[]

Ulusal Vize

Almanya'da iş buldum ve denklik ile dil sertifikamı alınca vize için görüşmeye gitmek istiyorum ama denklik sürecimin ne zaman tamamlanacağı çok belirsiz. 3 ay da olabilir 6 ay da.
Şimdiden ulusal vize başvurusunda bulunsam sonradan bunu erteleyebiliyor muyum? daha doğrusu ertelemek vize çıkma olasılığını düşürür mü, olumsuz etki yaratır mı? Vize için de insanlar aylarca beklediği için şimdiden başvurmak istedim aslında.

Sitede şöyle yazıyor :

((3. ADIM: iDATA RANDEVU TARİHİ ATAMASI

Alman Dış Temsilciliği web sitesi üzerinden kaydınızı gerçekleştirdikten sonra, iDATA tarafından yapılacak randevu tarih atamasını beklemeniz gerekmektedir. Randevu tarihiniz ve saatiniz iDATA tarafından gönderilecek bir e-posta ile size bildirilecektir. Bu e-posta içerisinde yer alan link üzerinden; sizlere atanan randevuya onay verebilir ya da verilen gün – saatte katılım sağlayamamanız durumunda iptal işlemi gerçekleştirebilirsiniz. ))


Ya da denklik sonucum çıkınca 81a vizesine başvursam daha mı hızlı süreç ilerler?
İkisine aynı anda başvurabiliyor muyum , bilen biri var mıdır acaba :/
Denklik için aylarca bekledikten sonra vizenin çıkmasını da aylarca beklersem gidişim 2 yılı bulur diye çok korkuyorum :D

 
Ben öğrenci vizesi alıp geldim. Ama bu atama sürecindeki deneyimimi paylaşayım.

Randevu için başvuru yaptığım tarihle randevuya gittiğim tarih arasında iki ay var. İstanbul'da gitmiştim. Randevu atamasının yapılması şehirden şehre göre uzayabiliyor anladığım kadarıyla.

deutschstudent diye site var. Oraya bir bakın belki sizin durumunuzda olan başka kişiler vardır. Fikir edinirsiniz. Ya da sizinle aynı vizeyle Almanya'ya gitmek isteyen kişilerin olduğu bir forum bulabilirseniz işinize çok yarar.

Umarım her şey istediğiniz gibi olur :)

Bu arada randevu ertelenebiliyordu benim zamanımda, dediğim sitede erteleyen kişiler vardı.
  • dusunemedim  (27.03.24 20:58:43 ~ 21:00:41) 
@dusunemedim çok çok teşekkür ederim bakayım siteye(:
erteleme hakkı var evet de belgeler yetişmezse ve ertelersem kötü bir şey olur mu hiç fikrim yok:/

  • incelikler yüzünden  (27.03.24 21:09:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.