[]

Avukat tutarken nelere dikkat etmem gerekiyor ?

Adıma kira tespit davasi acilma durumu var. Avukatın davayı takip etmesi icin anlasirken nelere dikkat etmem gerekiyor ? Hayatimda hic daha once avukat tutmadim. Bu dava icin vekalet verirken sadece bu dava icin kullanilmasi nasil belirtiliyor? Avukata odeyecegim ucreti dava sonuclaninca mi odeyecegim yoksa simdiden belirli kismi odeniyor mu ?




 
Avukatın referansları, kazandığı davalar, bilinirliği vs. Dikkate alınır ama kira tespit davası basit bir dava türü herhangi bir avukatla çalışabilirsiniz ücret baroların belirlediği tarife üzerindendir ödeme şekli ve ücret anlaşmanıza bağlı.


  • doharkoman  (01.04.24 12:26:22) 
öncesinde uzlaşmadınız mı, 5 yılı geçtiyse davayı kaybetmeniz çok olası.

bu davalar daha çok dilekçe ve bilirkişi raporları üzerinden yürüdüğü için vaktiniz varsa kendiniz de takip edebilirsiniz
  • efruz  (01.04.24 12:41:59) 
Avukata ödeyeceğiniz tüm yüzdeleri baştan konuşun ve mümkünse yazılı kağıda dökün. Dava yıl 2 sonra bittiğinde enflasyondaki artış kadar kendi kafasına göre ekleme yapmak isteyenler olabiliyor. Tecrübeyle sabittir.


  • HellKeePer  (01.04.24 13:03:21) 
Su an arabulucu surecindeyiz, karsi taraf muadil evlerin 20.000 tl oldugu yerde 22.000 tl talep etti. Indirim ve pazarliga yanasmiyor. Bu yuzden kabul edilmesi zor bir teklif benim icin. Ayrica gelecek donemde de tekrar tekrar bu konularda ugrasmamak icin nasil onlem alabilirim ?


  • Chips  (01.04.24 13:42:10) 
ben avukat değilim, benzer bir süreçten geçen düz vatandaş olarak fikrimi belirteceğim, öncelikle bunu söyleyeyim de, avukat arkadaşlar kızmasın.

ben öncelikle avukatımın uzmanlık alanlarına baktım. her avukatın websitesinde vs. uzmanlık alanları yazıyor. kimisi icra davalarında uzman, kimisi ticaret hukuku, kimisi gümrük işleri vs.

bu durumda sizin "gayrimenkul hukuku" alanında deneyimi olan bir avukat seçmeniz lazım.

bunun haricinde dikkat ettiğim 2 şey daha var, birincisi; ilk telefon/yüzyüze görüşmede bende bıraktığı intiba. bu tamamen subjektif bir konu. doktora gidecek olsanız da aynısnı söylerdim.

ikincisi; kira sözleşmesinde yazan ilgili mahkemenin yakınlarında bir avukatla çalışmak. sözleşmenizde anlaşmazlık durumunda konunun çözüleceği adliyenin neresi olduğu yazacaktır. ben kendi durumumda, bu adliyeye araçla 1 saat mesafede bir avukatla anlaştığım için baya sorun yaşadım mesela. işlerim gecikti, kem küm etti vs. belki de avukat arkadaşlar bu söylediğim kriteri alakasız bulacaktı ancak ben düz vatandaş olarak kötü bir deneyim yaşadım.
  • kent sakini  (01.04.24 15:49:10 ~ 15:51:57) 
Ben şahsen bir avukat olarak, avukat olmasaydım eğer o avukstla görüşmemde bana olayları tatmin edecek şekilde anlatıyor mu açıklıyor mu filan ona dikkst ederdim, özenli biri mi filan ona dikkat ederdim sanırım.

Ücret senin anlaşmana bağlı, genelde başta ödenir ama. Vekalet verirken genel dava vekaletnamesi veriliyor avukatlara. Ama sen özellikle tek bu dava için vermek istiyosan noterde söylersin, dosya no belirterek bu davanın takibi için veriyorum vekaleti diye çıkarabilirsin ama daha önce böyle bi şey görmedim hiç, genel dava vekaleti oluyor hep.
  • turuncu tonlarda  (01.04.24 23:03:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.