[]

anlaşmalı boşanma duruşmasından sonra boşanmaktan vazgeçmek

taraflar anlaşmalı boşanma davasının ilk ve tek duruşmasına katılıyor, boşanma iradesini açıklıyor, duruşma zaptında boşanmalarına karar veriliyor. Daha gerekçeli karar yazılmadan duruşmadan 1-2 gün geçtikten sonra boşanmaktan vazgeçiyorlar.

1-Daha gerekçeli karar yazılmadan mahkemeye vazgeçme beyanı sunarak vazgeçebilirler mi? bu halde gerekçeli kararda vazgeçtikleri için dosya hakkında ne karar verilir?
2-Vazgeçme mi feragat beyanı mı sunulmalı?
3-Her iki tarafında mı bu işlemi yapması gerekiyor?

 
Anlaşmalı boşanma davasından vazgeçmeniz, mahkemenin vermiş olduğu boşanma kararı kesinleşinceye kadar mümkündür.

Eşlerden her biri duruşma esnasında anlaşmalı boşanmadan vazgeçebileceği gibi duruşmadan sonra karar kesinleşinceye kadar geçen sürede de vazgeçebileceklerdir. Hâkimin anlaşmalı boşanmaya karar vermesi için eşlerin mahkeme huzurunda iradelerini açıkça beyan etmesi gerekmektedir.

Eşlerden biri vazgeçtiğini beyan ettiği zaman, hâkim davacı tarafa davaya çekişmeli olarak devam edip etmeyeceğini sorar ve davacının devam etmek istemesi halinde, kendisine süre verir. Bu süre içerisinde davacı çekişmeli boşanma dilekçesini sunmalıdır. Davacı taraf, davaya devam etmek istemediği takdirde de davanın reddine karar verilir ve dosya işlemden kaldırılır.

Boşanma kararı kesinleşinceye kadar eşler resmiyette evli göründüğü için bu süreçte vazgeçtikleri takdirde de evlilikleri devam edecektir. Eşlerden her birinin ilk derece mahkemesinin vermiş olduğu anlaşmalı boşanma kararına karşı istinaf kanun yoluna başvurma hakkı olduğundan bu yolla da davadan vazgeçmek mümkündür. Buradaki vazgeçme süresi ise gerekçeli kararın taraflara tebliğinden itibaren iki haftalık bir süredir. Bu süre hak düşürücü olduğundan çok dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • mhm  (21.03.24 16:13:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.