[]

Sizce kim haklı?

İsimleri ben uyduruyorum. Biraz karışık ve uzun olabilir ama fikrinizi almak isterim, yorumunuzu paylaşırsanız sevinirim.

Ayşe ve Ali'nin 8-9 yıllık bir evliliği var ama aradaki bazı sebeplerden boşanmaya karar veriyorlar, Ali'nin karakter özellikleriyle ilgili bu sebepler.

Ayşe evden gittikten birkaç ay sonra Ali eve internette tanıştığı bir kızı getiriyor, bu kızla toksik bir ilişkiye başlıyorlar. 3 hafta sonra ayrılıyorlar, daha doğrusu Ali kızı evinden kovuyor çünkü kız sürekli Ali'nin eski eşine ve bir eski sevgilisine küfrediyor. Sonrasında Ali'nin Ayşe'yle barışma çabaları oluyor, Ali'nin ailesinin de çabalarıyla Ayşe yumuşuyor gibi ama araları tekrar bozuluyor derken o iş olmuyor.

Bu süreçte o kız da Ali'yle barışmak için onu sürekli taciz ediyor. Fake hesaplar açıp Ali'nin Instagram'ınu abluka altına alıyor, sürekli arkadaşlarıyla Ali'ye haber gönderip onu darlıyor, Ali'nin tüm sırlarını etrafa yayıyor, Ayşe hakkında etrafa iftiralar anlatıyor, Ayşe'nin fotoğraflarını altına fake hesaplardan küfürler yazıyor, en sonunda Ali'yi üzmek için onun artık görüşmediği ama 30 yıllık en yakın arkadaşı olan şahısla yatıyor. Ali'nin bunlardan haberi yok, belki gözünü de kapatıyor.

Aradan bir yıl geçiyor ve Ali ile bu kız tekrar barışıyor. Ali'nin yakın arkadaşları onu vazgeçirmeye çalışıyor ama Ali bir sebep sunmadıkları için anlam veremiyor çabalarına.

Başka biri 5-6 ay sonra Ayşe'ye ulaşıyor ve bu kızın yediği tüm haltları kanıtlarını da göndererek ona anlatıyor. Ayşe de Ali yerine onun yakın bir arkadaşına tüm bu mesajları ve görselleri gönderiyor, arkadaş kişisi bunları Ali'yle paylaşınca Ali yine kızı evinden kovuyor. Sonrasında kızın yine bitmek bilmeyen tacizleri, barışma çabaları oluyor (birkaç ay geçmesine rağmen şu an hala bunlara devam ediyor). Tabii bu olay tüm arkadaş çevresince de duyuluyor, herkes Ali'ye destek olmaya çalışıyor manevi olarak falan.

Bu sırada Ali ve Ayşe'nin ortak olan 20-25 yıllık yakın bir arkadaşı ve eşi bu kızla fotoğraf paylaşıyor. Ayşe bunu görünce kızın hem kendisine hem de Ali'ye yaptıklarını söyleyip "bunu nasıl yaparsınız?" diyor. Onlar da "bir etkinlikte karşılaştık, çok sevdik, çok tatlı kızmış, tekrar görüşmek için plan yaptık, özel hayatında ne yaşadığı bizi ilgilendirmez, ayrılık üzüntüsüyle bazı hatalar yapmış olabilir, senin rahatsız olacağın kadar büyük bir şey de yapmamış zaten sana" gibi şeyler anlatıyorlar.

Ayşe onların sözlerine hem şok oluyor hem de üzülüyor ve onlarla iletişimini kesiyor. Barışmaya çalışıyorlar, sürekli "amma abarttın ya, aklın hala Ali'de olduğu için kızı kıskanıyorsun" diyorlar. Çevrede Ayşe'yi destekleyen de oluyor, haksız bulan da. Hatta haksız bulanların sayısı daha fazla, ona "çocuk gibisin, olgunlaş biraz" gibi şeyler söylüyorlar sık sık.

Sizce Ayşe tavrında haklı mı?

1- Ayşe bunca yıllık arkadaşlığı böyle basit bir sebepten bitirmemeli. Kızın Ali ve Ayşe'yle yaşadığı mevzular arkadaş olan karı kocayı neden ilgilendirsin ki? Ayşe haksız ve kızı kıskandığı için abartıyor.

2- Davranışları bizzat kendilerine yönelik olmasa da etrafta hiç başka insan kalmamış gibi bu kadar rezil karakterde birini hayatlarına katmak istiyorlarsa, üstelik onca yıllık arkadaşlıklarına rağmen, Ayşe'nin hayatında yer almamalılar. Ayşe haklı.

 
Ayşe ne istiyorsa yapsın. İnsanları onu haklı/haksız bulması önemsiz.
Anladığım kadarıyla Ayşe çirkin insanları ve onları hayatlarına kabul eden insanları etrafında tutmak istemiyor. Tutmasın.
Samimi bir dille o insanlara sebebini açıklayıp arkadaşlığını bitirsin.

Hayat çok kısa.
  • michael_knight  (25.03.24 13:12:10) 
2


  • instant crush  (25.03.24 13:16:22) 
2

zaten ilk baştaki olaylar sonucu bile kesip atmak lazımdı. böyle muhabbetlere hiç gerek yok.
  • MtKrt  (25.03.24 13:41:25) 
Ayşe boşanmanın sebebini Ali göstererek zaten haklı olma isteğini baştan belirtmiş gibi.

"Ali'nin karakter özellikleriyle ilgili bu sebepler"

Ali sıradan tırt bir erkek. En fazla bir tırtıl kadar iradesi var gibi görünüyor.

