[]

Yaşayamamak

Bi kere hiçbir şeyden gram zevk almıyorum. Çevrem çok kötü. Annem paranoyak sürekli en kötü ihtimalle korkutur hep başkalarının bana kötülük edebileceği ile korkutarak beni de kimseye güvenmez hale getirdi. Babam kıt akıllı. Bi şey dersin dinlemez anlamaz. Uyanıyorsun mesela ne yiycen ne giycen bunlar bende bitti. Bi arkadaşım iş yerinden 2 erkekle mısıra tatile gitmiş çölde göbek attığı videolar var. Bi kere ben o iki erkeğe güvenmem çölde de göbek atamam kurdu var çakalı var şeriat ı belki vardır. Neyse. Ekmeğe Bi lokma sarelle sürüp bütün gün koşturmaca. Nerde hani portakal suyu ile kahvaltı ediliyordu reklamlarda? Yemek yiyorsun Bi de tuvaleti var ben dışarıda tuvalatimi yapamıyorum. Tüm gün tutuyorum. Eğlenmiyorum zevk almıyorum. Bedensel rahatsızlıklarım da var sağlıklı değilim düzelecek gibi de durmuyorum. Para da çok yok öyle psikoterapiye verecek kadar falan. Nasıl yapmalı?




 
Merhaba. Bunalmış ve Yorulmuş oldugunu duyuyorum. Ücretsiz psikolojik destek veren kurumlar var. Yaşadığın ile göre aratırsan bulursun rahatça. Online seçenekleri de var. Paylaşmak ve fikirler almak iyi gelecektir


  • hasmetizm 2046  (03.04.24 11:59:59) 
kafayı toplmaya kararlıysan bu konuda okuyabileceğin faydalı kitaplar var.

www.kitapyurdu.com
www.dr.com.tr
  • orpheus  (03.04.24 12:16:28) 
ben yazdiklarinizdan, yasama karsi cok korku dolu oldugunuzu bu nedenle de zevk alamadiginizi anladim. muhtemelen annenizin etkisi ile surekli tetikte yetistirilmissiniz ve simdi de ruhumuzu heyecanlandiran etkinliklerden tutun da, en basit (disarda tuvalete gidememe durumu) eylemlere kadar her konuda kendinizi tetikte yasar halde buldugunuz icin elbette bulundugunuz ortamdan, yaptiginiz aktiviteden zevk alamaz hale gelmissiniz. size benzer bir arkadasim vardi, her seyde tetikte, hicbir seyden zevk almaz, surekli korkar, en kotusunu dusunur. sahile bile gitmezdi bocek var, gunes var vs. diye. Onun ilaci terapi + ben oldum, yaklasik 2 yillik arkadasligimiz sonunda biraz acildi, hala gidecek cok yolu var ama epey yol kat etti. eger terapi goremiyorsaniz, hayattan zevk almayi bilen, rahat arkadaslar edilip, onlara takilmak (korkulariniza ragmen) bir yol olabilir.


  • kassiopeia  (03.04.24 14:38:27) 
annem paranoyak derken teşhis almış bir durumdan mı bahsediyoruz? tedavi görüyor mu? paranoid durumun temeli sizdeyse siz de onun normal yorumlarını böyle algılıyor olabilirsiniz.

haşmetizm+1

destek almanız sizi bir hayli rahatlatacaktır. ihmal etmemelisiniz bu konuyu.
  • Phoebe  (04.04.24 12:18:53) 
şu an hayattaki en büyük problemin bu olduğuna göre her şeyden kısıp terapi almalısın derim.
online terapiler var uygun fiyatlı.

  • sanguine mcqaer  (04.04.24 16:24:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.