[]

Havalanında güvenlik kontrolü

Frankfurt Havaalanında güvenlik kontrolü esnasında sırt çantamı ayırdılar. İçindeki poşetlere bakmadılar tek tek ama küçük bir kağıdı çantanın farklı yerlerine sürdüler. Kağıdı bir cihaza soktular. "Alles gut" dediler ve devam ettik.
Sorum net. Neden ben? Çantada bir adet elektronik sigara vardı. Yoksa tipten mi kaybettim?



 
Random seciyorlar genelde. O kagidi bomba, silah olup olmadigini anlamak icin surup test ediyorlar diye biliyorum. (Barut kalintisi mi ne bakiyorlarmis)


  • brkylmz  (16.04.24 10:37:54) 
narkotik kontrolü yapmışlar. süphelendikleri yolculara arada bir yaparlar. maalesef tipten olabilir


  • limonlu eksi  (16.04.24 11:10:01) 
Test kimyasal testi.
Neden siz sorusuna gelince, güvenlik kontrollerinde yanlış hatırlamıyorsam her saat yapılması gereken belirli rastgele test sayısı var. Atıyorum 3 detaylı arama, 2 kimyasal kontrol yapılsın gibi.
Eğer ki belirtilen zaman diliminde bu testleri şüphelendikleri kişilere yapmadılarsa, kotayı doldurmak için yapılacak testleri genelde zamanından çalınmasına laf etmeyecek, sakin görünen kişilere yapıyorlarmış.
  • tnz  (16.04.24 11:16:53 ~ 11:17:20) 
Genellikle rastgele test yaparlar, yasaklı madde arıyorlar, narkotik ve patlayıcı. Benim bir keresinde kredi kartlarıma bile sürüntü testi yaptılar, k**ain arıyorlardı belli ki.


  • kimlanbu  (16.04.24 11:40:13) 
almanya'da genelde sadece yabancilara yapilan "rastgele" bir test :)


  • robert bosch  (16.04.24 11:44:27) 
Aynısını Düsseldorf havalimanında yaşadım. Onlar yüzünden tax free yapamadık az daha uçağa yetişemiyorduk. Yaklaşık 15 kişilik gruptauk. Kahve makineleri, kapsüller, play stationlar vardı herkesin elinde. Herhalde bir 40-45dk sürdü bu işlem.

Hatta birinde 30-40 tane çikolata vardı. Bayağı gülmüşlerdi. Acayip gariban hissettirmişti bize :d
  • jackyr  (16.04.24 14:29:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.