[]

First date aktivitesi ne olabilir?

Biliyorum bu işin normali oturup kahve bira vs. eşliğinde sohbet etmek ama aşırı sıkılıyorum öyle, hiç keyif almıyorum desem yeridir. Hareketli bi aktiviteyle başlayıp kaynaşıp sonra oturmaca daha iyi bence. Ama ne ile? First datee uygun ve garip olmayan aktivite ne olabilir? Akşam saatleri için.




 
bostancı ya da caddebostan'dan fenerbahçe'ye doğru sahilden yürüyüş. güneş batış saatinden 1-2 saat önce başlarsanız harika bir manzarayla yürürsünüz. elinize kahve su vs alın. köpeği olan varsa köpeğini getirsin.


  • gabe h coud  (21.03.24 09:43:53) 
Yürüyüş +1


  • jazzabel  (21.03.24 09:55:53) 
Hareketli aktiviteyle (eğer bundan kastınız konser falansa) tanımadığınız insanla buluşup kaynaşmak zor oluyor ya. Oradan biriyle o an yakınlaşmak farklı, çünkü buluşmak amacıyla orda değilsiniz zaten orası için gelmişsiniz. Tanışmanız bu olayı süsleyen bir şey. Ama dışardan tanışıp öncesinde hadi şunu yapalım güzel olur diye anlaşıp gitmek daha farklı sanki. O zaman o aktivite sizi "pause" moduna alıyor.

Dışarda tanışılan insanla ister istemez bir "buluşup konuşalım bakalım ne olacak" beklentisi oluyor. Hareketli ortamda olaya çok konsantre olunamıyor. Benim için böyle en azından.

Yeme içme, yürüme iyidir bence.
  • akhenaten  (21.03.24 11:26:03 ~ 11:29:24) 
Kahve bira esliginde sohbetten asiri sikiliyorsaniz karsinizdaki kisi yanlis kisi olabilir


  • turkuaz  (21.03.24 11:34:53) 
hocam kişiden bağımsız bana yeni tanışılan kişiyle karşılıklı oturup röportaj yapıyor gibi takılmak boğucu geliyor. kimseyi direkt karşılıklı oturup tanışmayı isteyecek kadar merak etmiyorum, önce geçirdiğim vakitten keyif almam lazım. bi keresinde biriyle müzede buluşmuştuk goygoy yapa yapa müzeyi gezip sonra yiyip içme aşamasına geçtik, sohbet de eşlik ediyordu, kendiliğinden aktı gitti, aşırı iyiydi valla. gündüz olsa direkt bunu yaparım mesela. eğlenirken uyuşamıyorsak, gülemiyorsak tanışmaya gerek yok bence. o o şekil şu şu şekil ben de bu şekilim işte dskflh


  • nic cage  (21.03.24 12:02:10 ~ 12:02:54) 
Yürüyüş -1

Herkese göre değil. Benim böyle yürüdükten sonra arkalarından "bedevi gibi saatlerce yürüttü" denen ve "o kadar yürüttü kilolu mu demeye getirdi ahaha" diye dalga geçilen arkadaşlarım oldu. Yürümeyi istemeyen ya da bunu bir etkinlik olarak beğenmeyen birini yürütmek normal değil.

Aynı şey tabii ki kahve için de geçerli ama bunun en sağlıklısı o bence. Açıkçası ben tanımadığım ve neyi nasıl içtiğini bilmediğim biri ile dışarıda alkollü bir etkinliğe hiç sıcak bakmıyorum. Bira sevmem ama böyle içki içilecekse birayı seçerim. Bir anda sarhoş olan ve sarhoşluğu kötü/pis/yorucu bir insansa en azından erken fark edip görüşmeyi bitiririm.

Yine de kahve/bira dışında bir şey olacaksa yürüyüş yerine ortak zevk konusu olan bir etkinlik olabilir. Örneğin konsere giderseniz konuşamazsınız ama müzeye giderseniz birbirinizin fikirleri ve zevkleri hakkında fikir edinebilirsiniz. Müzeye gidin demiyorum, ortak ilgi alanına yönelin diyorum.
  • nawar  (21.03.24 12:13:16) 
Tanımadığım biri ile yürümek bana eğlenceli gelmiyor hatta kasılıyorum. board game, dart gibi basit şeyler olabilir.


  • ya volna  (21.03.24 16:55:49) 
kahve dışında 5 tl harcamamak kilit olan. yürüyüş. sonraki görüşme olmayacaksa para harcamaya değmez. tanımaya çalışınız.


  • baldan kaymak  (21.03.24 18:14:23) 
kahve bira sohbet ilk date icin hazzetmedigim sey +1
olay is gorusmesine/roportaja donuyor bence. binlerce aktivite var yapilabilecek, kaldi ki karsimdaki insani cok daha iyi tanimami saglar (ilk date icin ne kadar taninabilinirse), aktivitenin ardindan bir bira/kahve icmeye gidebilirim. ilk date ztn 2-3 saatten fazla surmemeli. istanbul icin bilemiyorum ne tur aktiviteler olur.
su an gorustugum kisiyle ilk 5 gorusmemiz birbirinden farkli ve keyifli fiziksel aktivite ve sonrasinda bir bira/sarap seklinde gerceklesti ve birlikte gecirdigimiz vakit yavas yavas uzadi. o nedenle kendisini bir sonraki etaba aldik zaten :) kaldi ki benim gibi hareket etmeyen insanla da isimiz biraz zor olurdu.
  • songforsomeone  (22.03.24 14:01:27) 
songforsomeone arti 1. .

coffee date kadar anlamsiz bir sey yok. insanlar hic bir caba gostermiyor, 5 dolar harciyorlar, sonra 1 saatte neymis spark hissedememisler hic. 1 saatte ne bekliyorsunuz. olay is gorusmesi gibi, dusuk caba, dusuk efor, sikici, gereksiz, bir sonuca goturmeyen bir date turu. masada bir tek cv'ler eksik.


insanlarin caba koymayip, ikinci gorusme olmaz kafasiyla date'e gidip, bu date'in guzel gecmesini beklemelerini anlamiyorum. sen zaten olumsuz/olmayacak bir kafayla gitmissin. sadece kahve alayim, sadece 1 saat harcayayim, ne de olsa bir sey cikmaz kafasiyla gidersen tabii ki bir sey cikmaz. 7-8 saat suren ilk date'lerim oldu. ayrica en basta epey konusmadan, iyice muhabbet cevirmeden bulusmaya gitmeyin.
kaldi ki bir kadin gunde 5 kisiyle coffee date'e cikabilir, ama bir aksam yemegi arti bar olayini ancak 1 kisiye ayirabilir.
  • baldur2  (22.03.24 15:35:57) 
Biri bovling demiş, sakın ha. Ben bir seferinde arkadaşım bir çift ve bana ayarlamaya çalıştıkları kızla beraber tanışma "double date" i yaptık da, orada bovlinge gitmiştik. Kızı etkilemeye çalışırken atışlarımın tamamına yakını sıfır çekti, feci madara oldum. Stresten tikim azdı ve sonrasında beraber okey oynamamız bile günü kurtaramadı. Yürüyüşe çıkmak iyidir. Bu aralar hava soğuk dersen şöyle büyük boyutlu parklarda falan deniz rüzgarı da yemezsiniz.


  • d max  (24.03.24 02:15:26 ~ 02:17:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.