[]

ingilizceyi hızlı bir şekilde üst noktaya taşıma yolları

merhaba basit seviyede ingilizce konuşuyorum ve ingilizce seviyem biraz amatör kalıyor.

55 gün sonra önemli bir organizasyona katılacağım ve kendimi biraz geliştirmek istiyorum.

temel seviyede grammer ve konuşmamı geliştirmek için neler yapabilirim.

örneğin cambly veya open english ile konuşma pratiği yapsam hariçten bir yerden grammer mi çalışsam

bu konuda tavsiye verebilecek biri var mıdır?

 
Eğer bir metin okuduğunuzda, biriyle konuştuğunuzda, bir şey izlediğinizde, bir şey dinlediğinizde okuduklarınızı ya da konuşulanları büyük oranda anlayabiliyorsanız ama kendinizi istediğiniz gibi ifade edemiyorsanız camly gibi konuşma pratiğine dayalı platformlardan maksimum fayda görürsünüz.

Ama bunlar olmuyorsa 55 günde bir mucize beklememelisiniz. Ama bu demek değil ki fayda görmezsiniz. Neticede elinizde bu kadar süre varsa ne kurtarsanız kâr. En azından şimdiki halinizden daha iyi olacaksınızdır.

Ancak gramer çalışmak 55 günde size fayda sağlamayacağı gibi bence aklınızı yorarak konuşmanızı geriletebilir bile. 55 günde gramer çalışarak konuşmanızı ilerletemezsiniz. Sizin ihtiyacınız olan konuşma kalıplarını öğrenmek. Bilinçli olmayan bir ezber yapmak, bundan kastım kelime ezberlemek değil yanlış anlamayın; konuşmanın akışına adapte olmaktan bahsediyorum. Bunun için de camly ve benzeri platformlar iyi.

Eğer konuşma pratikleri sırasında aklınıza takılan bir soru olursa sadece bunların cevabını bulmak için gramere dönerseniz faydası olur.
  • akhenaten  (16.04.24 10:57:48 ~ 11:03:43) 
İngilizce eğitimi konusunda pek bilgili biri değilim, İngilizcem var.

Cambly gibi konuşma pratiğinin kesinlikle faydası olacaktır.
Grammer çalışmanızın gereksiz olduğunu düşünüyorum, gereksiz yere kafanızı karıştırır. Bence sadece konuşmaya odaklanın.

Katılacağınız organizasyonla veya o sektörle ilgili YouTube videolarını İngilizce altyazıyla izlemenizin çok faydası olur bence. Yine o konuyla ilgili film, dizi varsa mutlaka onları da izleyin.

Bunlara ek olarak bir de diyelim ki bir fuara gideceksiniz. ChatGPT'ye fuarda konuşabileceğiniz konuların bir listesini yapmasını, olası senaryoları verin. Size konuşabileceğiniz metinleri hazırlasın İngilizce olarak. Onları bol bol okuyun, kısmen ezberleyin.

Bence en önemli ihtiyacınız İngilizce konusunda kendine güveninizi arttırmak.
  • michael_knight  (16.04.24 11:01:54 ~ 11:02:45) 
teşekkür ederim bende 55 günde bir mucize beklemiyorum zaten ne kadar ilerlersem o kadar faydalı


  • kimsesiz genc boga  (16.04.24 11:10:36) 
Daha iyi İngilizce konuşmak için bu İngilizceye maruz kalmanız faydalı olabilir. En güzeli o seviyede birileriyle sohbet etmek ve onların günlük ifadelerine, kullandıkları kavramlara vb. dikkat etmek bence. Bu tür bir imkanınız yoksa iki ya da daha fazla kişinin günlük şeylerden bahsettiği podcastler de işe yarayabilir. Açıkçası gramer çalışmak tek başına faydalı olmaz diye düşünüyorum. Olsa olsa yukardaki şeyleri yaparken anlamadığınız bir kullanıma denk gelirseniz onu öğrenmek için grameri kontrol edersiniz.
Kolay gelsin.

  • salihdt  (16.04.24 11:16:28) 
Hizli bir sekilde cumlesini kafandan atarsan eger ve sabredersen biseyler olur.

Ama illa dersen cok acil biryerde konuscam rezil olmayayim, o zaman haftanin 7 gunu hergun 1 saat ders alirsin bir ay sonra en kotu fil bariyerini asabilirsin

Ama en azindan bide intermediate level falan olman iyi olur. Ben preintermediate ile kasmistim ama ona bir ay yetmez
  • Zetnikov  (16.04.24 16:08:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.