[]

gecmeyen oksuruk

merhaba, yaklasik 4 aydir oksuruyorum.
bu surede 3 defa hastaneye gittim bir ve ikinci seferde antibiyok verdiler. her seferde akcifer film sonuclarim temiz cikti, ancak son gittigim sefer kan testinden sonra alerjik olabilecegi soylendi ve ilac olarak rupafin ve ALLERGODİL verdiler.
Acikcasi ilk kullandigimda bir miktar rahatlama hissettim ama bu iki haftadir kucuk oksurukler hala devam ediyor.

- bu oksurukler kriz gibi degil,yogun sporumu yapiyorum hic zorlanmiyorum,ama sanki bir sey bogazimi gidikliyor gibi bir his.
- uyurken vesayir hic oksurmuyorum. cok rahat uyuyup uyaniyorum. uyandiktan yarim saat sorna basliyor gibi.
- son bir yildir haliflexli ve kilimali bir ofiste calisiyorum. sabah cikip aksam evde oluyorum. tum gunum neredeyse ofiste geciyor.

sizce simdi ne yapmaliyim. yarin kbb den randevu aldim. bir de orada muane olacagim.

 
Mesaji ben yazdim sandim. Dahiliyenin verdigi antibiyotik ve balgam sokturucu bitmeye yakin iyi gibiydim ama hala eskisi gibi olmasa da krizler geliyor.

Birazdan kbb'ye gidecegim ben de. Bakalim ne diyecek, guncellerim. (Cigerlere temiz diyorlar)
  • brkylmz  (18.03.24 13:42:34) 
alerjik gibi duruyor, bende de bahsettiğiniz şikayetler vardı. desmont kullandım iyi geldi.


  • noxie  (18.03.24 14:07:06) 
Simdi ciktim;

Balgam sokmeye yardimci now diye bi dogal ilac kullaniyodum. Onu kullanma oksurtur dedi. Oksuruk surubu vs de kullanmayacaksin dedi.

Alerjiyi baskilayici ilac kullanacakmisim 1 ay boyunca, bir de burun spreyi verdi. Durum bu hocam. (Kulak zari, sinusler vs temiz)

Anladigim kadariyla bu isin bi ilaci vs yok.

Gecmis olsun simdiden size de.
  • brkylmz  (18.03.24 14:27:20) 
alerji testi yaptırabilirsiniz.

hayattaki değişiklikler alerjiyi tetikleyebilir. işyeri ortamınız da tetiklemiş olabilir, ve o ortama girdikten daha sonra da alerji ortaya çıkabilir. iyi temizlenmeyen halıflex ve klima pek iyi değil mesela. halıfex de genel anlamda baya pislik tutabilen bir şey zaten. antialerjik diye satılanlar da varmış ama pek güvenilmez bence.

edit: uyandıktan sonra da başlıyor demişsiniz. belki ciğere girip kalan bir alerjen ve uyandıktan sonra tetikleme başlıyordur. evde değişen şeyleri de gözden geçirin.
  • ermanen  (18.03.24 16:25:17 ~ 16:28:08) 
Küçük kızımda da birkaç aydır sadece uyurken ortaya çıkan bi öksürük vardı. Alerjiden şüphelendik, geçen hafta alerji testi yapıldı, hepsi negatif çıkınca KBB'ye yönlendirdiler. Röntgenn, Ultrason vs derken lenf bezlerinde enfeksiyon kaynaklı nodüller oluşmuş, onlar öksürtüyormuş. Şimdi onun tedavisine başladık...

Siz de alerji ihtimalini elediyseniz bir KBB'ye görünün isterseniz, geçmiş olsun...
  • malimetin11600  (18.03.24 17:05:39) 
geniz akintisi falan olabilir. bende de var. once bu akintiya bir care bulmak lazim. problem cigerlerle alakali olmayabilir.

burun spreyi kullaniyorum birkac gundur ben o epey azaltti.
  • bohr atom modeli  (18.03.24 17:19:21) 
Göğüs hastalıklarına veya dahiliyeye gidin. Allerjik hikayenizle ilgilenip allerjiye gönderebilirler


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (19.03.24 07:38:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.