[]

fon portföy borsa takasbank vs.

Bunları aptala anlatır gibi anlatan en baştan öğreten bir yutub kanalına, kitaba vesaire ihtiyacım var. Önerebilir misiniz?




 
Kafamda bu finansal işlemleri somutlaştırmak istiyorum.


  • fildirfildir  (29.02.24 10:02:57) 
Bu soruyu sormadan birkaç şeye bakmışsınızdır büyük ihtimalle, hepsi birbirine benziyor. Genel tanımlamaların ötesinde bir şey bulmanız zor.

"İşlemleri somutlaştırmak istiyorum" kısmı için en iyi yol çok ufak miktarlarla işlem yapmak aslında. Gidin 5 liralık bir hisse bulup 2-3 lot alım yapın mesela. Bir süre tutup satın. Çalıştığınız bankadaki fonlardan az miktarlarda alın. Yuriçi, yurt dışı ayrı ayrı fonları tercih edin. Komisyonları, valör sürelerini görürsünüz. Para ne zaman çekiliyor, ne zaman geri yatıyor vs.

Çoğu yatırım aracını sembolik rakamlarla denemeniz mümkün. Birçok videodan daha iyi anlarsınız.

Eğer ingilizceniz varsa youtube'da güzel detaylı videolar var aslında.
  • akhenaten  (29.02.24 11:05:57) 
Flu tv. nin Olmaz öyle saçma ekonomi serisi vardı. Epey eğlenceli

Bir de Emrah Lafçı'nın şu kanalı vardı benim bildiğim.

www.youtube.com

Fon, Eurobond falan konularını da şu ablamız güzel anlatıyor. Zaten Profesör kendisi de, yeni başlayanlar için anlattığı videoları seçmek gerek.

www.youtube.com
  • Mirket  (29.02.24 11:19:22) 
www.youtube.com

fon konusunda cihat dede.
  • biravekahve  (29.02.24 12:16:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.