[]

autocad hakkında

Selamlar, hiç bilmediğim bir konu olan autocad hakkında size danışmak istiyorum. lazer sac kesim ile tasarladığım çeşitli parçaları kestirmek istiyorum. bugün lazer kesim firmasına hangi programı kullandıklarını sordum autocad dx 10 gibi bişey dedi.

autocad bilmiyorum ama c4d, illustrator, photoshop vb programlar kullanaibiliyorum. çizeceğim şekiller 2 boyutlu. bunları bir şekilde autocad formatına çevirebilir miyim? hani illustrator içinde mm bazlı çalışma alanı açıp, gerçek mm ölçülerinde parçayı çizip sonra bunu autocad formatına çevirebilirsem sıkıntım çözülür. olmuyorsa mecbur autocad öğrenmeye başlayacağım, saygılar.


 
DXF demiştir. Kullandığın programlarda çizimleri DXF olarak kaydedebiliyor musun, ona bak. Hangi biçimlerde kaydedebiliyorsun?


  • dissendium  (18.03.24 19:20:49) 
dxf demiştir +1
eski çalıştığım yerde laser kesim makinesi dxf dosyaları kullanıyordu. o da dwg'nin bir başka çeşidi.

illustratorda export as-> dxf yapabilirsin. kesimde kullanılır sıkıntı olmaz.
yalnız dönüşüm sırasında olası bir scale problemine karşı bir yerin ölçüsünü yaz ki, referans olsun, kontrol etsinler. kağıda yazsan da olur.
  • tabudeviren  (18.03.24 20:03:23 ~ 20:03:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.