[]

İşi düzgün yapmayan insanlar ve benim aşırı sinirlenmem

İşini düzgün yapmayan insanlar beni acayip sinirlendiriyor.

1. Çerçeveciye bir ürün bıraktım, usta bakması lazım dedi, beni arayıp ne kadar tutacağını söyleyecekti, çerçeve hazır gel al diye aradı. Buna hala uyuzum, çünkü çerçeve beklediğimden pahalı tuttu.
2. Yatak alırken mağazadaki görevli bana ulaşamazlarsa arayabilecekleri ikinci bir telefon istediler ve bu alanın zorunlu olduğunu belirttiler. Sabah beni aradılar, teyitleştik, sonra bir daha aranmadım. Gelmeden 10 dakika önce ikinci telefonu aramışlar. Ben nasıl olsa bana ulaşırlar diye ikinci telefon sahibine haber vermemiştim. Meğerse backup telefon değilmiş, formda bir ev bir de cep telefonu bölümleri var. Oraya yazmış diğer telefonu.
3. Evin içi tadilattan geçti ama her seferinde gözüme bir şey batıyor. Kötü boyanmış doğalgaz borusu, kötü eğimli seramikler, tavanda boyamayı unuttukları yer vardı! Her seferinde aynı şeyleri konuşuyoruz, adamlar hafızadan siliyorlar söylediklerimi.
4. Perde siparişi verirken kenarları özellikle katlı olsun dedim. Overlok gibi birşeyle geldi. Dedim hani katlı yapacaktınız, o zaman pilesi gözükmezmiş. Siparişi verirken neden bunu söylemediniz. Cevap yok.
5. Perdeci diğer perdeleri en geç geçtiğimiz Çarşamba teslim edecekti. Cuma günündeyiz, arayıp bir bilgilendirme bile yapmıyor adam.

Ben bunu nasıl aşacağım ya. Resmen saçımı başımı yolasım geliyor.

 
Üçünde de haklısın ama türkiye'de bir şey düzgün olsun istiyorsan başında duracaksın

Özellikle eve tadilat vs yaptırıyorsan

En iyi yere, piyasadan fazla ödedim, malzemesinden işçiliğine hiç
sıkıntısız anahtar
teslim hizmet almak istiyorum desen bile istediğin kalitede iş çıkmayabilir.
  • grimavi  (19.04.24 16:16:48) 
Çerçevenin başında nasıl durayım, yatak alırken adama ne diyeyim, ev tadilatında başında durunca da surat yapıp iyice yalap şap yapıyorlar. Ben çıldırmak üzereyim.


  • orangesandsea  (19.04.24 16:19:32) 
Ülke değiştirmezseniz etrafınızdaki insanlar değişmeyecek. En kolayı kendinizi değiştirmeniz.

Ya bu işleri kendiniz yapmayı öğreneceksiniz, ya kötü işi umursamamayı öğreneceksiniz ya da iş yapılırken sürekli işin başında duracaksınız.

Ek: Çerçeveci aradığı zaman "çok pahalıymış, çerçeve yaptırmayacağım" diyeceksiniz.
  • michael_knight  (19.04.24 16:21:10 ~ 16:21:49) 
2. olan örnek bence işini düzgün yapmamaya çok alakalı gelmedi bana, sonuçta sizin verdiğiniz bir numara aranmış ve siz de 2.kişiye nasılsa haber vermezler diye aramamışsınız, yani sizin de düşünemediğiniz ve göz ardı ettiğiniz bir ihtimal olmuş sonuçta yani her şeyi kontrol etmek mümkün değil gördüğünüz gibi.

