[]

Tek kisi kredi cekerek ortak tapu duzenlenebiliyor mu ?

Kısaca şöyle ifade edeyim.


Kardeşimle 4 milyon tl'lik ev almak istiyoruz. 2 milyon tl nakit ben vericem. O da 1 milyon nakit verip, 1 milyon da kredi cekecek. Evin tapusunu ortak gostererek yuzde 50 yuzde 50 olacak sekilde duzenletmek istiyoruz. Bankadan kredi cekilecegi icin bu tapu islerinde banka "hayır, benden kredi cekilecegi icim kim kredi cekiyorsa ev onundur." seklinde bir geri donus oluyor mu ? Yoksa istedigimiz sekilde yapabilir miyiz ?

 
konut kredisi çekecek ise banka ipotek koyar, o ipotek size de işler, yani kardeşiniz borcu ödemez ise banka evi satabilir.


  • malheiros  (24.04.24 01:07:20) 
ipotek dışında tapuda 2mizin adıda gözükmesinde bir sorun oluyor mu ?


  • funl  (24.04.24 10:50:16) 
Konut kredisini kim alıyor ise tapu onun üzerine olur ve kredi süresince bankanın tapuda ipoteği olur. Yani tapu ikinizin arasında düzenlenemez. Ancak kredi bittikten sonra kardeşiniz tapunun yarı hissesini üzerinize satış olarak verebilir.


  • mylord  (24.04.24 11:13:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.