[]

su arabalardan hangisini almaliyim

Merhaba,

Houston'da yaşıyorum ve bir araba almak istiyorum. Başlangıçta arabalar hakkında hiçbir fikrim yok. Houston ve ABD'ye yeni taşındım.

Doordash için kullanacağım, iyi bir şoför değilim ve daha ucuz en iyi aracı arıyorum.

İşte alternatifler:

Mercedes e350 - 2013 - 130.000 mil - 6300 USD - İç kozmetiği iyi değil ama mekanik olarak iyi durumda. Bir Mercedes olduğunu unutmayın. Ancak, yedek parça ve tamiratın pahalı olacağını söylüyorlar. Lastikleri değiştirmem gerekecek ve bazı kozmetik işler için maliyet olacak. Değer kaybı olmadığını söylüyorlar.

Nissan Altima - 2010 - 160.000 mil - 4500 USD - Mekanik açıdan iyi durumda ve içi ve dışı çok temiz.

Toyota Prius - 2008 - 160.000 mil - 6000 USD - Bir arkadaşımdan ve çok temiz olduğu söyleniyor.

Hangisini tercih edersiniz ve yorumlarınız nelerdir?

Şimdiden teşekkürler

 
Sanırım Nissan 2.0, Toyota 1.5 motor. Benzin masrafını, orada durum ne bilmiyorum ama vergisini dert etmeyeceksen Nissan'ı, ekonomik olsun dersen (yakıt maliyeti) Toyota'yı al, derim. Temiz Japon olması önemli kriter.


  • prole  (24.04.24 06:44:16) 
burada önemli olan sorunsuzluk ve işletme giderlerinin düşük olması olduğu için bence mercedes liste dışı.

nissan ve toyota arasından da en dinç durumda ve bakımlı olani seçerdim ama ondan önce oralarda bulunabiliyorsa daha ucuz, daha küçük sınıfta bir japon varsa (honda jazz gibi) ona bakardım (hibrit olur, tam elektrik olur). yakıt masrafı az buz tutmaz çünkü.
  • orient blue  (24.04.24 07:29:09) 
liste super, D - Hicbiri

E350 - Sakaysa komik degil, gectik
Nissan - Nissan o km'de sikinti cikartir, ozellikle sanzuman.
Prius - km yuksek, 15 yasini devirmis arac, pilleri kesin eline alirsin.

Premium alma, hybrid falan bunlara girme. Ne kadar basit ve ufak, o kadar iyi.
Mesela:
1 - Honda civic
2 - Mazda 3
3 - Corolla
  • cooperr  (24.04.24 07:38:36) 
Tennessee den selamlar, ben de gecen sene geldim. Akilli insanlar genelde Nissan 2. elde asla almiyorlar burda tutmuyor. Trash tayfa biniyor, motor ve sanzumanlari erken patliyor. Mersolara ben de hevesleniyorum ama herkes alma diyor masraf diyor ben de cesaret edemiyorum. Hybrid toyotalarin bataryalari 100-150k mile veya 10 yil a kadar dayaniyor sonra yenilenmesi gerekiyormus, bence onu da eleyin (bataryasi degismisse dusunulebilir)
up to 6k butce ile ilk araba olarak uzmeyecek bence 90-130k arasi eski kasa corolla olabilir 2010 civari. Arkadas 4500 e 2008 90k da corolla denk getirdi gecen cicek gibi. Hyundai Accent yine masrafsiz olur. 1.6 motor olanlar bas agritmaz uzun gider. Buyuk motorlu hyundai ve Kia lar yine patliyor. Mazda 3 denk gelir yine o paralara.
Ilk geldiginde insan hevesleniyor ama bence bunlardan baslayin simdilik.
Ben 2013 Tiguan aldim 95 binde 8500 e. bikac sorun cikardi, yag yakmaya da basladi. 1 aydir ilanda satamiyorum istedigim rakama. Doordash aglatti arabayi.
Ucuz, guzel olmayan ama masrafsiz bir araba bak. Mumkunse 130k ve altinda olsun. Bu aracla ustalari, tamiri, ortami vs ogrenirsin. Pyasayi anlarsin. Para yapinca 2. araba olarak daha hosuna giden bir sey almak mantikli. Ilk aldigin arabayi da motoru patlayana kadar kullanip doordash vs, sonra da hurdaya verirsin 1000 dolara. 3-4k ya accent denk getirilebilir. Ilana yeni dusmus arabalari kovala, hemen ayni gun temiz araba denk getirilebiliyor yoksa hemen kapiyorlar 2. gunde.
  • The_Lollok  (24.04.24 08:10:27 ~ 08:18:30) 
mercedes dünyanın her yerinde bakımı ve kullanımı düzgün olmadığı sürece nazlı bir araçtır. bakımları ve parçaları her yerde pahalıdır. hassas bir araç olduğu için hassas kullanım gerektirir.
firma ve sağlamlık durumuna bakılırsa toyotayı seçmek mantıklı.

