[]

Öğretmene yapılan terbiyesizlik

Aslında her gün yaşanan bir durum tek farkı bu sefer medyaya yansımış olması. Bence bu konu sokak kedisi beslemekten daha önemli ve muhakkak çözülmesi gereken bir sorun. Türkiye'de öğretmenlerin otoritesi sağlanamıyorcmaalesef, eğitim sisteminde disiplin yok cezalar yok. Bu terbiyesizliği yapan çocuklar ne ceza alacak? Aldıkları ceza caydırıcı olacak mı? 20 sene öncede aynıydı hala aynı değişen bir şey yok. Artık hababam sınıfı gibi filmlerinin, saçma sapan dizilerin yasaklanma vakti gelmedi mi? Okullarda disiplin öğretmenlerin veya idarenin inisiyatifine bırakılamaz öğretmen disiplin sağlamaya kalksa bu sefer veliler karışıyor sorun çözülemiyor ciddi yaptırımların getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.




 
Sokak kedileri ne alaka?


  • pianeta  (27.02.24 21:06:55) 
90larda ortaokuldayken elimize ne sopalar yedik ama bunların yaptığının 10 da birini bile yap(a)mıyorduk. İmkansızdı böyle hareketler. Yapan olsa bile aklından şüphe edilirdi. çok çok bir öğrencinin yaptıkları artık alışılmış bilinen türden yaramazlıklar olurdu.
bazen de bir kaç kişi sebebiyle tüm sınıf sıra dayağından geçerdi.
Yine ellerimiz başkaları sebebiyle kızarırdı.
Otorite kurma açısından etkili de olurdu.
70'lerde ilkokul okuyanlar ise öğretmenlerinin köyde ev ev gezerek kim o sırada dersi başında değilse yarın okulda cezasını gördüğünden bahsediyordu.

Tabi burada eğitimle şiddet kavramı yan yana gelmez demek yerine, yaptırımın kişinin yaşına uygun, terbiye edici tarzda olması gerekiyor. Yoksa zaten maksat öğrenciye travma, koma yaşatmak olmamalı.
Görüntülere bakıyorum da bunlar genç, ergen falan değil başka bir şey gibiler sanki. Adını koymak zor bu halin.
O an sınıfta bu iki zıpırın yerine, iki uzaylının olması bana daha normal geliyor.

disiplin kuruluna sevk edilmişler bir yerde yazdığına göre. doğruluğunu bilmiyorum.
Tabi sevk etmekle kalmayıp yaptıklarına uygun ve ibretlik bir çözümle sonuçlanmalı bu sevk.
Anne babalarını okul idaresi olmasa bile il/ilçe milli eğitim müdürlüğü uyarı ikaz niteliğinde bir yazı göndermeli veya ilgili makama çağırılmalılar.
Evet bir suç veya davranış kişisel ama burada eğitim kavramını konuşuyorsak,zaten ilk eğitim ailede başlıyor. anne babanın da bu olanlardan en başta ve doğrudan sorumluluğu var.

Çocukların yaptıkları aile içi iletişimsizliğin veya gerilimlerin ne boyutta olduğunu da gösteriyor bana göre.
  • diyecevaplandı  (27.02.24 21:25:41) 
Gerçekten de sokak kedilerinin beslenmesiyle bu konunun ne alakası var? Hatta bence sokak hayvanlarının beslenip, korunması daha önemli. Çünkü öğretmen kendini, sokak hayvanının kendisini koruyabilmesinden daha iyi korur. Konuyu bilmiyorum ama toplumda ciddi anlamda bir çökme var her yönden. Buradan her meslek grubu nasibini alıyor.


  • rock n roll  (27.02.24 21:51:52) 
veganlara surekli laf atan insan modellerinin her random olayi sokak hayvanlarina bi sekilde baglamasi. inanilmaz.


  • aguen  (27.02.24 23:34:59) 
"Türkiye'de öğretmenlerin otoritesi sağlanamıyor" - ogretmenin otoritesini saglamasi gereken kendisi degil mi yaw? Baskasi bu konuda nasil yardimci olacak?


  • cooperr  (28.02.24 01:32:17) 
En büyük bir terbiye mekanizması sınıfta kalmak ya da okuldan atılmak. Var mı böyle bir yaptırım? Bir başka terbiye mekanizması olan öğretmen-veli işbirliğini de veli eğitim seviyesi düştükçe unutmak gerekiyor. Ezcümle çözüm sınıfta kalmanın ve okuldan atılmanın tekrar sürecinin kurulması. Dayak bir terbiye mekanizması değil, o zaman da değildi. Çocuğun sesini kestik, korkuttuk diye disiplin kurduğunu sananlar varsa diye söyleyeyim dedim.


  • SiyamkedisiZorro  (28.02.24 10:52:53) 
4 yıldır sokakta beslediğim kedi ben ne alaka diye soruyor. ne diyeyim?
gerçekten sapla samanı karıştırıyorsunuz ya. böyle bi zihniyeti ciddiye alıp cevap bile yazmamak lazım.

  • matilda  (28.02.24 11:47:47) 
sokak kedilerini niye dahil ettin konuya? gereksiz olmuş. sokak hayvanları bize muhtaç canlılar sonuçta.


  • ermanen  (28.02.24 12:01:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.