[]

Acth testi neden istenir

Selamlar
En son tahlilimde kortizol ve normetanefrin değerlerim üst sınıra yakın çıktığı için dr yeniden tahlil istedi
Bu sefer acth diye bir tahlil daha istemiş sanırım. Nedir dşye baktım genelde düşük kortizol durumunda istenen bir test diye anladım. Ben mi yanlış anladım acaba? Ya da doğru anladıysam dr neden istemiş olabilir. Bu sefer kortizol değeri düşük çıkarsa acth verisi de elinde olsun diye mi düşündü acaba? 15 günde falan çıktığı için doktora sormayı bekleyemeyecek kadar merak ettim :) duyurunun doktorları görüp bilgi verir belki dedim. Tenk yu


 
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (17.03.24 10:41:40) 
Kortizol yüksek çıktığı için istemiş işte.
Hipofiz bezi acth diye bir hormon salgılar,bu hipofizin böbreküstü bezine kortizol salgıla deme şeklidir. Acth mı fazla salınıyor da kortizol yüksek çıkıyor yoksa böbrek üstü bezi kafasına göre kortizol mü salıyor bunu anlamak için istemiş.

  • curukturpkokusu  (17.03.24 10:43:55) 
@curukturpkokusu google ile aradığımda en üstte şu yazıyordu ondan merak ettim aslında

"ACTH stimülasyon testi, adrenal bezlerin kortizol üretme kapasitesini değerlendirmek için yapılan bir laboratuvar testidir. Bu test, adrenal bezlerin normalden daha düşük seviyede kortizol ürettiği durumları teşhis etmek veya kortizol düzeyinin yeterli bir şekilde artmadığı durumları belirlemek amacıyla kullanılır"
  • yazdonumu  (17.03.24 11:53:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.