[]

bi büyüğümüze diş yapılacak sadece 2 dişi var yemek olarak

ona ne yapabilirim. süreç biraz uzayacak. pirinçli sütlaç yaptım. sabahları 1 yumurta yiyor. yoğurt vs. ekmek sıkıntı oluyor ama sandviç ekmeği daha yumuşak. sizin aklınıza gelen var mı?




 
patates püresi/haşlanmış patates


  • elorelia  (02.04.24 12:46:04) 
sandviç ekmeği yiyebiliyor mu denemedim. acaba dedim.


  • geveze yazar  (02.04.24 12:53:32 ~ 12:54:06) 
benim ananem de bu durumda aklıma gelenleri yazayım

sabahları alternatif olarak çorba. tarhana, mercimek, arpa şehriye, domates bunlar kolay olanlar

ayrıca ekmeği kolay yesin diye çok taze verirsen dişleri olmadığı için öğütemez damağına hamur gibi yapışır, 2-3 günlük kuru ekmek verirsen bunu çay ya da çorbaya yemeğin suyuna batırarak da yiyebilir, kuru ekmek damakta daha kolay öğütülür hamurlaşmaz

yemek olarak, yeşil mercimek yemeği, mercimek normalden fazla haşlanacak, yemeğin suyu da çorba gibi bol olacak ( sakala sarkan ya da sakala çarpan çorbası diye bakabilirsin )

klasik salçalı sulu patates yemeği

canı çekerse iyice haşlanmış makarna ağızda eriyecek gibi ( ana yemek olarak değil de yoğurtla birlikte yancı gibi )

yeşil bezelye araka yemeği, yine çok haşlanacak

barbunya, nohut, kuru fasulye gibi bakliyatlar, bunlar da çok haşlanacak, çatalın tersiyle bastırınca krema gibi dağılacaklar

ıspanak yemeği

yeşil kabak yemeği tencerede sulu salçalı

normal kahvaltı için

peynir tam yağlı yumuşak lokum gibi olmayacak, az yağlı ezine peynirinin sertinden olacak, ağıza yapışmayacak damakta ufalanacak peynirler ( peyniri çatalın tersiyle ez ama hamur haline getirme kırık kırık olsunlar, lor peyniri de aynı işi görür deme olmuyor yemesi kolay değil )

menemen hem kahvaltıda hem diğer öğünlerde proteinli alternatif olabilir
zeytin ezmesi
bal, reçel
haşlanmış yumurtayı da çatalın tersiyle ezin
ya da tavada çırpılmış yumurta olarak servis edin
ekmeği taze değil kuru verin

canı tatlı çekerse puding :)
  • grimavi  (02.04.24 13:03:44 ~ 15:37:47) 
@grimavi, ben de ananen için güzel bir tarif paylaşayım.

bayat ekmekleri fırında azcık gevret, üzerine salçalı sos dök yumuşasınlar. ben sosu şu tarifle yapıyorum güzel oluyor. ekmekleri iyice ısla iskender ekmeği gibi ama biraz daha ıslak olsun.
www.youtube.com

üzerine yumuşak köfte koy. yoğurt falan en son az tere yağ gezdir. deniycem bunu.
  • geveze yazar  (02.04.24 20:28:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.