[]

Arka koltukta kemer aliskanligi

Neden yok ya da kemersiz yolculuk arka koltukta yasak değil mi


Bu arada biz bugün bir kaza atlattik bariyerlere vurmamak için sağa sola kırdık
Otobanda iki bariyer arası gidip geldik

Vursaydik arkadan sağlam çıkamazdik
Lütfen kemerlerknizi baglayin

 
Kesinlikle olması lazım ama daha o bilince gelmedik araç kullanırken kemer takılması bile yeni yaygınlaştı eskiden kimse takmazdı Türkiye'deyken yerlere çöp atılması, sigara kullanımı, yerli yersiz korna çalınması, dinlediği müziği son ses açıp başkalarına zorla dinletme, bağıra çağıra konuşulması,küfürlü konuşma, sınırsızlıkların özgürlük gibi sunulması gibi şeyler beni çok rahatsız ediyor.


  • doharkoman  (30.03.24 17:46:12) 
Arka koltuklar için kemer takma zorunluluğu yok. Ön koltuklar için var.

Ayrıca yasak olmasına rağmen, kemer takmayınca arabalar ötmese kemer takma oranı epey azalı ön koltukta da. Ki sahte kemer tokası satılıyor bir çok yerde.

46,50 liraymış

www.caliskanotoaydin.com
  • Mirket  (30.03.24 17:58:24 ~ 18:00:54) 
  • grimavi  (30.03.24 18:13:50) 
Kendi arabam yok da bindiğim taksilerde mesela taksicilerin, hadi popomdan oran sallayayım, %78'i @mirket'in linki paylaştığı sahte toka takıyor. Ben kemer takmak için hamle yapınca da öf pöf yapıp sahte tokayı çıkarıyorlar. Kendileri de kemer takmıyor aynı oranda gözlemlediğim kadarıyla. Ki bu insanlar gün içinde kaç saat direksiyondalar yani.


  • nundu  (30.03.24 18:33:32) 
hem ön camdan hem yanlardan fırlama ihtimali olduğu için zorunluluk ön koltukta var sadece. arka koltukta tam ortada oturmuyorsan önden fırlama ihtimalin yok ama orada normalde yolcu yeri değil zaten çoğu arabada. kaza durumunda kemerin de sıkıntı çıkarma durumu oluyor bu arada sıkışmalara, kırılmalara sebebiyet verme ihtimali var ancak önde giderken camdan fırlamanın yaratacağı sıkıntıya göre çok daha göz ardı edilebilir olduğu için bu ihtimaller takılması zorunlu.


  • semaforo de medianoche  (30.03.24 18:47:38) 
Her zaman takarım hiç ihmal etmem. Benim arabamda da takmayan insan arkaya oturamaz. İnatlaşırsa arabadan indiririm. Bunu yaptığım arkadaşlar oldu. Durdurdum arabayı ya in ya kemer tak dedim.

Çünkü bir tanıdığım aşırı ufak ve kimsenin burnu bile kanamadığı kazada annesini kaybetti sırf arka koltukta kemersiz oturuyor diye. Vicdan azabı çekiyordu inanılmaz.
  • yenibirgüzelnick  (31.03.24 08:51:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.