[]

halka arz davranışlarınız

aldığınız halka arz hisselerini
1- yaklaşık ne kadar tutuyorsunuz?
2- hemen satıyor musunuz?
3- üzerine ekleme yapıyor musunuz?
4- mantıklı olan bir kac gün/hafta sonra karı alıp satmak mı yoksa ihtiyaç olmadıkça satmamak mı?

 
Halka arz edilen hisselerin tavan tavan gitmesinin mantığa dayanır bir temeli yok. Tamamen sürü psikolojisiyle gidiyor.

Ve bu gidiş bir an sona ermişti, şimdi tekrar başladı. Olayda mantık olmadığı için rüzgar her an tersine dönebilir. Bu sefer taban taban gitmeler başlarsa kağıt satılamayıp, elde patlayıp, çok büyük zararlar yazabilir.

Bu yüzden başlangıçtan bu yana çok temkinliyim ben. Kağıt ilk tavan bozma sinyalleri verdiğinde kendisiyle vedalaşıyorum. ve sattığım kağıdı bir daha hiç takip etmem. Mutlaka kağıdı tutup benden çok kazananlar oluyordur. Helal olsun onlara. Ama ben o riske girmem.
  • Mirket  (08.03.24 01:17:15) 
İlk defa katıldım. Halka arzda sınırlı hisse verdiği için kâr fazla olmuyor. İyi kâr getirmeyeceği için yarın satmayı düşünüyorum cuma olduğu için. Pazartesi ne olacağı belli olmaz.

İhtiyaç olmadıkça satmamak bence doğru değil. Bu değerler hissenin gerçek değerini yansıtmıyor. Yani o şirketin hissesinin o kadar pahalı olmasının bir mantığı yok.

Halka arz konusu kapanıp hisse hareketine başlayınca güvenilir bir şirket olarak görüyorsam yatırım için seçebilirim.
  • dissendium  (08.03.24 01:33:11) 
Ben yeni arz çıktıkça alıyorum, başlarda tavan bozduğu gün satıyordum ancak sonra takip etmekten yoruldum, baya birikti çünkü. Artık dokunmuyorum, öyle duruyorlar.

Zaten çok bir şey değil arzlara yatırılan miktar. Bir süre sonra bazı şirketler batsa bile yüzdesel olarak neredeyse hiçbir etkisi yok. Diğer taraftan parça parça uzun zamanda baya bir para birikti içerde kümülatif olarak. Ben de artık satmamanın daha mantıklı olduğuna kanaat getirdim kendi kendime. Her seferinde cüzzi bir miktar gittiği için çok "yatırım" olarak düşünerek de yaklaşmıyorum. Harcanmış para olarak düşünüp oralı olmuyorum. Günün birinde detaylı oturup bakınca göreceğim bakalım ne olmuş ne olmamış :D
  • akhenaten  (08.03.24 07:55:27 ~ 10:11:13) 
Tavan serisi sona erince yarısını satıyorum, genelde en az 2 kat arttığı için elimde bedava hisse olmuş oluyor, bu kısmı öylece bırakıyorum, 10 sene sonrasında bakarız.

Sektöründe tek olan şirketler var HATSN - BVSAN gibi, onlara az miktarda ekleme yapıyorum.

Herkesin yatırım tarzı farklı, bazısı sadece vurkaça gelir, bazısı da bu kağıt 10 yılda 50-100kat yapar, her ay 3-5 lot alayım der. Mantıklı olan, eğer ekleme yapmak istiyorsanız tavan serisi sona erince, hisse düşüp yataya bağlayınca ekleme yapmak.

Şartlar artık değişti ama twitter'da bir kullanıcı portföy paylaşmıştı 2022-2023 dönemindeki her arza katılmış ve hiç satış yapmamış, yatırdığı para 9-10 katına çıkmış. Zaten ilk arza katılınca 300 ila 1000TL arasında bir para yatırıyorsunuz, çok bir miktar değil, çeyrek altın gibi kalsın bir kenarda.
  • Tutkun  (08.03.24 08:42:51) 
başlarda hiç satmıyordum ki hala satmadığım halka arzlarım var, bi' dönem sonra girdiklerim bırakın güzel marjları eksi yazmaya başladı; dün bi' karar verdim:)

eski katlananları hala tutuyorum, sonraki hala ekside olanları da tutuyorum ama artıya geçtiğinde elden çıkarıcam, en son alıp artıda olanlardan da %60-70 i geçeni bozup uzun vade tuttuğum hisseleri alıyorum. Bundan sonraki hedefim bu; halka arza katıl %60-70i geçeni sat uzun vade hisselere çevir.
  • kumandanim  (08.03.24 09:04:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.