[]

spor yaparken canımın çıkması

iki tane 5kg'lik dambılı kaldırıp indirirken kollarım yoruluyor. spor yapma esnasındaki ağrıyı, acıyı, yorgunluğu neyle önleyebilirim? çay, kahve içmek işe yarar mı?




 
detayları cevaplar gelir ama ne kadar süre sonra yoruluyor, yorulmanız normal hatta yorulmak lazım.


ama başladıktan kısa süre sonra canınız çıkıyor gibiyse, ağırlıkları azaltın.

beslenme uyku önemli, spor programı önemli, dinlenme süreleri önemli..
  • jülsezar  (18.04.24 12:49:19) 
Anlattıklarınızdan bilinçli bir şey yapmadığınızı, spor yapıyorum sanıp kendinize zarar verdiğinizi düşünüyorum.
5 kiloluk dumbell sizi zorluyorsa 3 kilosuna, 2 kilosuna geçmeniz lazım. Zaten direkt 5 kiloyla başlanılmaz.
Önce ne yapmak istiyorsunuz, bir programınız var mı, salonda mısınız, spor geçmişiniz nedir, yaptığınız hareketi nerede gördünüz de uyguluyorsunuz, formunuz düzgün mü gibi konulara bakmak lazım.
Evde 5 kiloluk bir dumbell var. Kaldırıp indiriyorum diyorsanız, yapmayın. Zararı olur, faydası olmaz.
  • Mirket  (18.04.24 13:38:00) 
başlık entry uyumu olmuş :)

5kg dambıl kaldırıp indirirken yoruluyorsan 3kg dambıl kaldırıp indirmen lazım. anladığım kadarıyla spor geçmişin yok, zayıf, slim ve güçsüz birisin. zamanla gelişecek.
  • benarrivo  (18.04.24 13:50:06) 
eksik ve yetersiz beslenme olabilir
ağırlığı düşürmeden güç artışı sağlamak istyorsanız: günlük yeterli protein almalısınız yoksa kas gelişmez ayrıca antrenman öncesi yeterli sıvı ve enerji aldığınızdan emin olun
dersimiz fitness youtube kanalında harika bilgiler var güç artışı için 12 haftalık prpgramı ve bulk yapmaya yönelik bölümleri mutlaka inceleyin derim
  • windymimas  (18.04.24 14:37:44) 
Abi malesef bu sorunun cevabi su kadar bilgi ile olmaz. Yani ne yaparken yoruluyor misal 50 tane curl yaparken mi yoksa 12 tekrar raise yaparken mi yani.

Programin ne?

Bana da yazdiklarindan newbie olduğun fikri geldi. Bir şey içerek spor sırasında olusan aciyi, yorgunluğu onleyemezsin.
  • logisticsmanager  (18.04.24 16:43:34) 
Hayvansal ürünleri tüketmemek vücudun recover süresini kısaltıyor, bu yüzden bir çok sporcu vegan beslenmeye yöneldi son zamanlarda. ek olarak gilbert sendromu veya şeker, demir eksikliği gibi bir hastalığınızın olmadığına emin olun.


  • elvan abeyiylegezse  (18.04.24 18:07:06) 
@elvan; ilk cümlenin kaynağını atabilirseniz biz de takip edelim bilimsel kaynakları. çünkü ben recovery time ile hayvansal gıda arasinda bir calismayi duymamıştım.


  • logisticsmanager  (18.04.24 18:19:49) 
  • elvan abeyiylegezse  (18.04.24 18:31:44) 
kas yapmak, güçlenmek umrumda değil. göbeğimin erimesini istiyorum. maksat kalori yakmak ama yorgunluk hissetmemek. :/


  • Mehmettheslim  (18.04.24 18:31:58 ~ 18:32:44) 
@Mehmettheslim, göbek bölgesi eritmesi en zor bölgelerden biri ancak, workout yerine koşu gibi vücut ısınızı yukseltecek bir spora yönelmenizi, düzenli olarak yeşil çay içmenizi**, yemek porsiyonlarınızı azaltmanızı ve daha çok çorba içmenizi tavsiye ederim.

**: www.medicinenet.com
  • elvan abeyiylegezse  (18.04.24 18:41:31) 
@elvan; attığın şeyde bir kanıt yok ki.
"The possibility that such diets may also contribute to improved performance and accelerated recovery in endurance sports is raised by their effects on blood flow, body composition, antioxidant capacity, systemic inflammation, and glycogen storage."

Arastirmayi yapan kisinin en cok satan kitabinin adi;
The vegan starter kit


Bütün arastirmada da may, could, potentially var. Bunu buraya "recovery süresini kisaltiyor" diye girmek icin yeterli bir kaynak değil. Yani bence ortamlarda hayvansal gida tuketmeyin demeden önce biraz daha bilimsel destege ihtiyacınız var. Elinizde foundation kanıt olan çalışma varsa koyun.
  • logisticsmanager  (18.04.24 19:03:08) 
Vegan olmak bir tercihtir. Ona bir sözüm yok. Vegan sporcular da vardır. O da mümkün.
Ama 'vegan olmak daha sağlıklıdır.' ya da 'Sporcular daha başarılı olmak için vegan oluyorlar' gibi sözler, arkası çok sağlam doldurulması gereken sözlerdir. Öylesine iki yazı kaynak gösterilip söylenecek sözler değil.

  • Mirket  (18.04.24 19:29:04) 
göbeğinin erimesini istiyorsan mideni tutacaksın. göbekle dumbell ne alaka? yine de spor öncesi esneme hareketlerini yaparsan canın çıkmaz tabi + ağırlığı düşükten başlatıcan önce kasların gelişecek öyle kademe kademe uygulayacaksın
derdin sadece göbekse gırtlağı tutmak en hızlı çözüm.

  • neira  (18.04.24 22:54:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.