[]

Pasaport kaç güne çıkar?

Selamlar, daha önce hiç pasaportum falan olmadı.
Okulda da Erasmus sonuçları dün açıklandı, bugün de karşı okuldan kayıt için mail geldi. Benden pasaport kopyası istiyorlar. Deadline i 1 Nisan. Yarın randevuyu alıp nufüs müdürlüğüne gidip başvursam kaç güne gelir? Başka sebeplerden dolayı gidemeyeceğim gibi görünüyor zaten öyle 1 Nisana kadar gelmesi imkansızsa boşa para harcamayayım yani.

Sağlıklı ve güzel günler dilerim.

 
Üvey annem yenilediği yeşil pasaportunu baya birkaç gün içinde almıştı. Buna karşın ben standart, bordo pasaportumu 2022 sonundaki o meşhur pasaport çip sıkıntısı günleri aylarca beklemiştim. İmkansız olmayabilir ama bir miktar risk taşıyor diye düşünüyorum.


  • d max  (26.03.24 18:04:15) 
Aciliyetinizi belirten dilekçe verirseniz yetişme ihtimali var.


  • kimlanbu  (26.03.24 18:16:51) 
Cuma 14.30'da gittim başvurdum, Pazartesi geldi.

Mekan ve yer: İstanbul'un Üsküdar Nüfus Müdürlüğü
  • put it in your appropriate place  (26.03.24 18:21:53) 
Ankara'da iseniz Gölbaşı'ndaki basım yerinden kendiniz gidip alabiliyorsunuz.


  • kibritsuyu  (26.03.24 21:59:43) 
Mobildeyim editleyemedim, Gölbaşı'ndan Yenimahalle'ye taşınmış.


  • kibritsuyu  (26.03.24 22:01:21) 
1 hafta 10 gün civarı sürer diye düşünüyordum ama şaşırtıcı bir şekilde PTT kargo erstesi gün teslim etti şimdiye kadar almış olduğum en iyi kamu hizmetlerinden biri


  • doharkoman  (27.03.24 01:25:55) 
eline ulaşmasa bile basılınca e-devletten pasaport numaranı görebiliyorsun diye hatırlıyorum. Onu gönderip birkaç gün vakit kazanma durumun olmaz mı acaba? Bu arada çarşamba başvurunca perşembe veya cuma kargoya verilme ihtimali var. Cumartesi veya pazartesi de eline ulaşabilir.

"T.C. Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı, Pasaport ve Sürücü Belgesi Sorgulama"
(başvuru/basım tarihi, geçerlilik tarihi vb. bilgiler de e-devlette yazıyor. O bilgilere bakmak için istiyorlar zaten, ama teyit için yine fotoğraf isteyebilirler tabii)
  • nhk ni youkosu  (27.03.24 01:32:52 ~ 01:35:16) 
Öğlenden önce, sabah saatlerinde randevu alırsan akşam basıp gönderiyorlar, ertesi gün elinde oluyor bile.


  • xandmr  (27.03.24 05:16:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.