[]

Satış sonrası eft ile gelen üç bin liralık ödeme sorun olur mu? (ACİL)

Dün ikinci el bir ürün sattım ve karşı taraf eft yollarken açıklama kısmına kitap okuyucu satım alım ödemesi demiş, bu açıklamayı sonra fark ettim. İkinci el olduğunu bile belirtmemiş, sıfır olarak da anlaşılabilir yaptığım satış.

Vergi mükellefiyeti bakımından sorun yaratır mı? Parayı geri mi yollasam açıklama kısmına yanlış adres veya satış iptali diyerek? Böyle durumlarda açıklama kısmına borç ödeme falan mı yazmak lazımdı başımızın ağrımaması için. Teşekkürler


 
sorun olmaz


  • malheiros  (22.04.24 00:46:20) 
olmaz, milyonda bir ihtimalle denetime takılırsınız ki o da çok ekstrem bir durum olur. üç bin lira devlet nezdinde hiçbir şey değil, açıklamaya "uyuşturucu satış bedeli" yazsalar bile umursamazlar muhtemelen :)


  • mark greg sputnik  (22.04.24 01:03:42) 
3.000 TL değil 199.000 TL olsa da sorun olmaz.

ama haftaya 1.000 ondan sonra 2.000 sonra yine yine yine olursa sıkıntı olabilir.

www.verginet.net:~:text=11.,200.000%20TL%20olarak%20tespit%20edilmiştir.



11. Arızi Kazançlara İlişkin İstisna Tutarı: 200.000.- TL.

Gelir Vergisi Kanununun 82 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan arızi kazançlara ilişkin istisna tutarı, 2024 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 200.000 TL olarak tespit edilmiştir.
  • liberal  (22.04.24 09:26:16) 
Teşekkür ediyorum arkadaşlar;

@liberal

Detaylı cevabınızdan ötürü çok teşekkürler. Peki bir takvim yılı içerisinde sadece 1 defa mı 200 bin lira altında ödeme alma hakkım var? Mesela 2 hafta sonra sonra yeniden eft üzerinden satış yapabilir miyim? Eğer bu durum problem olursa alıcı açıklama kısmına "Borç Ödeme" yazarsa riski sıfırlamış olur muyum?
  • chomaristan  (22.04.24 10:52:33) 
aslında açıklamalara değil de para gönderirken e ticaret ödemesi, kira ödemesi gibi seçeneklerde hangisini seçtiği önemli.

evet 1 sene içinde 200.000 TL arizi yani normalde olmayan da bir kere oldu gibi.

Ona bakarsanız ben abiniz size siz abinzie gönderirsiniz sorsalar da açıkalarsınız önemli olan açıklayabilmek.
  • liberal  (22.04.24 17:08:13) 
hocam biraz geç oldu ama tekrar sağolun. Arizi ile kastınız tam olarak nedir? yani şimdi 3 binlik ödeme aldım, ve gelecek sene gelir vergisi beyan tarihine dek 197 bin lira hakkım duruyor mu?


  • chomaristan  (29.04.24 17:06:54) 
Durmuyor, zira çogu esnaf senede 200.000 TL tutarında fatura bile kesmiyor, öyle olsa onlar da vergi mükellfiyeti açmazlardı.

Açıkçası bunu sizin kendinizin iyi açıklamanız lazım.

arizi demekte kasıt bence düzenli olmayan, bir kereliğine denmiş gibi.
  • liberal  (30.04.24 11:23:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.