[]

kuş fotoğrafçılığı için aynasız makine ve objektif önerisi

fotoğrafçılığa hep merakım olan kuş gözlemciliğiyle hızlı bir giriş yapayım diyorum. tabi günlük fotoğraflar da çekeceğim, özel günler vs. galata kulesi, boğaz köprüsü de çekeceğim. bunun için hangi makineyi ve lensi almalıyım içinden çıkamadım. sony a7 iii + 28-70 lens düşündüm ama başlangıç için fazla pahalı. bana 30 bin lira civarına bir makine ve lens lazım. 2. el de olabilir.




 
28-70 ile ancak başka kuşu çekersiniz hocam çok az değil mi :/

ben olsam 2.el fujifilm x-t1 alırım. 10bin tl.
bir de 70-300 lens: www.fujifilmshop.com
  • ananiyimioguz  (12.03.24 20:52:29) 
evet evet 70 mm azmış hakikaten zoom için :))


  • soft  (12.03.24 21:01:06) 
Kuş için uygun lensi bahsettiğin şeyler için kullanman çok zor. Bütçe kısıtlıysa öncelik belirle onun lensini al derim, diğer lensi sonra alırsın.

Kuş(ve spor) fotoğrafçılığı konusunda Sony makineler odak hızı ve nokta sayısı, lens kalitesi açısından önde; prolar genelde Sony kullanıyor. Ama daha pahalı.

Bir kere kesin ikinci el al zaten makine ve lensi. İlk cihazları sıfır ve üst segment almak gereksiz.
Ben olsam kuş için lazım olan tele lensi sonradan alırım çünkü ne kadar sık kuş çekebilicen. İstanbulda zaten zor, martıyı 10 kere çektikten sonra sıkıyor; egzotik kuş lazım. Peşine çok sık düşemeyeceksen makineyi öğrenme süresinde çok pratik yapmak için 28-70 uygundur. Bütçene göre varyasyonlarına bakabilirsin.
İlla bi tele istiyorum diyorsan 55-210 var eski nesil, nispeten ucuza bulursun.
  • Bruce  (12.03.24 22:50:27) 
Alper Tuydes e ulaş bence en iyi sana yardım edecek ola kişi. Yardımcı olacağına İnanıyorum.


  • brnbrs  (12.03.24 23:10:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.