[]

Toplu münasebet partisi

Geçenlerde bir tanıdığın çalıştığı yerdeki patronu çalışanlarla veya müşterilerle odasında "partilediği" konuşuluyordu. Bu tescillenmiş bu arada artık.

Sonra konu çiftlerin de bu şekilde takıldığına geldi.

Ben de zamanında dating applerde çift görüyordum ama onlar takılıyordur falan diyordum. Meğer ciddi ilişkide veya evli olanlar da tercih edebiliyormuş.

Biz bi düşündük dedik ki çiftler bunu yapıyorsa artık birbirlerine karşı sevgilerini yitirmiş olmalılar.

Siz ne düşüyorsunuz öyle midir yoksa tüm zevkleri tattık bunu da tadalım gibi bir şey midir?

Olabildiğince sansürleyerek sormaya çalıştım.

Eski duyurularımdan olayı hatırlayanlar olacaktır: www.eksiduyuru.com

 
hiç düşünmeyeceğim kesimlerdeki insanlardan acayip şeyler duyuyorum. her şeyin hızlı tüketildiği gibi ilişkileri ve parterleri de hızla tüketiyorlar sanırım.


  • anon1m  (13.03.24 04:12:25) 
Dünyada her tür insan var, hepsini anlamaya çalışsak işin içinden çıkmak mümkün değil.

Önce sevgi nediri bir tanımlamak gerekiyor, bunun da belli bir cevabı yok ki... Bir de birlikte olan herkesin aynı sebeplere dayalı olarak birlikte olduğunu düşünmek yanlış olsa gerek. Sizin takılıyorlar dediklerinizle, sevgili dediğiniz insanların her ikisinin de ortak özellikleri, dışardan, o ilişkinin içinde olmayan kişilerin gördüğü profil bakımından birlikte kalmaya gönüllü çift resmini çiziyor olması. Neden bir arada kalmak istedikleri kendi bilecekleri iş.

Hepimiz kendi hayatımızdan sorumluyuz sonuçta. Başkasına gidip "ya sen kendini mutlu sanıyorsun ama senin mutlu olman mümkün değil, ben senin böyle yaşamanı istemem" diyemeyiz. Ama kendi hayatımızı nasıl kuracağımıza, kimleri içeri alıp kimleri dışarda tutacağımıza karar verebiliriz.

Herkesin düşünce yapısını anlamak mümkün değil. Ben swinger olayını anlamıyorum mesela, ama ilişkiyi yürütemediklerini açık seçik bildikleri halde evli kalanları da anlamıyorum. Görücü usulü kurulan ilişkileri de anlamıyorum. "erkeğin güzeli çirkini olmaz, erkek erkektir" diyen kadınları da anlamıyorum. Ne bileyim, çocuğunuz var ayrılamazsınız olayını da anlamıyorum. Benim anladığım tek eşli, ancak birlikte olmayı isteyen insanların birlikte olması. Yine de benim anlamadığım ilişkiler binyıllardır var ve sürdürülebilir şeyler demek ki.

O yüzden bu kişilerin birbirlerine karşı sevgisini ne kadar yitirmiş ne kadar seviyor oldukları hakkında bir şey demek çok da kolay değil ve bunun herkes tarafından kabul görecek bir cevabı da yok zaten.
  • akhenaten  (13.03.24 09:25:15 ~ 09:55:53) 
Abi yani böyle fetişler var dünyada. 4 akli dengesi yerinde yetişkin, kendi rızaları dahilinde yaptıktan sonra ilişkide sevgi bitmiş midir, ayrılırlar mı, ahlak dışı mıdır vs gibi sorular beni çok ilgilendirmiyor. Ne bileyim sanırım dün bir duyuru vardı ayaktan huylanan bi arkadaş açmıştı, hatta sanırım sen de çekici bir ayağı beğendiğini söylemiştin. Ayak fetişi nasıl genel geçer (hatta medyada falan en popüler bile olabilir) bir fetişse, eşini başkasıyla izlemek de öyle bir fetiş ki bu da medyada çok işleniyor son dönemlerde. Senin, benim tasvip edip etmememiz bundan hoşlanan çiftlerin varlığını değiştirmeyecek. Birbirleri arasındaki sevginin durumu hakkında da yorum yapamayız yani bence. Gayet birbirlerini deli gibi sevip arada "heyecan" olması için yapan çiftler de olabilir. Etrafımda hiç swingera katılan çift olmadığı için (en azından bildiğim kadarıyla lol) soramadım tabii ki ama bunu yapanlar da birbirlerini sevmiyor diyemeyiz gibi geliyor bana.


  • nundu  (13.03.24 09:53:11) 
beni ilgilendirmeyen durum.

şahsen hiçbir aksiyon almam. olur da başa gelirse de yani eşim böyle birşey istese, ayrılırım. diğer türlü çıkar evliliği oluyor. sanırım biz erkeklerin çıkar evliliğine hiç ihtiyacı yok. zaten evlilik kurumu için çıkar üstüne kurulu diye düşünüyorum düşüncem iyice perçinlenirdi.
  • baldan kaymak  (13.03.24 10:51:35) 
  • salihdt  (13.03.24 11:50:49) 
hocam bunu düşüncelerinizi yargılamak için değil de farklı bir bakış açısı olarak söylüyorum

"Biz bi düşündük dedik ki çiftler bunu yapıyorsa artık birbirlerine karşı sevgilerini yitirmiş olmalılar."

çünkü bu düşünce heteronormatif ve tek eşli bir ilişki dinamiğinin çerçevesi

fakat bu herkesi kapsamıyor, sorduğunuz hayat tarzını deneyen uygulayan çiftler de var, bu onların birbirine saygı ve sevgisinin bittiği anlamına gelmiyor, çünkü tanımları farklı

reddit'te bazı sublarda bunlar çok açık net bilgilendirici şekilde konuşuluyor oraları okuyabilirsin

ben meraktan okudum, uygulayacağım bir pratik değil ama ufkum açıldı
  • grimavi  (13.03.24 12:31:29) 
mobildeyim editleyemiyorum.

ata erkil toplumca yetiştirilmiş erkeklerin çıkarına tabi.

yemeğini yapan, temiz olan, sadece anı yaşamak için biri olsun isteyenler de var aramızda. varız burdayız öyle değiliz. vesselam.

cevabımı da yazmış olayım: ortamdan etkilenmemek elde olmazdı ama umrumda olmazdı.
  • baldan kaymak  (14.03.24 21:29:41) 
yeni evlilikler eskisi gibi degil, saygi sevgi tanimi artik cok baska. ben sahsen oyle bir ortamda esimle bulunmak istemem ama bekar olsam kiz arkadasimla ya da escort tutup :D gidebilirim.

bu arada otellerde cift kisilik yataga bakan tekli koltuk artik moda oldu.
twitter.com
  • sewdali  (14.03.24 21:39:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.