[]

Emdr terapisi hakkında?

Şimdi psikoloğa gittim. Özellikle seçtim devlet hastanesi doktorlarından bu terapiyi uygulayını. Başladık neyse, okul öncesinden üniversite yıllarına kadar konuştuk 3 ay boyunca. Çocukluk dönemi ebeveyn kaybı travmamı salya sümük anlattım. Bunun yanında uğradığm zorbalıklar vs çıkardık gün yüzüne. Hepsi bu. Bu ağlama ve iç dökmelerinden sonra bi rahatlık hissettim ama bazı olayların bende yarattığı duyguların tahribatlarını halen hissediyorum. Ve gòz egzersizi buna çok iyi geliyor diye gitmiştim zaten. Ama benim için Çok iyi görüyorum hiçbir şeyin yok gerek duymuyorum dedi ben de zaten çok rahatsız olmadığımı daha vahim durumda olan insanların hakkına girmek istemediğimi belirtip sonlandırdım. Yine de aklım kaldı ve hiçbir sonuç alamadım. Ne biliyim. Tükürüyüm böyle işe. Binbir umut gidiyorsun bi gözünü bile oynattırmıyorlar. Orayı yapsaydık sanki her şey çözülecekti gibi bir his var içimde. Bunu sonuna kadar devam ettiren var mı?




 
vay be devlet hastanesinde emdr terapisi mi yapılıyor? çok güzel gelişme cidden.
lakin üç ayda hiçbir terapi yöntemiyle derin sorunlar çözülmez. yani sıkıntıyı yöntemde değil de sürede aramak gerekiyor... üç ay görüşeceğiniz en başından belli idiyse orta yerde bırakmamak için uygulamalı yapmadı belki de terapiyi. keşke sorsaydınız. özelde devam etmeniz gerekiyor bu durumda. belki emdr eğitimi alırken sembolik ücretle danışan gören birilerini bulursunuz.

  • suyin  (20.04.24 20:25:31 ~ 20:26:07) 
@suyin, hayır 3 ay falan denmedi. sadece beni sorunsuz gördüğnü gerek duymadığını söyledi. evet emdr terapisi bir tek o uyguluyormuş ve randevu için aylar öncesne sıra almıştım maaelsef. ama belki haklı gerek yoksa demek. şimdi özele gitsem parayla yapacaklar eminim. bence gelişmeler güzel değil türkiye'den bildiriyorum.


  • geveze yazar  (20.04.24 20:28:48 ~ 20:31:04) 
Emdr terapide 3 ay sadece konusma olmuyor, ilk iki uc seans olur sonra direk terapiye gecilir. Uygun fiyatli emdr terapi bulabilirseniz denemenizi tavsiye ederim. Ancak emdr terapi herkeste mucizevi snuc vermiyor, her 'sorun' emdr terapiye uygun degil.


  • kassiopeia  (21.04.24 13:55:21) 
@kassiopeia, işte bizim o ilk 2-3 seansımızın arası 1 ayı buldu, çünkü devlet hastanesindeydim. ve maalesef sonuna kadar gitmedi adam. gerek yok diye.

ama bunu sonuna kadar almayı çok isiyorum. özellikle ebeveyn kaybı hislerimde elim kolum kelepçeli gibi hissediyorum bu terapi açacak gibi tabi yapmayınca bilemem.

birde utanç hislerim oluyor akran zorbalığı anılarımda, öfke doluyorum bunlar için de deniycem. ama güvenilir birini bulursam.
  • geveze yazar  (21.04.24 14:36:18 ~ 14:37:03) 
Emdr aslında travma tedavisi için önerilir ve göz hareketlerinin kattığı ekstra bir fayda da yok diye biliniyor. Normal travma tedavisi ile benzer sonuçları var. İlla emdr yapmalarına gerek yok yani.


  • playing star again  (21.04.24 20:32:12) 
Bnde EMDR terapisi alıyorum, sürecim hala devam ediyor. Aslında devlet hastahanesinde EMDR uygulanması çok güzel bir gelişme. EMDRde süre kişinin travmalarına göre değişir ve iyileşme kişiseldir. beyniniz işliyor sonuçta travmayı, kimi insan travmasını bastırmıştır daha uzun sürede bu işlemleme gerçekleşir. kimisinde hemencecik olur. sizin gittiğiniz uzman gerek yok demiş ama en iyi siz bilebilirsiniz iyi olup olmadığınızı/ gerek olup olmadığını.

Bir de Türk EMDR derneğinde üye bul kısmından terapistinizin gerçekten EMDR sertifikası var mı yok mu sorgulayın bnce, belki de onun aldığı eğitim başlangıç düzeyindeydi ve konuya hakim değildi tam olarak. o yüzden bu sürece başlamayı göze alamadı gerek yok dedi size. bikaç uzmanla konuştum terapiye başlamadan önce hepsi EMDR uygulayabildiğini söyledi ama EMDR konusunda en geçerli eğitim ve terapistler Türk EMDR derneğine üye olanlar
  • afrehber  (02.05.24 11:38:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.