[]

Kafelerin içecek dolandırıcılığı

Merhaba. Geçen bir içecek aldım rengine kanıp. İçine resmen 1 2 damla aroma koymuşlar. Ondan bile şüpheliyim. Gerisi maden suyu ve buzdu. İnanılmaz bir kazıklanma. Ucuz bir şey de değil. Bana mı denk geldi yoksa kafeler gerçekten içecek konusunda dolandırıyorlar mı? Aynısı Starbucks'ta da olmuştu bu arada. Cool lime almıştım ama resmen buzlu su içmiştim. Bu olaydan sonra kafelerde içecek içmemeye, sadece tatlı yemeye karar verdim? Aynı hatayı bir daha yapmayacağım. Aklıma taze sıkılmış portakal suyu geldi ama onda da Cappy koymalarından şüphelendim. Siz bu durumla karşılaştınız mı?




 
Starbucks cool lime ın eskisi gibi olmadığını artık buzlu suya döndüğünü söylüyorlardı

Gerçek portakal suyu ile cappy portakal ayırt edilir

Risksiz içecekler seç madem, dışarıda ekstra parayı verecez zaten, favorim vişne suyu ve sodayı ayrı ayrı söyleyip birleştirmek
  • grimavi  (13.04.24 14:17:26) 
Gerçek portakal suyu güzeldir ama çoğu kafe taze sıkmıyor. Cam ya da plastik fanustan dolduruyor. Kim bilir ne zaman sıktılar. Sadece tadı için içersin.


  • rock n roll  (13.04.24 14:20:52) 
Churchill iç. Maden suyu limon tuz. Hatta çoğu mekanda maden suyu isteyince limon da veriyolar yanında, masada tuz da vardır en kötü kendin yaparsın ki tuz koymayabilirsin de


  • nundu  (13.04.24 15:20:17) 
Starbucks yerine kafelere gidilmesini söyleyip Starbucks'a gidenlere zengin ve israf yapıyor gözüyle bakan çomarlar olduğu sürece kafelerde daha çok adam .... öperler. Adam Starbucks'ta filtre kahve 50 lira, kafede 30 diyor. Kafede içtiği şey 3ü1 arada. Herhangi bir kafede istediğin taze sıkılmış portak suyu en iyi ihtimalle marketten alınan portakal sularıdır. Konsantrasyon/Nektar falan olan da vardır gerçi. Esnafa güvenenin başına gelen her şey mubah.

Bu arada genelde aromalı meşrubat aşağı yukarı böyle. Yani Dimes'in cool lime çıkınca bizim ülkede adettendir, millet bir anda coştu. Çevir içindekilere bak. Durum benzer. Bence en kötüsü alkollü içecekler. Çok ağır dolandırıcılık dönüyor. Bir kokteylin kadehine, ondaki baskın içkinin şişesinin 1/3'ü kadar fiyat belirliyorlar. Üstüne bir de kokteyl içine koymaları gerekenin 1/3'ü kadar içki koyup buzu dayıyorlar.
  • nawar  (13.04.24 15:22:57) 
"Rengine kanıp..." Ben renge kanmıyorum. İçeceksem çay ya da kahve içiyorum.


  • prole  (13.04.24 15:25:34) 
Çay, kahve ve maden suyu dışında dışarıda bir şey içmemek lazım gerçekten.
Hiçbir şeye güvenemiyorum artık.
Hem dünya para hem içeriği bomboş hiç gerek yok.
  • mutekebbir  (13.04.24 15:43:21) 
Dışarıdaki ürünler çok kötü. Zorda kalmadıkça espresso ve filtre kahve dışında içmemeye çalışıyorum.

Maliyeti 10 lira olan kahveyi 120-140 lira civarına satmaya çalışıyorlar. Çıldırıyorum.

Diğer ürünleri varın siz düşünün.
  • jackyr  (13.04.24 16:06:33) 
kafelere gitmem. zaten gitmezdim, ekonomiyle, satın alma gücüyle, dolandırıcılıkla alakası yok. kapalı alanda duramıyorum. en güzeli ve en sağlıklısı kendin evde yapıp yanında götürmek. arabada 35lt cooler var. şu güzel bahar aylarında kafede, duman altında neden duracaksın. tüm sahiller, ormanlar senin.


  • gabe h coud  (13.04.24 16:30:36) 
Youtubeda " gıda dedektifi " sayfasına bak fazlasını gör.

Tavşanın suyunun suyu bile artık onlara göre daha orjinal.
  • diyecevaplandı  (13.04.24 16:53:49) 
yani dışarda da portakal suyu içme be. bunu evde yapmakta ne var.


  • geveze yazar  (13.04.24 17:17:37) 
Yüzde yüz meyve suları da satıyorlar özellikle nar onu alıyorum genelde.
Soğuk kahve çeşitlerinde malesef buz o kadar atıyorlar ki kahveyi koyacak yer kalmıyor

  • kararsızataletfilozofu  (13.04.24 18:45:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.