[]

Ayda 4 bin poundla Londra'da yaşanır mı?

Evden çalışacağım. Eşim, ben ve 5 aylık bebeğimiz olacak. Merkezde vs. olmamız gerekmiyor. Alışveriş manyağı ve sürekli dışardan yiyen tipler değiliz. Ne düşünüyorsunuz? Net 4 bin yeter mi? Zorlarsam kenara da atar mıyım?




 
remote'un şartlarını da bilmek gerekiyor biraz, eğer haftada x saat ofiste toplantıya gelin vs muhabbeti varsa ayrı, full remote tarzıysa daha uzaklar önerilebilir. ben yine de london denildiği için onun üzerinden gideceğim. öncelikle kensington/chelsea/islington falan buralar çok güzel yerlerdir direkt geçin, merkeze de çok gerek yok (ki ben chelsea'ya bayılmıştım ama gereksiz pahalı), eğer biraz daha dışarılara kayarsanız - ki bunu bolca araştırın soruşturun - güzel uygun yerler var. ben kuzey taraflarını çok göçmen var diye sevmiyorum, tottenham'da kalmıştım çok içim kararmıştı koşarak kaçmıştım mesela. nehrin güneyini sevmiştim ama yaşamadığım için kalite anlamında öneremem ama fiyat ve konumsal olarak güzel yerler olarak, bexley, sutton, croydon vs croydondan merkeze rahat gidilir mesela. buralarda 2-3 bedroom'u 1200-1300'e bağladınız mı kafanız çok rahat eder. ki bulunur da açıkçası o fiuata (yazdıklarımdan croydon güzel baya yeni yapı var ama en pahalısı, diğerleri daha ucuz olabilir).

hadi 1500'e okey olacağınız yer olsa, kalan 2,5k£ rahatça yetecektir endişeniz olmasın. birikimde şuna bağlı, araba alma niyeti olur mu, tatiller olur mu şu bu derken çok değişken bir durum.

kira konusunda da şunu söyleyeyim, eğer çok sıkmıyorsa, ayda 1-2 toplantı şeklindeyse çok farklı yerler bakılabilir. londra kira konusunda abarttı artık, özellikle son 2-3 senede. kuzeye gittikçe, 2 saat çıkarsanız mesela cennet gibi yerler var. hele aşırı sosyallik aramıyorsanız, biz çıkar yürüyüş yaparız gezeriz tozarız derseniz çok iyi yerler çıkar karşınıza. he bir de kira konusu cidden acayip artık. 1500'e bazen çok yıpranmış evler de denk gelebiliyor bazen güzel evler de. iyi aramak gerek, bi dengesizlik var maalesef
  • avatar is back  (04.04.24 21:19:31) 
tek olsanız açık ara yeter diyecektim ama 3 kişilik bir aileye toplam giren para olması biraz düşündürttü. yine de yaşar diyorum.

neden londra ama remote imkanı varsa onu anlayamadım, londra'nın biraz dışında bir yer bakın 1600-1800 arasına kira + faturalar olacak şekilde ev giderini ayarlarsanız kalan 2200 ile yaşarsınız. kira en önemli gider, ev için tüm giderler faturalar dahil 1800 ü geçmemeli bence. ben güneyini bilmiyorum ama kuzeyi için yeşilliklerini çinde m25'in dışında ( londra çemberi ) çok güzel evler bulursunuz.

kalan paraya da yılda kaç kere türkiye'ye gideceğiniz dahi önemli, çünkü tatil zamanı uçak biletleri aşırı pahalı oluyor. avatar'a genel olarak katılıyorum. yaşatır ama yan etmenler çok önemli. sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım 3 seneyi geçti londra'dayım.
  • hayati cozemeyen adam  (04.04.24 21:36:42) 
londra'da olmam gerekiyor. hep evden çalışacağım ama ani toplantılar olabilecek bir işteyim. yani en kötü haftada 1 london wall neresiyse oraya gideceğim.


  • summerjam0306  (04.04.24 21:43:00) 
cheshunt önerebilirim bölge olarak. zone 6-7 gibi bir şeydi ama tek trenle liverpol street'e gidebilirsiniz. kiralar da görece ucuz. uzak olduğundan dolayı toplu ulaşım pahalı bu ayrı bir başlığın konusu ama haftada 1 gün üzmez. ben bildiğim bölgeyi söyledim ama bambaşka öneriler de gelebilir tabii ki. kilit nokta ev kiranız, o yüzden londra dışında ama tek trenle londra merkeze gidebileceğiniz yerlere bakın. cheshunt bunlardan birisi.


  • hayati cozemeyen adam  (04.04.24 22:13:20) 
abi bu cheshunt çok iyiymiş yahu! demografisi nasıl acaba?


  • summerjam0306  (05.04.24 09:41:37) 
london wall "congestion zone"un icinde kaliyor ama sinira cok yakin. sirket congestion zone icinde mi? eger oyleyse (olmasa bile) toplu tasima daha iyi olabilir. o durumda da londra merkezde olmaniza cok cok gerek yok. sirkete yakin duraklara 1 vasita ile gidebileceginiz yerler de olur.

sirket ev ayarlayacak mi? ayarlamazsa londra'da 1 yillik pesin vermeniz gerekebilir kirayi. bi de araba alalim derseniz giris masraflari da artiyor onu da hesaplayin. Esinizin part time bile olsa calisma durumu var mi?

giris masraflari (kira + depozito, araba, tasinma vs.) disinda net 4binin yetip yetmemesi dogrudan kiraya bagli.
  • icim urperiyor  (05.04.24 11:29:05) 
şirket ev bakmayacak. taşınma masrafları için sadece 1500 pound verecek ancak eşyalı ev tutacağım zaten. geçen yıl budapeşte'de aylık 2500 euro maaşla kenara 500 euro bile atıyordum ama londra bambaşka bir seviye.

araba kesin olarak almayacağız.
  • summerjam0306  (05.04.24 11:57:00 ~ 11:57:22) 
reading çok öneririm. remote için çok ideal, gerektiğinde londraya ulaşım yarım saat. reading hem her şeyi bulabildiginiz bir yer, hem de fiyatlar londraya kıyasla cok cok uygun.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (05.04.24 15:40:27) 
hocam reading özelinde nereye bakmalı? baktığım yerler hep 55 dk 1 saat 15 dk arası london wall'a


  • summerjam0306  (05.04.24 16:16:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.