[]

vize pazarlığı

selamlar

gitmem gereken bir iş için 5 günlük şengen vizesi almam lazım. ben isterim ki 6 aylık, 1 yıllık falan versinler. ben dilekçemde durumu anlatıp "ilerde de sık sık turist olarak ziyaret etmek istiyorum, bana olabilecek en uzun süreli vermenizi rica ederim. ama olmazsa da en azından ihtiyacım kadar verin" vs. diyebiliyor muyum? böyle ya da bunun daha kibar versiyonunu dedim diye talebim reddedilebilir mi? daha önce de gidip geldiğim bir ülke. yoksa kaç gün kalmam gerekiyorsa o kadar mı istemeliyim (yani otel ve uçak rezervasyonu kadar)?


 
ister dilekçe yazarak isterse de tarihler belliyse sonraki seyahatin belgelerini sunarak başvuru yapabilirsiniz, isteyenin bir yüzü kara herhangi bir engel yok sonuçta ama genelde tavırları değişmiyor vize konusunda. ilk defa başvuruyorsanız seyahatiniz kadar veriyorlar, sonraki başvurularda 1-3-6 ay, 1 sene gibi artarak ilerliyor. size yeterince güveniyorlarsa 3 günlük seyahat planıyla da, ekstra bir girişimde bulunmadan 6 ay-1 sene vize verebilirler yani. istisnalar da oluyor elbette.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (08.03.24 01:48:37) 
Daha sonra turist olarak da giderim demek yerine firma ile bir kaç kez iş görüşmesine gitmem gerekeceği için uzun süreli verilmesini şeklinde yazın bence.


  • Ruprect  (08.03.24 07:50:06) 
Şirketimizde .......... görevinde çalışmakta olan Sn. ........ ..... .... ‘in Schengen ülkelerine gerçekleştirmeyi planladığı......... tarihler arasında ,....... amaçla..........(sehir yazılsın) ........(gidilecek olan şirketin adı yazılmalıdır) gidilecektir, vize için kendisine gerekli olan uzun süreli ve çok girişli Schengen vizesinin verilmesini rica ederiz.

İlk başvurumda bu formatı kullanmıştım 7 sene önce, askerliğini yapmamış düzgün bir işi ve mal varlığı bulunmazken 13 ay vize vermişlerdi.
  • matnokta  (08.03.24 09:05:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.