1. örnek için satıcıyla konuşurken beklentilerinizi biraz daha net belli edermişsiniz gibi geldi bana "şu kadarı bütçemi aşar" diye baştan söylenebilirdi. Yine sizin de düşünemediğiniz ve göz ardı ettiğiniz bir ihtimal daha olmuş ve yine her şeyi kontrol etmek mümkün değil gördüğünüz gibi

Genel olarak saçınızı başınızı yolma seviyesinde olması aslında şu an stres düzeyinizin çok fazla olması ile alakalı bence, stres düzeyimiz artınca tetikleyici uyaranlara çok daha hassas oluyoruz evet sinirleniyoruz ama bu kadar uzun süreli etkileri olmuyor.

3. örnek tadilat işleri gerçekten çok sıkıntılı, hiçbir zaman istenileni yapan ustayı görmedim. O yüzden bu kısma canınızı çok sıkmayın mutlaka eksik gedik çıkıyor, hiçbir zaman her şeyi kontrol edemiyoruz aslında.

Önceden ben de kafayı çok takardım böyle şeylere ciddi yapıcı tavsiye anlamında söylüyorum: Terapi aldım ve inanılmaz değiştim, rahatladım, bakış açım her şeye çok daha esnek hale geldi. Terapi iyi gelebilir bence. Bu kadar yoğun sinirlenmek karşıdaki insanlardan ziyade sizin tepkilerinizle alakalı.
  • titanic kemancısı  (19.04.24 16:21:15 ~ 16:25:00) 
@titanic kemancısı

Örnek 1: Onların bana fiyat söylemesi konusunda anlaşmıştık. Ben de ona göre yaptıracaktım veya yaptırmayacaktım. Evet daha tebirli olup bir tavan fiyatı söyleyebilirdim ama onlar arayıp fiyatı teyit edeceklerdi.

Örnek 2: Benden "bana ulaşamazsalar arayabilecekleri" bir numara istediler, bunun zorunlu olduğunu söylediler, ben de her zaman ulaşacaklarını bildiğim için önemsemedim. Burada işini kötü yapan 2 insan var. Mağazadaki satıcı, bilgiyi yanlış aktardığı için, telefonu açan kişi, bir o telefonu bir bu telefonu aradığı için.

3 senedir terapi alıyorum. Biraz daha spesifik bir yöntem/yönlendirme lazım:)
  • orangesandsea  (19.04.24 16:26:03 ~ 16:26:53) 
1- tamamen iş güzarlık, ödetmek zorunda bırakma karşı tarafın yaptığı

2-2.de de haklısınız ama yine 2. telefonun sahibine haber vermeniz gerekirdi

3- böyle durumlarda paranın bir kısmını düzeltmezseniz vermem demek lazım galiba, ya da mimarlarla çalışanlar duydum ev tadilatları için. daha pahalı ama en azından direkt 1 kişi ile muhattap oluyorsunuz. öbür türlü sucusu elektrikçisi boyacısı fayansçısı vs..
  • jülsezar  (19.04.24 16:35:11) 
Bu arada ikinci telefon sahibi hiç dert etmedi, sinirlenen benim bana dedikleri gibi süreç işlemediği için.

Tadilatta da bir kişiyle muhattap idim normalde, eksikler çıkınca adamları teker teker gönderip yaptırrmaya çalıştı ama o da sallıyor meseleyi.
  • orangesandsea  (19.04.24 16:36:15 ~ 16:37:42) 
dostum %100 haklisin. uzun zamandir turkiye'de yasamiyorum ama arada ziyarete gittigimde yaka silkiyorum bu kulturden dolayi. parasi neyse vermeye razi olsan bile dogru duzgun is yaptiracak adam bulamiyorsun.


