[]

demek ki kılıçdar aday olmasaydı önceki seçim sonuçları

çok farklı olacaktı. katılıyor musunuz?




 
Öyle gözüküyor ama %100 de diyemeyiz.

2023'te cumhur ittifakı oy oranı %49.50, bu seçimde de akp mhp yrp hüdapar toplamı %47 gözüküyor. Ayrıca yurtdışı oyları yok burada, yurtdışında cumhur daha güçlü.

2023 mayıs'a kadar döviz tutuldu, düşük faizle piyasa canlı tutuldu. Ekonomi kötüydü ama insanlar borçlanarak bir şeyler alıyordu sürekli, enflasyonla borç eriyordu. 2023 mayıs'tan beri piyasa çok yavaşladı, tutulan döviz de arttığı için mecburen enflasyon arttı vs. ona rağmen inanılmaz bir düşüş yok cumhur ittifakı oylarında.

Büyük olasılıkla Mansur ya da Ekrem alırdı ama oradaki 6'lı masa faktörü başlı başına kaybettirebilirdi de. Hiçbir zaman bilemeyeceğiz.
  • duguit  (31.03.24 22:57:20) 
bugun chp'nin genel başkanı kılıçdaroğlu olsaydı, çok daha farklı olurdu harita daha fazla turuncuya boyanacaktı o kesin. sonunda gönderdiler muhalefetin başından.

2023 mayıs seçimlerinde kılıçdaroğlu aday olmasaydı kimin kazanacağı belli olmazdı, fakat umut daha yüksek olacaktı. ne kadar sonucu değiştirirdi kimse bilemez.
  • gule gule  (31.03.24 23:09:43) 
Kılıçlar değil bir başkası olsa muhtemelen o seçim kazanilamayacakti. Ama kesin olan şu ki; kılıçlar olsaydı bugün bu tablo olmayacakti.


  • allah yazdiysa bozsun  (31.03.24 23:30:27) 
Altılı masa güzel bir projeydi. Sona doğru kimin eli kimin cebinde olduğu belli olmaz bir hale geldi.
Kendi kendini tükettiği bugün tescillenen bir siyasi parti, kendisini, altılı masanın tükettiğini sandı, kalktı, geri geldi, belediye başkanlarını işe karıştırdı falan derken çarşı pazar iyice karıştı.

Bu seçimde yurtdışı oyların olmaması olduğu gibi CHP'ye yaradı.

İktidarın çok yanlış adaylar belirlemesi muhalefete yaradı.

Geçen seçim öncesi ekonomide elde kalmış yarım atımlık barut da az gelirlinin ekonomik çöküntüyü hissetmemesinde kullanıldı ve başarılı oldu. Bu seçimde barut kalmamıştı. Emekli ekonomik çöküntüyü iliklerine kadar hissetti ve çalışan çoluğuna çocuğuna hissettirdi.

Son zamanlardaki kemer sıkma politikası, işsizlik korkusunu tetikledi. O zaman da kaçak göçmen konusu daha görünür oldu.

Rezerv alan konusu korku yarattı.

%25 konusu ev sahiplerini de kiracıları da sıkıntıya soktu.

600 daire konusu, boş tencere sahiplerinde şok etkisi yarattı. 'Mülk Allahındır' söylemi dalga geçiliyor hissi uyandırdı.

Gazze için cafe basanlar, ticarete devam eden gemileri gördü. YRP bu yarayı çok güzel kaşıdı.

Mevcut Başkanların Belediyecilik konusundaki başarısı bu seçimde çok etkiliydi.

Bu kadar konu varken Kılışdarın ne kadar etkisi olduğunu bulmak çok zor ve faturayı ona kesmek vicdansızlık olur.

Bir de şu var. İl il bakıldığında CHPnin bir önceki Belediye başkanlığı seçimine göre oylarını çok arttırdığını görüyoruz da, Tüm oyları Türkiye genelinde bir önceki seçimdeki ortaklılara göre hesaplarsak o dönemdeki Cumhur ittifakından çok daha az bir oya düşmüş olacaklarını hiç sanmıyorum ben.
  • Mirket  (31.03.24 23:35:46 ~ 23:58:42) 
doğru ama tam olarak öyle değil bence. Bu biraz da "ne istediysen verdik ama ekonomiyi düzeltemedin, al o zaman" sonucu. Duygusal bir tepki. 2023'te hala sorunları cumhur ittifakının düzeltebileceğine inanıyorlardı.(o yüzden çok da değişmeyebilirdi)

bir de altılı masa milletin gardını almasına sebep oldu. "Hepsi birleşti bizi yiyecekler" gibi hissettiler sanırım. Şimdi yine RTE ('babaları') başta onları korur ama bir yandan dersini verip sonraki seçim için mesajlarını da verdiler. Ekonomi biraz düzelirse geri döneceklerini düşünüyorum.

Mirket de iyi açıklamış tabii.
  • nhk ni youkosu  (31.03.24 23:52:56 ~ 23:53:15) 
çok net.


  • jackyr  (31.03.24 23:57:45) 
zaten o dönem bir geyik dönüyordu ya. " memlekette seçimi kaybedecek sadece bir kisi var o da kılışdar diye. sokaktan bir adamı bile çevirseniz onun kazanma şansı daha yüksek diye geyikler dönüyordu ve gercekmis.


  • exlibris  (01.04.24 00:30:34) 
Sanmıyorum o zamanki şartlarla şimdiki şartlar bir değil. Ayrıca seçmenlerin çoğu daha niye oy kullandığını bilmiyor anladığım kadarıyla büyük çoğunluk mahalli idari seçimlerde yerel hizmetler yerine yüksek enflasyon, emekli maaşları gibi alakasız konuları oylamışlar gelişmiş bir ülkede utanılacak bir durum bu insanlarda oy bilinci yok. Bu durumda başarı, liyakat, icraat ve projeler oylanmıyor başarı liyakat icraat proje yerine kameralara sırıtan şirin görünen arkasında pr ekibinin verdiği rolü başarıyla oynayan halka sempatik görünen adamlar kazanıyor önümüzde deprem gerçeği var çok yazık.


  • doharkoman  (01.04.24 00:38:05) 
evet. 6lı masanın çok büyük hata olduğu da ayrıca görüldü zaten. 40 vekil dağıttığı partiler yüzde 1 bile alamadılar. ekonomik açıdan şimdiki kadar zor olmayan bir dönemde 48 almış. başka bir aday çok zorlamadan tam tersi bir sonuç çıkarabilirdi


  • paintov  (01.04.24 00:38:50) 
Sanmıyorum.
Şu an ülkede akp değil reyiz sevgisi var. Bu seçimde de rahatca oy kullanma sebepleri reyize direkt etkisi olmaması. Ama olsaydi eminim sonuç daha farklı olacakti.
Şöyle bakarsak; rezil bir ekonomik ortamda adamlar 46.6 aldı hepsini toplarsak. Buna bir de reyiz etkisi deseydik gene daha fazla alirlardi.
  • logisticsmanager  (01.04.24 12:11:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.