[]

Y.disinda yasayan kisinin 38 yasini gecince askerlik durumu ne oluyor?

Gerci bir ara yas siniri kalkti muhabbeti vardi ama. Y,disinda yasiyorum. Yurtdisi isci olarak erteli gozukuyor askerlik durumum 38 yasimin aralik sonuna kadar. Onumde daha yillar var gerci ama merak ettim. O tarihten sonra ne olacak? Yurda giris yaptigim an askere mi alacaklar?
(Not: bedelli odemek istemiyorum, bir ayagi Turkiye'de olan gurbetcilerden degilim, hayatimda hic tatil dahi yapmadim Tr'de, sadece anne babami gormeye gelirim, sonradan kazanilmis yasadigim ulkeden vatandasligim da var)



 
Dovizli yapabilirsin. Eskiden baya ucuzdu 1500 dolar civariydi sanirim.


  • tezek  (29.02.24 09:04:08) 
Askerlik şubesi telefonunu bulup arayın. Durumu net bir şekilde aktarırlar.

Ya da bir tanıdığınız gidip, direkt sorsun.

.
  • kartallar yuksek ucar  (29.02.24 09:23:42) 
Cift vatandaslik varsa Turk vatandasligini iptal edip mavi kart alip bu stresten kurtulabilirsiniz (Pasaportu Turk pasaportundan daha az gecerli bir ulkeyse tavisye etmem tabi). Dovizli askerlik su an 5500€ civari, kacak gozuktugunuz anda da ulkeye giriste havalimani nezaretinde tutup mahkemeye cikarip askere gonderirler

EDIT: yanlis bilgi icin ozur dilerim guncel degisikliklerden haberdar degildim, 2019'da abimin basina geldigi icin en son orada kalmisim.
  • mirafiori  (29.02.24 14:09:07 ~ 20:15:18) 
yakalayıp askere gönderme devri biteli çok oldu. artık para cezası yazıyorlar. oda katlanıp çoğalıyor. en son ihtimal mahkeme açılıyor onda da yakalayıp askere gönderme gibi bir şey yok.


  • my fault  (29.02.24 14:34:01) 
35 yasindan once vatandasliktan cikarsan yapmana gerek kalmiyor sanirim. para da odemene gerek kalmiyor.


  • bohr atom modeli  (29.02.24 21:11:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.