[]

Anneme terapi köpeği seçelim

Annem çeşitli psikolojik rahatsızlıklar neticesinde kalp hastası oldu en sonunda stresten kalp krizi geçirdi. Yoğun bakımdan yeni çıktı. Psikolojik tedaviye devam edecek ama ben terapi köpeğinin de iyi olacağını düşündüm. Daha önce hiç beslemedi ama o da kabul etti iki üç ay sonra iyileşince yavru köpek alalım dedik.

Annemin beklentisi, çok tüy dökmesin ve sakin olsun (köpeklerden biraz korkar annem), sevecen olsun.

Poodle toy mesela bu kritere uygun mudur? Böyle küçük köpekler de sakin olmuyor sanki agresif olur gibi geldi. Ama annem de büyük istemiyor çünkü biraz çekiniyor. Ne düşünelim yardım eder misiniz?

 
Küçük boy köpek çok havlar susturamazsın bir de onun stresiyle uğraşmasın

sahiplendirme ilanlarından, iki yaşını doldurmuş, kısırlaştırılmış sakin huylu bir dişi kedi araştırın cinsinden önemsiz

Pirenses gibi yastık gibi bütün gün koltukta oturan kucağa gelen, pati atmayan, perdeye tırmanmayan, koltukları tırmalamayan, saksı eşeleyip devirmeyen kediler var :)

Yavru kedinin bebekliği güzeldir ama içinden hangi karakter çıkacağı belli olmaz, yukarıda yazdığım özellikteki kedilerin karakteri oturmuştur, uslu sakin kucak kedisiyse sonradan hareketli tırmalayan kediye dönmez, garanti
  • grimavi  (11.04.24 12:36:27 ~ 13:46:27) 
@grimavi evet kedi de çok iyi hatta benim de kedim var ama kediyi her yere götüremiyorsun diye eledik bu seçeneği. Annem gezen bir insan kedi çok zor olur ona.
Köpeği alıp mangala denize gidebiliyorsun

  • Gradient_tabanlı_mor  (11.04.24 12:41:02) 
köpekler fazla enerjik olur. günde 1-2 kez gezdirebilmesi lazım yapabilir mi? sevecen deyince de aklıma golden falan geldi. ama arkadaşın kedi tavsiyesi de çok iyi


  • paintov  (11.04.24 13:03:39) 
Shih tzular yaşlı insanlara daha uygun deniyordu. Geçmiş olsun bu arada


  • asteriks  (11.04.24 13:48:47 ~ 13:49:19) 
Terapi köpeği yazdıklarınızdan bambaşka birsey. Bu şekilde direkt köpek alırsanız kaş yapayım derken göz çıkarabilirsiniz. Bir eğitmen ile görüşmenizi tavsiye ederim.


  • mirty  (11.04.24 13:54:40) 
Mirty+1 Terapi köpekleri, yavruyken eğilimlerine göre seçilip eğitiliyorlar. Her cins ve her hayvan o iş için uygun olmayabilir. Yukarıdaki öneriye ben de katılıyorum. Size 2 yaşını doldurmuş ve kısır bir kedi daha uygun sanki.


  • gnosis  (11.04.24 14:16:49) 
yavru terapi köpegi diye bir sey yok. köpek terapi köpegi olarak dogmuyor, terapi köpegi olarak egitiliyor. bu egitimler bir yildan üc yila kadar sürebiliyor. yani bulursaniz alabileceginiz en genc terapi köpegi 15-16 aylik olur.
toy poodle evet tüy dökmez ama terapi köpegi de olmaz cünkü hayvan sirk köpegi olarak gelistirilmis.
bence önce terapi köpegini nedir, ondan neler beklemeliyiz oturup eni konu arastirin cünkü bence beklentileriniz bu alanin biraz disinda kaliyor.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (11.04.24 14:34:21) 
@konusma ben konuşuyorum

Yanlış ifade etmişim. Terapi köpeği beklemiyorum anneme iyi gelecek bir canlı beklentim var. Bir yandan da terapi alacak işte pozitif şeyler olur onunla yaşam enerjisi bulur filan
  • Gradient_tabanlı_mor  (11.04.24 17:32:48) 
Benzer bir deneyimden kaynaklanarak tavsiye vereyim: barınaktan küçük cins bir köpek sahiplendik 3 yaşlarında. Pire parazit vs ne ararsan vardı (yeni atılmış, bakımları bitmemiş fln normalde sahiplendirmezler iyileştirmeden ama durum başkaydı, neyse). Sahiplendik, tedavilerini yaptık ilgilendik travmalarıyla uğraştık insanlara güvenini geri kazanmasını sağladık. Onu sahiplenmeden önceki sinir, stres, psikolojik rahatsızlıklar kalmadı. İçini dışını biliyoruz tedavilerini yaptığımız için, ne yer ne içer, her bakışı ne anlama gelir, neyi sever neyi sevmez... Birlikte çok seneler devirdik, beraber yaşlanıyoruz.

Terapi köpeği budur. Annenizin severek emek vereceği, onun yardımına muhtaç, annenizin de severek şımartacağı bir köpek sahiplenin. Barınaklar - hele bu bahar dönemi - terk edilmiş cins cins köpek dolu.

Benimki bu kadar şımartılmış olmasa ve sevgimizi paylaşmaya razı olsaydı 2-3 tane daha sahiplenirdim ama kıskanıyor :)

Annenizin ömrünü uzatırsınız bence
  • kurbanlik koyun  (11.04.24 17:37:21) 
Kedi ya da köpeği yavru almayın demeye geldim. Huyunu anlayamazsınız. Yetişkin bir canı sahiplenirseniz daha iyi analiz edebilirsiniz önden.


  • inawen  (11.04.24 19:13:00) 
@kurbanlik +1 demek istiyorum. Barınaklarda bir yudum ilgi, sevgi karşılığında tüm ömrünü adayacağı insanı bekleyen öyle çok gariban çocuk var ki. Nice cins köpekler, kırma köpekler yoldaş bekliyor. Küçükmüş, şu cinsmiş, bu şöyle yaparmış genellemelerine düşmeden annenizle birkaç barınak dolaşıp baksanız en azından? Bir bakışıyla annenizi tavlayacak, annenizin bizzat kendi istemesiyle emek verip yetiştireceği bir köpek sahiplenebilirsiniz. Bu amaçla kurulmuş pek çok güvenilir Twitter ve Instagram hesabı da mevcut, onlara da göz gezdirebilirsiniz. Hem size muhtaç bir cana yardımcı olursunuz hem annenizin hayat kalitesi ve psikolojisi kesinlikle çok daha iyi bir noktaya yükselir. Bir düşünün derim. :)


  • morca  (11.04.24 19:20:58 ~ 19:22:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.