[]

schengen ile kısa süreli gidilebilecek yerler

selamlar

başvurum sonucu multi giriş 3 aylık schengen vizesi verdiler. bununla önüümzdeki aylarda sağa sola 2-3 günlük ufak tefek geziler yapsam diyorum. bol uçuşu olan havalimanlarına yakın, kısa zamanda gezilip görülesi nereyi tavsiye edersiniz?


önceden gezdiğim yerler:
lyon, strasbourg harici fransayı gezdim. amsterdama, utrechte, brüksele gittim. roma, venedik floransaya gittim. ispanyada sadece endülüs'e gittim.

 
kesinlikle atina'yı tavsiye ederim. Tam bir gastronomi ve eğlence şehri. Akşamları şehir bambaşka oluyor. herkes sokaklarda.
Onun dışında budapeşte de hem hesaplı hem de mükemmel bir yer.

  • wild honey suckle  (15.03.24 07:45:15) 
Atina'da yasiyorum ama buradan sadece ucakla bir yerlere gidebilirsiniz. ve havalimanina gitmek pahali (5,5 eur otobus, 9 eur metro) her yere direkt ucus yok. ha Atina'da zaman gecirilebilir tabii ki ama baska ulkeye gecmek icin cok pratik degil.

ben aslinda Viyana demeye geldim.

Viyana'dan cok yere ucus var. trenle otobusle de bir suru yere seyahat imkani var. butun Avrupya'yi gezdim diyemem ama Viyana ulasim acisindan epey kolaydi. Konumu itibariyle de bircok yere yakin olmasinin avantaji var tabii.

Budapeste en sevdigim Avrupa sehri benim de. Viyana'dan trenle gecilebiliyor (15 euro gibi bir sey - trende 1 euroya sise bira icebiliyorsunuz lol) sehir cok guzel. termal havuzlari guzel. surekli gittigim yerlerden biridir hep. :)
  • supergirl  (16.03.24 14:30:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.