[]

Mesleğimi sevmiyorum ve ne yapacağımdan emin değilim

Tasarımla uğraşıyorum. Yaptığım işin kimseye faydası yok, tatmin değilim.En azından işe yaradığımı anlasam biraz mutlu olacağım. Hem saygınlığım da pek yok. Mesleğinizi sadece para kazanmak için mi idame ettiriyorsunuz bilmiyorum. Ben artık birilerinin hayatına dokunmak istiyorum. Masa başında saatlerce çalışmak beni tüketiyor.

Ama alternatifim de pek yok. Tekrar sınava girmek çok zor geliyor. Okunmaz gibi yani. Siz olsanız ne yapardınız? Mesleğinizi seviyor musunuz?


 
Tasarıma devam etmek zorunda değilsin. Yaptığın işin niye faydası olmasın, tasarladığın şeyler (logo, bardak, bina, araba, poster vs.) gerçeğe dönüşmüyor mu? Tasarladığın bardağı birileri kullanıyorsa birilerinin hayatına dokundun demektir. Nihayetinde çoğumuz para için çalışıyoruz. Müzisyenler şarkılarını düzgün çalabilmek için bin defa çalıyor, öyle konsere çıkıyor. Onlar sıkılmıyor mu sanki?

İftaiyeci, bakkal, yazılımcı, dönerci, minibüsçü, hemşire, berber, tezgahtar, öğretmen, pilot. Bunların hepsi yaptığı işten sıkılıyor, para kazanmak için çalışıyor, ama bir yandan da hayatımıza bir şekilde dokunuyorlar.

Ben işimi para kazanmak için yapıyorum. Ama bir yandan da yaptığım işin birilerinin işine yaradığını görmek beni mutlu ediyor. Koskoca dünyadaki işlerin bir ucundan da ben tutmuşum gibi hissediyorum.
  • kanepeee  (11.03.24 23:30:36) 
Mesleğimin kendisini seviyorum ama insanlarla çalışmayı pek sevmiyorum. Saygınlık gördüğüm oldu mu oldu ama bunun yerine en az kişiyle konuşarak çalışmayı tercih ederdim.

Çalışmanın okumakla bir bağlantısı yok. İnsanlarla çalışmak istiyorsanız ve araba kullanmayı biliyorsanız satış temsilciği güzel bir iş olabilir.

Ama bence bulaşmayın. Bunun tek çözümü bu değil. Bu boşluğu bir arkadaşla kapatabilirsiniz.
  • dissendium  (11.03.24 23:32:35) 
Sizinle aynı durumdayım, araştırma görevlisiyim. Yaptığım işin kimseye faydası yok ve ömrüm dört duvar arasında geçiyor. Geçenlerde ben de benzer bir duyuru açmıştım. Genelde "işini bırakma" yanıtı geldi. Sinirlenip duyurumu sildim. Umarım size daha farklı yanıtlar gelir.


  • gnosis  (11.03.24 23:32:50) 
Bircok meslegin kimseye somut bir faydasi yok. Bunu aklinda tutarsan belki yardimci olur. Beyaz yaka islerin cogu "bugun hemsirelik meslegimde bir hastaya igne yaptim tansiyonu dustu ve hayatta kaldi hasta" seklinde islemiyor. kanepeee'ye katiliyorum genel olarak yani.

Tekrar meslek edinmek zor geliyorsa zaten senin deyiminle "faydasi olan" bir meslegi yapmak cok daha zor gelecek. Ona da takilma yani.

Hayatinda meslegin disindaki diger alanlarinda kendini iyi hissettirecek seyler yapamaya calisbilirsin. Hayirseverlik, hobiler, arkadasliklar, kitap okuma vs vs.
  • hot potato  (11.03.24 23:51:56 ~ 12.03.24 00:33:46) 
en güzel iş birim fiziksel/mental eforda en fazla kazanılandır. iş senin hayatını ve vizyonunu fonlayacak. işinle değil iş dışında insanların hayatına dokunabilirsin. ben şu anki işimi çok seviyorum, geçen seneki işimden nefret ediyordum. aslında aynı iş :) ama şimdi daha az eforla, daha az mental yıpranmayla ve stresle işimi yapıyorum. aynı işi daha az yıpranacağın bir ortamda yaparsan sevebilirsin.


  • gabe h coud  (12.03.24 11:34:19) 
Ne tur tasarim yapiyorsunuz merak ettim. Mekanik tasarim mi, endustriyel falan mi?

Mekanik tasarim gecmisim oldu ve kisaca ozetlemek gerekirse kazanci da o kadar iyi olmadigi ve rutin oldugu icin ben de sevmiyordum cok. Zamanla farkli alanlara yoneldim. Su an daha ziyade proje yurutuyorum ancak tasarim surecindeki o birikimler hep artim oluyor, bir yerlerde kullaniyorum ve mutluyum.

Bence biraz arastirma isine girmeli, farkli ve iyi hissedeceginiz baglantili islere yonelmelisiniz. Ve tabiki konfor alanindan da uzaklasmalisiniz durumunuz kotu degilse.
  • va  (12.03.24 14:13:16) 
Mesleğime aşığım, çok severek yapıyorum. Daha önceki yıllarda başka bir iş yapıyordum ve çok mutsuzdum. Birilerinin hayatına yine dokunabilirsin. Mesela derneklere üye olabilirsin. Aktif görev alabilirsin.


  • rock n roll  (12.03.24 16:51:44) 
Grafik tasarımcıyım


  • perfectlysplendid  (12.03.24 21:41:46) 
valla benim hanim grafikci, 10 sene sonunda meslegi birakti.
maaslar bitik, yok olmaya yuz tutmus bir meslek, pek gelecegi yok.

ustune bir isletme masteri falan yaparak belki finans sektorune falan gecebilirsin.
  • cooperr  (12.03.24 23:23:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.