Ali tırt da olsa tanıdık adam iyidir kafasında takılıyor Ayşe. Ölen ölmüş ama kim haklı kafasından çıkamıyor hala. Ayşe hayatın gerçeklerini anlıyor gibi. Herkes kendi hayatını yaşıyor.
  • hasmetizm 2046  (25.03.24 13:43:33) 
@hasmetizm
Aslında o sebepler cümlesini aldatma, şiddet vb. olmamış anlamında yazmıştım.

  • morca  (25.03.24 13:50:49) 
Eğer evliliğin bitme sebebi Ali'nin gözü dışarda olmasıyla Ali olaydaki en haksız kişi ve belasını bulmuş. Mutluluklar dilerim.

Ortama bodoslama giriş yapan kadın fazlaca dengesiz ve yaptıkları hiç hoş değil. Ayrıca Ayşeyi baya bir taciz etmiş. Evinden kovulduğu adamın boşanma sürecindeki eşinin fotoğraflarına küfür yazmak nedir, nasıl bir şey ki bu yani. Sakıncalı bir tip.

Ortak evli çiftin Ayşe'ye yapılan bu tacizlere ve yaşanan olayların bu saçmalığına rağmen "bu nasıl bir drama-queen böyle" deyip kızla muhabbeti kesmemesi çok saçma, heralde macera arıyorlar.

Ayşeyse tüm bunları bırakıp hayatına devam etmeli, yaptığı iş çok manasız. Eğer bu acayip ortamda bulunmaya devam ederse onun da dengesi bozulacak.
  • akhenaten  (25.03.24 15:29:10 ~ 15:34:59) 
2

Arkadaslar ağır serefsizmis baska kız mı kalmadı kafa dengi.

Seytan kız onları da kafalamayı basarmıs tebrikler helal olsun.

Tatlı masum kızı oynamış onlar da kanmışlar.

Bence arkadaşlarla iletişimi kesin. Ali de kessin ne bk yiyorlarsa yesinler.

Kızın oyunlarına muhattap olmayın çırpınsın dursun.
  • ananiyimioguz  (25.03.24 15:49:47 ~ 15:50:50) 
Ayşe kaç, ayşe koşarak kaç. Arkadaşların yerine gidip 3 günlük kızı ne olursa olsun savunursan o kişilerin de hayatında yeri yok. Yakın arkadaşıyla yatmış ne demek büyütecek bir şey yok...

Kız belli ki deli, en güzel halini takınıp kendisini sevdirmeye çalışacak, bunu anlamayacak kadar saftirik insanlarla uğraşmamak lazım.

Ali'ye de Allah akıl fikir versin.
  • kimlanbu  (25.03.24 15:50:52) 
Ayrılmalarının üzerinden bir buçuk seneden fazla zaman geçmişken Ali'nin toksik ilişkisini Ayşe'ye taşıyan ve Ayşe'yi mevzuya bulaştıran işgüzar kimse Ayşe önce onunla arkadaşlığı kessin.

Sonra 2, Ayşe bu gereksiz dramalardan uzaklaşsın, söz konusu çifte dert anlatmaya çalışmasın, harcadığı enerjiye yazık.
  • kobuzchu kiz  (25.03.24 17:27:07) 
2.
ayrıca ayşe artık ali'yi de tam anlamıyla şutlamalı.

  • alice in potatoland  (25.03.24 22:05:12) 
insanların bu şekilde karşı tarafı manipule etmelerine tav oluyorum. Kıskanıyorsun diye üste çıkmışlar bir de. belki de kıskanıyorsun, evet olamaz mı? arkadaşların olarak senin yanında durmaları gerekmez mi? bu sebeple bile arkadaş olmamaları gerekir o kişiyle, insan mı yok ortalıkta. çıkar üstüne bakış açıları olduğunu düşünüyorum. uzak durun o insanlardan.


  • mellifica  (26.03.24 00:15:44) 
ayşe olsam öncelikle hala boşanmadıysak o süreçte sadakat yükümlülüğü olduğu halde böyle bi ilişkiye başladığı için bu durumu mahkemeye taşırdım. anlaşmalı boşandılarsa atlıyorum burayı.

ayşe %100 haklı. yeni tanıştıkları ve aşşşşşırı aşırı sorunlu görünen bi kadın nedeniyle uzun yıllara dayanan arkadaşlarını umursamıyorlarsa ayşe zaten görüşmek istememekte haklı.

ayrıca ali’den kurtulduğu da iyi olmuş. nasıl bi şey okudum ben ya. ayşe kendisini rahatsız ettiği için ali’nin problemli kız arkadaşından şikayetçi de olabilir? psycho resmen kadın. bir de kadına kıskanıyorsun demişler. neden kıskanacakmış?

bence ayşe tüm bu insanlardan kurtulsun, hayat kalitesi artar.
  • deartheodosia  (26.03.24 03:12:09) 
ayşe tüm bunları boşanırken kullansın mahkemede alinin donuna kadar alsın

öyle arkadaşlar da olmaz olsun. hepsini şutlasın ayşe
  • Hallegadola  (26.03.24 09:06:56) 
2 tabii ki.
O Ali'nin de arkadaşlarinda hayatımda yeri yok derdim ben Ayşe'nin yerinde olsam. Ali sizi seviyor olsa evinize birkac ayda. birini almazdı hemen. Geri dönmek istemesi de tamamen tanıdık şeytan tanimadik melekten iyidir diye(teşbihte hata olmaz:))


Ali gerçekten karakteri için terk edilecek erkekmis.hem size boşanacak kadar sebep vermiş hem o süreçte başınıza bir aşufte musallat etmiş. Tek iyi yanı dost bildiklerinizin de ne olduğunu öğrenmiş olmanız.
  • Kediyi üzdün  (26.03.24 20:28:36) 
2


  • andlee  (26.03.24 23:40:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.