[]

Şirketlerdeki eğitim depertmanında çalışan var mı

Varsa bir kaç şey soracağım.
Eğitim mezunuyum. Daha önce bu tarz bi iş tecrübem yok ama hep bir meylim vardı. Şuan tabi bu alanda tecrübe olmadığından işe girişte sorun olacak ama alternatif olarak bir portfolyo oluşturma fikri geldi aklıma. Birkaç şeyi merak ediyorum
1. Genel olarak bilinmesi gereken sistemler, programlar vs neler. Tabi ki bu şirketine göre değişir ama ortalama şeyleri soruyorum
2.nasıl bir portfolyo oluşturmak gerekir şunları şunları içeren bir örnek çalışma şirketlerin dikkatini çekecektir diye tavsiyeler var mı
3. Bir de ben alanım diye severim diye düşünüyorum ama çalışanlar sıkıcı buluyor mu
Birkaç kurumsal firmanın yaptığı eğitim vs yi görme şansım oldu bazısı cidden hem materyal açısından hem planlama açısından çok kötüydü mesela. Biraz tecrübesizliği üstümden atsam ben daha iyisini yapardım onların yani o yüzden neden olmasın diye düşünüp sormak istedim

 
ben daha önce şirket içi eğitim departmanında çalıştım, hem yetkinlik bazlı hem de temel eğitimleri verdim. bu şirkette süreç şöyle idi, örn müşteri hizmetlerinde X yıl görev aldıktan sonra eğer yeteneğin varsa şirketin eğitim departmanına geçip eğitimci oluyordun. İşi bilen birinin anlatması tercih ediliyordu.
şu an çalıştığım perakende firmasında eğitim dept var, outsource eğitimler de var. içeriden gönüllü eğitimciler de var. eğitim departmanının başındaki kişi doğrudan eğitimci olarak işe başlamış yani size benziyor. satış kökenli değil ama satış eğitimleri veriyor, yetkinlik eğitimlerini ise daha çok dışarıdan firmalar ile yürütüyorlar. işe yeni başlayanlara teknik ve kurum kültürü eğitimlerini ise içeriden gönüllü eğitimciler veriyor gibi toparlayabilirim. akıcı konuşma, iyi bir diksiyon, iyi ilişki kurma, iyi powerpoint ve teknik ekipman kullanımı önemli bana kalırsa.

  • delidiyorum  (27.02.24 11:23:51) 
görsel iletişim uzmanlığını araştırabilirsin. böyle bir yerde staj yapmıştım. böte mezunlarını arıyorlardı özellikle. şirketler bunlara eğitim içeriğini veriyordu onlar da vektör figürler, animasyonlarla (flashta 2d animasyonlardı o zaman) eğitim videosunu oluşturuyorlardı.


  • pide  (27.02.24 12:09:05) 
Şirket içi değil de üçüncü taraf olarak dışarıdan eğitim vermek lazım. Beyaz yaka tokatlama odaklı bomboş eğitimler var. Konu tamamen eğitimcinin ya da eğitim veren firmanın kendini pazarlaması ile ilgili. Büyük çaplı ve uluslararası firmalar böyle boş eğitimlere para vermeye bayılıyor.

Kalifiye eğitim vermek ya da önemli bir konuda paylaşmak daha zor ama. Çalışanlar, diğerinde goygoy yapıp kafa dağıtıyor o yüzden daha çok seviyorlar ama bir şey öğrenme konusu bizim ülke çalışanlarının alerjisi olan bir konu. O konuda biraz eğitmenden eğitmene ve konudan konuya değişiyor olay.

İletişim, diksiyon, sunun programları kullanımı (yazı değil, güzel ve ilgili görsel ağırlıklı) +1
  • nawar  (27.02.24 12:45:18) 
İşte o büyük çok uluslu firmaların kendi eğitim depertmanları vs de oluyor genelde diye biliyorum. Oralarda çalışanlar ne yapıyorlar ne bilmeleri gerekiyor genelde, işte nasıl bir portfolyo ile başvuru yapsam dikkatlerini çeker vs bunları merak ettim açıkçası.


  • yazdonumu  (27.02.24 12:50:17) 
çok uluslu bir firmada eğitim teknolojileri uzmanı ve fonksiyonel gelişim uzmanı olarak çalıştım. artık çalışmıyorum ama ama portfolyo oluşturmaksa sanıyorum ki online eğitimler hazırlamak istiyorsunuz. bunun için alanda genelde böte mezunları tercih ediliyor. ama illaki böte mezunu olmanıza gerek yok.

captivate, camtasia, gmply, premier, photoshop, canva vb. programları aktif olarak kullanıyorduk. bizim boyumuzu aşan projeler için yurtdışından ya da içinden destek alıyorduk.

siz eğitmen olma niyetindeyseniz train the trainer eğitimlerine bakabilirsiniz.
  • a darkness coming  (27.02.24 12:57:40) 
Portfolyodan kastım aslında şuydu. Bu alanda iş Tecrübem yok o bana bir eksi olacak. En azından bak bunları yapabiliyorum potansiyelim var diye gösterebilmek karşı tarafa. Bu konuda nasıl bir çalışma yapsam onu bilemedim açıkçası.


  • yazdonumu  (27.02.24 13:01:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.