[]

ağır yemekten sonra hareket

ağır yemekten sonra sadece ağır spor yapılmaz de mi? en az 1 saat sonra deniyor. yoksa temposuz yürüyüş, ev işleri vs. yapabiliriz.




 
Yanındakiyle sohbet edecek hızda yürüyüş olur. Ev işi olur, Ama biraz da ne kadar kilolu olduğuna ve ev işinin ne kadar efor gerektirdiğine bağlı. Halı silkeleme de bulaşık yıka mesela.


  • Mirket  (31.03.24 16:42:30) 
Spor yapilmaz evet. Ama onun dışında yemek sonrası yapılan yürüyüşün sindirime iyi geldiği gözüküyor. Kilo vermekte bile iyi diyen var ama sonuçlar net değil.

Normal yürüyüş ideal. Ev islerinde de inme, kalkma, eğilme çok oluyor biraz zorlayabilir.
  • logisticsmanager  (31.03.24 17:26:05) 
Ağır yemekten sonra yürüdüğümde mideme kramp giriyor, yediklerim ağzıma geliyor, çok zorlarsam da kusuyorum. Konuyu biraz araştırdım. Sindirim sandığımız gibi pasif bir olay değilmiş ve yemekten sonra vücut sindirime odaklanıyormuş. Vücut sindirime odaklanmak yerine enerjiyi başka yere harcamak zorunda kalınca bendeki gibi sindirimde aksamalar oluyor. Sindirime odaklanırsa da kişi yaptığı yürüyüş ya da sporda verimli olamıyor. Mesela kendini yorgun hissediyor, daha yavaş ve kısa mesafe yürüyebiliyor.


  • gnosis  (01.04.24 11:18:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.