[]

elektrik, hybrid araç sahipleri evde şarj ve şarj kablosu uzunluğunu

duvara takılan şarj aletiniz yoksa mecburen kabloyla şarj ediyorsunuz değil mi? apartmanda oturuyorsanız evden kablo mu sarkıtıyorsunuz? kablo kısa gelirse ne yapıyorsunuz? 10 metrelik şarj kabloları da var ama güvenli mi?




 
Merhaba, şarj işiyle uğraşıyorum ne yapmak istiyorsanız sorun nasıl olacağını anlatayım.


  • syabk  (29.02.24 00:41:58) 
Bir sürü senaryosu var bu işin. Diğerlerinin ne yaptığından ziyade kendi ortamını tarif edersen ona göre çözüm bulmak çok daha isabetli olacaktır.


  • mada  (29.02.24 02:49:47) 
cevaplar için teşekkürler ama aklıma takıldığı için soruyorum. şuanki aracım elektrikli veya hibrit değil :)

oturduğum ev zemin katta olduğu için belki balkondan kablo çekebilirim ama 10 metrelik kablo anca yeter. markanın orjinal ürünlerine baktım. kablo 10 metre bile değil. balkonda priz var ama basit işler için kullanılıyor. bu prizi araç şarjı için daha iyi birşey kullanmak gerekir mi? Ayrıca kablonun uzunluğu şarj sağlığını etkiliyor mu?

diğer oturduğum ev ise zeminden 2 kat yukarda ve camdan dışarı kablo atmak dışında şarj edemem. sağlam bir uzatma kablosuyla uzatmak yeterli olur mu?
  • false pretension  (29.02.24 10:30:46) 
hibrit araç sarj edilmiyor. benzinle kendi şarj oluyor.


  • sizofren06  (29.02.24 10:54:52) 
Phev araç normal kablo ile şarj oluyor ama tanıdığım herkesin kendi evi var, normal elektrik ile şarj oluyor. Hayatımda apartmandan uzatan duymadım ki riskli yani, millet sarj kablolarini falan kesiyor arabalarin.


  • logisticsmanager  (29.02.24 11:07:12) 
plug in hibritlerden bahsediyorum. @sizofren06


  • false pretension  (29.02.24 11:58:25) 
AC sistemde sağlıklı bir şarj için 6-8kw gibi güç gerekli. bunu da uzatma kablosu veya ev prizinden alamazsın. evin girişindeki panodan uygun kablo ile tesisat çekilmesi gerekiyor.

o evdeki apartman altı garajda şarj edilenler panodan gelen ek tesisatla oluyor.

ev prizi max 2.5kw güç verebilir onu da öyle 5-6 saat veremez ısınır kavrulur, çok tehlikeli. 2.5kw şarj ise bir otomobil için hiçbirşey. 10 saat şarj etsen yaklaşık %25 doldurmuş olursun.
  • orpheus  (29.02.24 20:17:33 ~ 20:18:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.