[]

Milletvekili olma şansım nedir

Merhaba. Yaşadığım şehirden milletvekili olma şansım nedir? Genç belediye başkalarını görünce heveslendim. İstiklal Marşı'nı okuyamayan milletvekili de gördük. Bunlar yapıyorsa ben de yaparım diyorum. Aslında bunu TBMM kanun koyucu olduğu için istiyorum. Ülke için faydalı işler yapabilirim. Belediye başkanlığı gibi şova gerek yok. Yaş 30. Lisans bitirdim. Sağ olun.




 
"Ülke için faydalı işler yapabilirim" diyorsan seçilme şansın sıfır.
Paran varsa, çevren varsa, siyasi bağlantılar iyiyse, seçilince tanıdığın veya tanımadığın yakın çevren ihya olacaksa biraz ihtimalin artar.
Ama onun için de, üyeliğin olacak, ilçe de görev alacaksın, bir sürü ayak işi yapacaksın, il yönetimi parti yönetimi şeklinde ilerleyeceksin.
  • etna  (12.04.24 12:04:48) 
Keşke dediğiniz gibi olsa. Eş dost, para, abi-dayı olmadıktan sonra listelere girmek zor gibi. Zaten halkın içinden, eşi dostu olmasan liyakata göre listeye giren sayısı oldukça az


  • kondansator  (12.04.24 12:08:29) 
sıfır


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (12.04.24 12:10:24) 
milletvekili olma şansını burada sorman, duyuru açman, teklif dahi edilemez.
öyle bir sansın yok.

Ülken için faydalı olacağını düşündüğün şeylerle ilgili bir blog sitesi açarak orada fikirlerini ileri sürmen, milletvekili olmandan daha uygundur diye düşünüyorum.

siyasi olduğu halde, para, alış veriş, kredi, kazanç gibi kavramlarla adeta işadamı gibi düşünmeyen neredeyse yok gibi.
Varsa da biz/toplum görmüyor.
  • diyecevaplandı  (12.04.24 12:17:37) 
yaşadığın şehir nedir? küçük bir şehir ise tanınan birisi olman lazım. büyük bir şehir ise parti yönetimi veya il başkanlığına yakın olursan listeye girebilirsin.
bence sıfırdan milletvekili olmanın en optimum yolu patlama yapabilecek küçük bir partiden aday olmaya çalışmak. örneğin 1999 seçimlerinde mhpnin ikinci parti olabileceği tahmin edilmiyordu. çok fazla talep yoktu bu partinin milletvekilliği için. hala anap, dyp'den falan aday olmaya çalısılıyordu. çok alakası adamlar milletvekili oldu mhpden bu seçimde. alt sıralardan bir şekilde listeye girebilirsen düşük de olsa bir şans var.

  • benarrivo  (12.04.24 12:32:35) 
bağımsız adaylıkta yörede ciddi bir ismi cismi olmayan biri için 0 (sıfır). o yüzden bölgede vekil çıkarabilen bir partiden aday gösterilebilmen lazım. onun için de (ciddi bir ekonomik gücün veya makam mevkin olmadığını varsayıyorum) parti örgütlerinde çalışman uğraşman kendini göstermeyi denemen lazım. öyle bir niyetin varsa başla daha gençsin bugün çalışmaya başlasan 10 yıla belki şansın olur.


  • semaforo de medianoche  (12.04.24 12:46:51) 
milletvekili olabilmen parti başkanının iki dudağının arasında. bunun karşılığıda yüklü bir yardım.
eğer paran yoksa olamazsın.
bu iş tüm sistem partilerinde böyle.
ülke için faydalı olabilirim, projelerim, hedeflerim var dersen kimse yüzüne bakmaz. kapıları açan tek anahtar para.
ancak küçük, seçilemeyecek partilerden aday olup kendini tatmin edersin.
  • my fault  (12.04.24 12:50:06) 
Olur neden olmasın.


  • gabe h coud  (12.04.24 14:08:23) 
Sıfır bile değil.
www.youtube.com

  • allah yazdiysa bozsun  (12.04.24 15:22:48) 
sifir. seni biraz taniyorsak iki haftaya "a1 seviyesinde bulgarca ogrensem avrupada yuksek lisans yapma sansim artar mi" diye soracaksin. niyetin devami gelmez yani.


  • hot potato  (12.04.24 17:01:55) 
Hot potato +1
Abi ne yapacaksan yap ama kararı ver yani. Ben de çünkü tahminen 20nci farklı fikri okudum. Yurtdışı mi kendi işini mi yapmak ik mi muhasebe mi devlet memuru mu milletvekili mi yani birini seç ve baş koy yoluna.

  • logisticsmanager  (12.04.24 17:17:46) 
Sıfır iyimser bir tahmin, arkadaşlar teveccüh buyurmuşlar


  • her giriste sifresini unutan adam  (13.04.24 00:12:11) 
İktidar olabilecek bir partinşn gençlik kollarına girip, bir sonraki seçime kadar çevre yaparsan, partiye güzel paralar harcarsan. Açıkcası para saçarak 4 yıla mğmkün olabilir.
Salt para değil, çevre, adam kayırma, yalakalık, entrika, seks kasetide gerekiyor.

  • rhan  (13.04.24 11:00:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.