he ben kendim seçsem tabii ki e350yi seçerim.
  • mikahakkinen  (24.04.24 09:01:17) 
avrupa araçları, özellikle almanların yedek parçasını/ tamircisini amerikada bulmanın zor olduğunu ve üzdüğünü duymuştum. amerikan malına ya da orada piyasası olan araçlara yönelin derim.


  • air  (24.04.24 09:03:27) 
japon arabaları amerika için doğru bir tercih, km‘si düşük olsa hybrid prius al derdim ama ben olsam bunların hiçbirini almam. km’leri aşırı yüksek. zaten arabadan anlamadığını yazmışsın, o yüzden servisin müdavimi olursun bu araçlarla.

honda, nissan, toyota, mazda. bunlar amerika için iyi. kia, hyundai gibi kore arabaları da düsünülebilir. ama bu km’li hiçbir araç bana göre alınmaz. gerekirse geçici başka bir çözüm bulup paramı çoğaltırım daha genç bir araba almaya bakarım ya da b sınıfı araçlara yönelirim ben olsam.
  • sir gawain  (24.04.24 11:32:03 ~ 11:47:51) 
@sir burada ilk is bir araba almak oluyor en azindan bir yerden bir yere gidebilmek icin ikincisi de hemen para kazanmaya basliyorsun ondan ucuz arabaalr bu skeilde

para kazandiktan sonra yukseltyior,
yoksa aslinda haklisin ama ilk basta kimse yukse para veremiyor.
  • aloneinthedark  (24.04.24 13:24:53) 
160k mil 260k km yapıyor. arabaların artık motor ömrü dolmuş. emeklilik yaşları gelmiş. bu km gerçekten de çok yüksek ikinci el araç için. alacağın araç muhtemelen elinde kalacak, satamayacaksın bile. gerekise km'si düsük daha güçsüz, daha küçük araba alırdım bu araçları alacağıma.

geçici çözümden kastım leasing vs. idi açıkçası. yoksa abd'de arabasız olmaz, haklısın.
  • sir gawain  (24.04.24 13:31:14 ~ 13:37:25) 
@sir sadece anlamak icin yazioyurm itiraz degil de burada arabalar 250 mile a kadar kullaniliyor daha fazlasi da sanirim


  • aloneinthedark  (24.04.24 13:41:53) 
@alone

araclar 250bin mil uzeri de gidebilir, ama ilk sahibi olman ve iyi bakim yapman lazim.
sen bu araclarin en iyi ihtimalle ucuncu, dortduncu sahibi olacaksin. Senden oncekilerin ne yaptiklari mechul. O yuzden kumar oynuyorsun.

Kumar oynayacaksan, en risksizi japon almak. Honda/Toyota/Mazda
Ikinci az riskli secenek kore, Hyundai/Kia
  • cooperr  (24.04.24 22:25:38) 
3'u de doordash icin uygun degil.

Mercedes- Sabah uyandiginda sebepsiz yere $2000 masrafin olabilir.
Altima - 160 bin mildeki Altima dokulur.
Prius - Pilleri kotu durumdadir. tali yoldan ana yola cikarken 10-15 saniye boyunca hizlanmaya calisirsin.

Corolla, Civic, Mazda 3 - hem bu araclari kullandiktan sonra satabilirsin.
  • thetruenorthstrongandfree  (24.04.24 22:51:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.