[]

şimdi ip atlıycam 1 hamburger bol kızartma yedim bi bakın hele?

öncesinde 20 dakika bulaşık falan yıkadım. biraz sonra 20 dakika daha hafif işler yapcam sonrasında ver elini ip şıp şıp terleyene kadar atlıyacam. gidişatım doğru mudur?




 
Değil. Spor yaparak olmuyor malesef. Son yıllarda yapilan calismalarda aslında sporun yaktığı ekstra kalorinin yüzde 40-50 kadar fazla hesaplandığı söyleniyor. Ki aslında diyet yapmadan kilo verilmez lafinin da aslinda bir kaynağı bu.

Google'a göre 1 saat ip atlamak 750 kalori. Hamburger ve kizartmadan alinan tahminen 1200 en az. Bu noktada 2 saat ip atlamaniz lazım, nonstop.

Bu tabi günlük almaniz kaloriyi asiyorsa. Asmiyorsa gerek yok.
Asiyorsa da gidisat bastan yanlış zaten.
  • logisticsmanager  (18.04.24 20:29:07) 
@logisticsmanage, kilo vermek değil amacım tam tersi almak ve birde sağlıklı olmak.


  • geveze yazar  (18.04.24 20:30:56) 
o kadar yedikten sonra ip atlarsanız şıp şıp terlemeden foşur foşur kusabilirsiniz. 2 saat boşluk olması iyidir arada.


  • inside story  (18.04.24 20:35:02) 
@inside story, heh işte bunları öğrenmek istiyorum o yüzden önce yavaş yavaş hafif işler yaptım.. 1 saat yetmez mi?


  • geveze yazar  (18.04.24 20:42:44) 
kesinlikle doğru değildir maalesef.

en başta egzersizin yaktığı yağ her zaman abartılır. egzersiz sağlıklı yaşamın doğal parçası ama kilo vermekten ziyade kalp-damar sağlığına, dolaşıma etkisi var. yoksa affedersiniz eşek gibi saatlerce yürüseniz de koşsanız da muhtemelen iki kaşık pirinç yediğinizde yaktığınızdan fazla kalori alacaksınız. diyeti kontrol etmek hem daha verimli hem de kolay bir yol. çünkü gelin itiraf edelim: bir ponçik çikolatayı yememe iradesi göstermek, bir saat koşmaktan çok daha kolaydır.

"kilo almak ve sağlıklı olmak istiyorum" demişsiniz. bu durumda en mantıklısı kas kütlesini arttırmak. kas kütlesi için de protein ve sağlıklı yağ bakımından zengin bir diyet lazım. hamburgerle kızartmada bunların hiçbiri yok. lömbür lömbür yağ biriktirmiş oluyorsunuz. bir hamburgerin, kızartmanın kalorisi de gerçekten 20 dakika bulaşık yıkamak ya da ip atlamakla gidecek gibi değil maalesef.

hem kilo alayım hem sağlıklı olayım diyorsanız temel olarak bol karbonhidrat (mümkünse kompleks olsun) ve protein tüketip ağırlık antrenmanı yapmak en mantıklısı. böylelikle hem vücuda gireni depolarsınız hem de ağırlık kaldırdığınız için kas kütleniz artar.

kilo almak mesele değil. çerçöp yiyerek üç ayda obezin önde gideni olursunuz, dert değil, nereden bildiğimi sormayın ahaha. ama hem sağlıklı hem kütleli olmak gerçek anlamda amele işi, vücut geliştirenler filan boşuna bu kadar uğraşmıyor. yağlanmak, şişmek çok kolay... abur cubura abanın, iki ay sonra sizi kimse tanıyamaz. ama sağlıklı kilo alayım, yakışıklı olayım, gelen kilo kas olarak gelsin diyorsanız canavar gibi et filan tüketmeniz lazım. işte et, yumurta, makarna, pirinç vs...

kısacası eğer hedefiniz ölüp gitmek değilse hamburger ve kızartma hiçbir diyetin esas oyuncuları olamaz. yerseniz ölürsünüz demiyorum ama sağlıklı kilo almak (ya da vermek) isteyen birinin yönelebileceği herhalde son seçenekler bunlar.
  • mark greg sputnik  (18.04.24 20:53:05) 
Kilo almak olduğunu hiçbir yerde görmediğim için mantıken vermek dedim. Bir dahakine yazarsaniz iyi olur.

Bana iki saatte yetmiyor ağır yemekten sonra çünkü salata yemek ile hamburger ve kizartma yemek arasında fark var. Bu soruya kimse cevap veremez ve hata yapmadan ogrenemezsiniz. O yüzden size uygun zamanda atlamaya baslayin ve kötü olursaniz öğrenmiş olursunuz. Ben 15 yıldır spor yapıyorum, bir sürü hata yaptım. Hata yapmadan öğrenilmiyor.
  • logisticsmanager  (18.04.24 20:53:13) 
Yürüyüş falan olur da ip atlamak için aradaki süre yetersiz.
Kustururamasa bile rahatsızlık verir gibi.

  • Mirket  (18.04.24 20:53:18) 
Besinleri sindirmede termik ısı etkisi söz konusu. Sindirim sırasında vücut ısısı yükselerek metabolizmayı hızlandırıyor. Aldığın kalorinin 20% si bu şekilde yakılıyor zaten vücut tarafından. Bu en çok protein aldığında faydalandığın bir süreç. Nedense Türkiye'de insanların pek haberi yok. Kızartma yeme, hamburgerde sorun yok.


  • perfectum  (19.04.24 04:52:20) 
@perfectum; haberimiz var da bana siz biraz abarttiniz gibi geliyor.

Mike israetel;
youtube.com

Layne norton;
youtube.com

Elinde 1000 kalori olan hamburgerin 200un böyle yakılıyor diyen kaynak varsa kullan tabi de günlük hayatında hamburger ve kizartma yiyen birinin hayatini etkileyecek kadar bir şey değil tef. Hamburger içinde ne kadar protein carb fat var bakıp sonra tahmini hesaplamak gerekecek ve eminim yüzde 20 cikmayacak totalde.
  • logisticsmanager  (19.04.24 09:31:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.