[]

Macbook Air M2 mi Macbook Pro M3 mü?

ikisi de 16 gb ram olacak. Air'in 15", Pro'nun 14" olanını alacağım. Hangisini neden tavsiye edersiniz ?. Pro, Air'den 6 bin TL daha pahalı.

Kullanım: günlük basit şeylere ek olarak; illustrator, photoshop, xcode, office vs. Illustrator ve ps amatör olarak.


 
Bende Air M1 var en baz model. Karşılaştırmak tabi ki çok mantıklı olmaz ama bence bahsettiğiniz programlar için Air'a hiç bulaşmadan bütçe izin veriyorsa Pro alın. Gerçi ikisinde de RAM 16 olacağından belki devasa fark olmaz ama uzun vadede Air'dan daha mantıklı olur. Bendeki Air ile Premiere Pro, Photoshop, After Effects'te render almak işkence oluyor bazen.


  • pianeta  (25.03.24 20:31:17) 
Eğer laptop'ın ekranını kullanacaksanız sadece kalite ve parlaklık farkı için bile rahatlıkla 6 bin lira verilir.

Pro alırsanız daha ağır olacak, sık sık taşıyacaksanız onu göz önünde bulundurabilirsiniz. Ama pro alınca hoparlörler de biraz daha kaliteli olacak, HDMI çıkışınız da olacak.

Air alırsanız daha hafif olacak. Bu fikrime herkes katılmayabilir ama hareket eden parçası olmadığı için (klavye hariç) Macbook Air'ın daha uzun yıllar arıza vermeden çalışacağını tahmin ediyorum.

Kendi kullanımınıza göz önüne alıp daha iyi bir tercih yapacaksınızdır ama ben Pro alırdım.
İşlemci performansı açısından ikisi arasında fark hissedeceğinizi sanmıyorum. 6-7 dakikadan uzun sürecek bir render yaparsanız fark olacaktır ama siz böyle bir şey yapmayacaksınız diye anladım.
  • michael_knight  (25.03.24 20:38:24 ~ 20:43:13) 
M serisi air bilgisayarlarda fan yoktu pro'larda ise fan var m2 air mi m2 pro mu deseniz dahi pro olanı alın derdim ki bi de m3 olmuş işlemci.

Tek sıkıntı 16 ram şu an çok sınır o biraz artsa uzun ömürlülük adına iyi olabilir ama ai ve ps vs varsa direkt aktif soğutmalı pro alın, sonra bakarsınız daha ağır işler de yapmak istersiniz.
  • hedep  (26.03.24 14:23:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.