[]

Ankara'da 40-45 bin TL maaş iyi midir?

Ankaradaki birkaç şirketten iş teklifi alma ihtimalim var. Maaşlar 40-45 bin TL (net) bandında. Bekarım. 1+1 ya da 2+1 eşyalı bir ev benim için ideal olur. Şirketler Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinde, dolayısıyla bu iki ilçeden birine yerleşmem daha uygun olacaktır.

Bu iki semt için bu paralar iyi midir? Ankara'da, özellikle bu iki semtte, bekar biri için yeterli denilebilecek maaş ne kadardır?

Teşekkür ederim.

 
abi beklenti meselesi tabii ama ben biraz da şansımın yardımıyla incesu caddesi üzerinde 3+1 daireyi 15 bine kapızladım. şu ekonomide üç kuruş para kazanan öğrenci halimle iki ev arkadaşıyla faturası kirası şusu busu toplam 6 bin lira civarına getirdim işi aylık. incesu parkı diye aratarak lokasyona bakabilirsin, öyle şehrin tam göbeği değil tamam ama ana cadde üzerindeyim, kolej durağı yürüyerek 15 dk filan, gece 2-3 gibi kızılay'dasın diyelim hiç uğraşmadan tin tin yürüyerek 40 dakikada evde olabiliyorsun vs... büyük kolaylık.

senin yaşam tarzın, sevebileceğin muhitler gibi çok sayıda faktör bu soruya verilecek cevabı etkiler ama ÜLKE KOŞULLARINDA bekar bir adam için 40-45 bin en azından "düz yaşamak" beklentisiyle hiç fena değil ya bence ankara'da. bi de hem deprem dolayısıyla yaşanan göç hem de istanbul'dan korkup kaçanlarla pahalanmış hali bu.

son olarak nerden geliyosun bilmiyorum ama yenimahalle ve çankaya dediğin yerler çok büyük ilçeler, onu da dikkate al. yani bir tarafı kedi maması ve sol pankart dolu, sessiz sakin sokaklardan oluşurken diğer tarafında her gün çatışma çıkabiliyor. adı çankaya ama standart bir yanında bağdat caddesi, diğer yanında fikirtepe.
  • mark greg sputnik  (11.03.24 19:13:18 ~ 19:15:14) 
maaş ortalamadır. yeterlidir. yeter yani.


  • jelly bear  (11.03.24 19:38:32) 
Birikim yapılmaz ama yeter.


  • duguit  (11.03.24 19:51:08) 
Yeter her türlü ama çankayada ortalama bi semtte evler eski olacağı için 1+1 eşyalı ev bulman zor olabilir.


  • glamdr1ng  (11.03.24 21:28:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.