[]

Düzelmeyen bilgisayar şikayeti

Donuyor, sesi loopta kalıyor, sesi loopta kalıyor, sesi loopta kalıyor...
Aynı bu şekil.
Ekran kartını değiştirdim, bios güncelledim, psu değiştirdim, ups taktım, hdd taktım, memtester86 çalıştırdım, smartmontools'la baktım, bana mısın demiyor. Dokunmadığım bir tek anakart kaldı, lütfen yardım.


 
Ram kaç ?
İşletim siste mi nedir ?
Ne yapıldığında veya hangi uygulama kullanıldığında böyle oluyor?
Herhangi bir uygulamada her sesi açıldığında mı böyle oluyor (youTube , oyun, MP3, Skype vs,.)

En son ne yükledikten, ne sildikten veya hangi güncellmeyi yaptıktan sonra böyle oldu ?
  • diyecevaplandı  (03.04.24 20:05:34) 
Ram 2 x 8gb. İkisini ayrı ayrı çalıştırdım, ikisinde de şikayet devam etti. En son windows'un yanına linux kurarken master boot record'u silmiştim. Problem o zaman başladı. O gün bugündür fedora, antix, archman, suse, mint, manjaro, debian 12 ve windows kurdum, hala devam ediyor. Spesifik bir durumda donmuyor. Bazen 5 dakikada 2-3 kere donuyor, bazen bütün gün hiç donmuyor. 1 yıldır sıkıntım nedir anlayabilmiş değilim. Windos'ta her bsod'de farklı kod veriyor.


  • Mehmettheslim  (03.04.24 20:12:00 ~ 20:16:37) 
Tuhaf.

master boot record ile ilgili olduğunu da sanmıyorum. Madem son 1 yıldır oluyor.

Öncekini kaldırın yeniden başlatın ve 1 yıldan daha eski olan olan modele uygun ses kartı driverini kurun isterseniz.

Sonrasında
Aygıt yöneticisinde > ses video oyun denetleyicisi ne bakın bir sorun var mı diye.
Görev yöneticisinden de (Ctrl +alt+del) "Başlangıç" sekmesinden wimdowsun kendisiyle ve sizin kurduklarınızla ilgili olmadığınız yabancı gördüğünüz uygulamaları durdurun. Hatta kaldırın.

"Hizmetlere" yabancı bir işlem var mı diye göz atın.

Benim umudum daha çok eski driveri kurmakta . Bununla sorun giderildiyse gerisini boş verin.
  • diyecevaplandı  (03.04.24 20:53:55) 
Belki iki RAM de bozuktur? Bir o değişmemiş çünkü.


  • pispinti  (04.04.24 00:08:09) 
Win10 kurulu ssd takınca düzeldi gibi. Ana kartı gigabyte a320m sh2. Sitesinde sadece windows driverları var. Belki problem ses driverlarından kaynaklanıyordu. Yeni ssd alıp denemek isterim.


  • Mehmettheslim  (06.04.24 02:03:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.