  • hot potato  (19.04.24 16:39:04) 
bu arada hot potato +1

ben daha düzgün iş yapacaklarsa daha yüksek ödemeye hazırım ama bunu her zaman böyle söyleyemiyorsun tabi , biz zaten düzgün yaparız oluyor :D .

aklıma geldi, araba yıkatırken fırçasız yıkıyorsunuz dimi vs dedik, bir baktık o arada yanda eleman başka arabaya fırçayla girmiş, bizim sorduğumuz adam tabi tabi diyor fırçasız yıkıyoruz zaten.

lan az öcne gördük adam fırçayla, o lastikleri silmiştir diyor vs

en son dedim istersen benden 2 kat al yeter ki fırçasız yıka , sonra video çekmiş 15 sn süngerle köpürtürken :D :D
  • jülsezar  (19.04.24 16:46:02) 
@jülsezar, piyasadaki en pahalı yatağı aldım:/


  • orangesandsea  (19.04.24 16:47:37) 
some turkey problems. maalesef ülkede iş ahlakı yok. bazı işler için alternatif varsa kurumsal seçenekleri seçerim. mesela nalbura gitmektense koçtaşa giderim. kurumsal olmayan restoranlarda yemek yemem. deniz kenarında balıkçıya gideceğime burger king'e giderim. zorunlu değilse esnafla muhatap bile olmam. ülkenin %90'ını blockladım ben. hayatım kısıtlanıyor ama yapacak bir şey yok. bu yüzden ülke değiştirmek istiyorum.

bak geçen şöyle bir şey oldu. kargom gelecek onu bekliyorum. telefon çaldı kargocu arıyor. dedi ki "eve geldim yoktunuz ben de kargoyu komşuya bıraktım." dedim ki "ben şu an evdeyim." "yok geldim yoktunuz" diyor. dedim "kardeşim şu an evdeyim" hala aynı yalanı söylüyor. çıktım pencereye bak arabanı görüyorum dedim. sonra zili çaldım ama açmadın falan diyor. yalanı değiştirdi. çalsan duyardım diyorum. çaldım duymadın diyor. gerizekalı sonra dedi ki "bak şimdi zili çalıcam ve çalmıcak" dedi ve zile bastı. ve zil çaldı :D hala diyor ki az önce zil yan bastı ondan çalmadı. yani hem ahlaksız hem bunda ısrar ediyor. hem de tutarlı yalan söyleyecek zekası yok.

jül sezar'ın mesajını yeni okudum. bak bu da benzer. adamın gözünün önünde fırçayla yıkıyor ama yok hayır diyor. 3 kuruşluk akıllarıyla yalan söylemeye çalışıyorlar.

yani ülke insanı ahlaksız. %80'i böyle en az. herkes kurnazlık peşinde.
  • hknty  (19.04.24 18:03:18 ~ 18:06:07) 
yurtdisi da boyle, cunku ayak islerini yapanlarin ezici cogunlugu gocmen. sikinti genel olarak para, insanlar yaptiklari isle karinlarini doyuramazlarsa yapilan isin kalitesi cakiliyor.

3. dunya ulkelerinde de isini gayet duzgun yapan insanlar var, ama islerini gelismis ulke maaslarina ya da saatlik ucretlerine yapiyorlar, ve bos oturduklarini hic gormedim.

ozetle: 2-3 klasman yukaridan servis alman lazim.
  • cooperr  (19.04.24 18:44:11) 
İşin başında durmayınca savsaklayıp gidiyorlar.

İstikbalin bir şubesinden gardırop aldık. Ev boştu daha taşınmamıştık. Eve ilk gelen şey gardırop.

Bir tane eleman geldi tek başına kurmak için. Uzun sürdü haliyle. Evde oturacak yer falan da olmadığından beklemedim başında.

Çağırdı beni gel bak diye, sağlam görünüyordu, imzaladim evrakı gitti eleman. Daha sonra temizlik yaparken dolaytaki barkodları söktük. Meğer bu lavuk vidaları kanırtmış, bazı yerleri kırmış ama fark etmeyeyim o anda diye üzerine barkod yapıştırmış.

Sonra değiştirdiler tabi ama uğraşmak durumunda kaldık. En başta her şeyi saniye saniye izlemek de mümkün değil tabi ama arada bir kontrol etmek lazım.
  • dre mithatoğlu  (20.04.24 10:08:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.