[]

ilişkinin heyecanını yitirmesi

öncelikle konu benimle alakalı fakat kısaca anlatmak için farklı bir dil kullanacağım. buraya sorduğum ilk gönül işi sorusu olabilir çünkü bu konu hakkında tamamen bilgisiz ve ne yapacağımı bilmez bir haldeyim.

birbiriyle 1-2 yıl gibi bir süreli ilişkisi olup birbirini seven iki kişi var ve taraflardan biri heyecanını yitirdiğini ama hala sevdiğini söylüyorsa, fakat heyecanını yitiren tarafın paylaşımı azalıyor ve bu durum çiftin yavaş yavaş uzaklaşmasına sebep oluyorsa bu ilişki bitmiş midir yoksa yapılacak şeyler var mıdır? nedir bu heyecan?


 
ilişki zamanla rutinleşir fakat iki taraf da bu rutini kıracak önerilerle gelmeli, isteklerini, beklentilerini paylaşmalı

ilişki bir tarafın durmadan diğerini eğlendirdiği, heyecanlandırmaya çalıştığı, kurmalı oyuncak gibi bir şey değil

yani oturun konuşun, o ne bekliyor, sen ne bekliyorsun, yapmak istediğiniz yapabileceğiniz ortak neler var

diğer türlü ben tamamen sıkılana kadar sen elimin altında dur arada beni eğlendir demek oluyor

oturun konuşun neler yapmak istiyorsunuz
  • grimavi  (16.03.24 16:23:56) 
İlişki bitmiş. Seni seviyorum ama heyejanimi kaybettim de şey demek "o kadar hukugumuz var, sevmiyorum diyemiyorum açıkça"


  • abuzer  (16.03.24 17:33:43) 
"Sıkıldım" diyemediği için heyecanımı kaybettim demiş. Artık önümüzdeki maçlara bakmak lazım, hayat uzun.


  • pispinti  (16.03.24 19:23:59) 
'Bir çiçekle bahar geçer mi?' demiş.


  • Mirket  (16.03.24 19:34:45) 
kacingan baglanma bu, terapi almasi lazim.


  • banach  (16.03.24 20:05:58) 
Herkes +1
Gerçekten sevenlerin böyle dertleri olmuyor

  • Gradient_tabanlı_mor  (17.03.24 00:41:35) 
Tek bu ornekten kacingan baglanma olup olmadigina karar vermek net imkansiz, kaldi ki kacingan baglanan insan buna 2 yil dayanmaz zaten, cok onceden kacar. Bu nedenle kacingan baglanma degil bile diyebiliriz.

Sorunuzun cevabi karsinizdaki kisiye bagli, heyecanimi kaybettim deyip paylasimi sinirlandirmak ayri, heyecanimi kaybettim deyip birlikte emek verelim mi demek baska. Emek vermeye devam etme istegi var mi sorun, varsa onun da adim atmasi lazim, siz boyle bir seyden tek basiniza sorumlu olmamalisiniz.
  • kassiopeia  (17.03.24 01:02:55) 
Tr de ima ile iletişim kurmak çok yaygın. Gerçekten ne isteğini bilen ve bunu söyleyebilen insanlarla karşılaşmak oldukça zordur. Ben tam anlamadım neye ihtiyacın olduğunu diye sorun. Bilmiyorum diyorsa da birlikte aramak isteyip istemediğini sorun. Hedef değil yolculuk keyiflidir.


  • hasmetizm 2046  (17.03.24 10:04:25) 
1-2 yil heyecan bitti demek icin erken olsa da tedavi mümkün.
heyecanim bitti diyen taraf gecmisi gözden gecirsin, ne onu heyecanlandiriyordu? birlikte konsere gitmek mi, tatile gitmek mi vs. diger tarafi heyecanlandiran seyleri o da düsünsün ve birbirinize anlatin. birbiriniz icin caba harcayin. tek tarafli olarak degil ama iki taraf da yapmali.

sevginin gösterilis bicimi yani dili de yanlis anlasilmalara sebep olabilir. bunu arastirabilirsiniz internette. mesela bazilari icin sözle seni seviyorum denmesi gerek, bazilariysa bunu ihtiyaclarinin giderilmesi mesela ona cay getirilmesi sekliyle anliyor ve sevildigini hissediyor.

ilskiler köpek baligi gibidir, ilerlemezse ölür :) sürekli caba vermek ve görmek lazim. sevgim bitti diyene ve cabalamak istemiyorum denene kadar mac devam ediyor. karakter bozuklugu yoksa, gelecek planlariyla ilgili büyük farkliliklar söz konusu degilse neden cabalamayasin?
  • robert bosch  (17.03.24 11:14:46) 
biri böyle diyorsa ayrılmak gerekiyor bence. ilişkiyi kurtarmayı denemeye falan gerek yok. yeni heyecanlar istiyorum diyen biri ikna edilmeye çalışılmamalı.


  • deartheodosia  (17.03.24 17:41:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.