur pozisyonda olmanız, kolunuzun çok rahat ve biri tutuyor şekilde olması ölçümü daha doğru yapar.

Tereddür varsa iki tansiyon aletiyle aynı yerde ve zamanda birkaç dakika arayla ölçmek uygun olur. Bu tip cihazların zaman içinde kalibrasyonu gerekir. Hatalı ölçüm tespit ederseniz firma ile görüşün. Ben yıllar önce bir defa aramıştım. Cihazı izmir'deki adreslerine kargolarsam kalibre edeceklerini söylemişlerdi.

Bir ilave yapayım. Tansiyon ölçümünde 'doktor payı' diye bir şey vardır. Bazı insanlarda yabancıların ölçtüğü tansiyon yüksek çıkar.
  • Mirket  (24.04.24 19:27:18 ~ 19:30:25) 
omron çok populer ama aldığımızdan beri memnun değiliz manuel olcunce başka omron başka çıkıyor. kullanmıyoruz açıkçası ama siz doğru şekilde taktığınızdan emin olun.


  • eja  (25.04.24 09:33:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.