[]

evinizde yaşlı var mı?

Sadece yemek yiyor ve yatıyor. Aklı da gidiyor yavaş yavaş. Denileni hiç anlamıyor. Zorla anlatmak isteyince sinirleniyor. Kakasına bile zor gidiyor. Ne olacak bunların hali ya.




 
Hayat.
Dualarını almak lazım adlında. Bu işler sırayla.

  • diyecevaplandı  (19.03.24 13:26:06) 
Zor.
Genelde insan kendi çocuklarına ve kendi anne-babasına nasıl davrandıysa o şekilde bir ilgiyi hakettiğini düşünüyorum.

Yaşlı bakımı, özellikle de zihninde sorunlar başladıktan sonra çok zor. Bunun için yaşlının ya çok iyi evlat ya da çok iyi mal-mülk biriktirmiş olması gerekiyor düzgün bir bakım almak için.
Mecbur kaldıysanız ve bakımını yapamayacağınızı düşünüyorsanız bir bakımevine yerleştirmeyi düşünebilirsiniz.
  • michael_knight  (19.03.24 14:02:29) 
Yıllarca anneanneme, şu an 90+ yaşındaki babaanneme ailemin evinde bakıldı/bakılıyor, ben de uzun süre aynı evde yaşadım. İnanılmaz zor ve stresli olduğunu biliyorum, yaşamadan anlaşılmayan sıkıntılardan biri gerçekten. İmkânınız varsa haftada 1-2 gün bile olsa gündüz gelip ilgilenecek bir bakıcı ayarlayabilirseniz kendi akıl sağlığınızı korumanıza çok faydası olur. Bakıcıya güveniyorsanız (ya da her yere kameralar kurarak) dışarı çıkıp bir nefes alacak fırsatınız olur.

Düzgün bir bakımevinde, sürekli doktor/hemşire gözetiminde kalması, sağlık durumuna göre oradaki yaşıtlarıyla sosyalleşebilmesi ve tabii sizin de sürekli gidip ziyaret etmeniz hem yaşlınız hem sizin için büyük rahatlık olacaktır ama hem toplumsal olarak bunu çok kötü bir şey gibi algılıyoruz hem de düzgün, güvenilir ve uygun ücretli bir yer bulmak çok zor.

Caregiver burnout (bakım veren yükü) konusunda biraz okursanız belki faydası dokunacak bir şeyler çıkar.
dergipark.org.tr
www.mayoclinic.org
  • kobuzchu kiz  (19.03.24 14:02:58) 
Yürümesi iyi olur, kritik nokta sosyalleşebilmesi ve yürüyebilmesi.

Biz yakında bir kliniğe fizik tedaviye gönderdik (SGK karşıladı).

Sonra çok yakında cami var iki defa götürdüm bahçesinde arkadaşlar edindi.
Şimdi kendisi gidip geliyor. Parkinson hastası ama yatalak olmaması için elimden geleni yapıyorum.

Yiyip yatarsa hem sinirleri bozulacak hem de sizinkini bozacak.
  • hebanon  (19.03.24 23:49:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.