[]

Türkçe soru çözme hızı

Merhaba. KPSS, ALES sınavlarında Türkçeyi hızlı çözenler nasıl çözüyorlar? Her gün bir deneme çözüyorum. 10 Türkçe denemesi bitirdim. Doğru sayım düzeldi ama hız konusu için bir çözüm bulamıyorum. Hızlı okumam gerekiyor. Nasıl hızlı ve anlayarak okuyabilirim?




 
Nasil olsa anonimim ovunebilirim. 2 kere uni sinavina girdim. Ikisinde de sifir yanlis, sifir bosla teslim ettim turkce bolumunu. Altini cizerdim ben okurken. Soruda onemli olan yeri daha kalin cizerdim. Siklarda da ayni teknik. Siklar arasinda kalmamak onemli. Kendine ve okudugunu anladigina guvenmelisin. Ilk okuyusta cozucen yoksa sure kaybi oluyor. Kitap okuma aliskanligim yoktu o zaman. Ama lise 1e kadar kitap kurduydum. Yardimci olmustur herhalde. Kitap okumaya da basla okumuyorsan. Ve matematik degil bu. Odaginin bozulmamasi lazim paragraf sorusu okurken. Odaklanma sorunun varsa bence onu da cozmelisin.
Her soruya bir dakika verirdim. Bazen bir soru yarim dakika, diger bir soru bir bucuk dk olabiliyordu. Ama totalde soru sayisi esittir dakikamdi. Bir de sorunun cevabini B'de mi buldun ben gerisini cok eminsem okumazdim. Az eminsem ilk dusundugum siktan diger siklari hizlica okurdum. Kendine guvenicen iste :)

  • Kittie  (22.04.24 23:30:12 ~ 23:36:18) 
Cevap çok basit: Çok okumak. Türkçe sorularını doğru ve hızlı çözmenin en basit yolu çok okumaktır. Az okuyanların ve okumayanların yaşadığı sorunları çok gözlemlerim ve ders çalışmakla çözülemediğini gördüm.


  • 10551037  (23.04.24 03:46:51) 
üniversite sınavında da ales sınavlarında da türkçeyi hep eksiksiz ve doğru yaptım. çok kitap okuyorum, hızlı çözüyorum sanıyorum bu nedenle.


  • deartheodosia  (23.04.24 10:17:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.